Najdi forum

Želodec

Pozdravljeni,

ima občasne oz. periodične težave z želodcem. To pomeni, da so obdobja, ko je vse ok, potem pa obdobja, ko me kakšen dan močno boli želodec. Bolečina se takrat pogosto širi navzgor proti prsnemu koš in zadaj, na hrbtu. Takrat mi najpogosteje pomaga ranital ali kakšen topel čaj. Poskusila sem tud Iberogast.

Zdraviku nisem še šla, prav zaradi tega, ker bolečine niso redne, ampak so občasne, cca. enkrat na mesec. Naj povem, da imam občasno tudi težave z napihnjenostjo.

Zanima me, ali me morajo zgoraj navedene težave skrbeti, ali bi morala na kakšno dieto ali na pregled k zdravniku.
hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Glede na to, da vam pomaga ranital, gre najverjetneje res za težave, ki jih povzroča želodčna kislina. Pregled pri zdravniku ni nikoli odveč, konkretnejšega razloga za zaskrbljenost pa ne vidim. Od ukrepov se gre izogibati pač hrani, ki vam povzroča težave, (pre)velikim obrokom, močno začinjenim, kislim, gaziranim stvarem….
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

pozdravljeni..

imam težavo in sicer me večkrat boli želodec..težko opišem ali me notri tišči, boli, peče..ponavadi pomaga talcid ali buscopan..
sedaj pa me že dva dni boli želodec..bom kar konkretno opisala..v nedeljo zjutraj me je začelo boleti in me je bolelo cel dan..včasih malo manj, drugič bolj, spet v naslednjem hipu za par minuk nehalo..in to se je ponavljalo..naj povem da če sem mirovala-ležala,sedela se je izboljšalo in nehalo boleti.ko sem vstala in hodila oz se premikala me je zopet začelo boleti.ponoči me ni bolelo samo ko sem dvakrat vstala (imam dojenčka) sem imela tak čuden občutek ki pa ni bila bolečina..naj povem da mi talcid ni pomagal niti buscopan.
danes v ponedeljek pa me je spet bolelo ko sem vstala..potem sm vzela spet talcid in pa 2 ibubrofena..malo me je še bolelo potem pa lahko rečem da kar za cel popoldan nehalo boleti..zvečer pa me je spet začelo močno boleti..vzela sem 2 ibubrufena in nič ni pomagalo tako da sem vzela še svečko ketonala..še vedno me boli in ne morem spati..me pa spet boli konkretno pa malo pojenja..pojma nimam kaj bi to bilo..na gastroskopijo se bojim iti..
naj povem da imam 7,5 mesečnega dojenčka ki ga še dojim..najbolj me je strah da ko bom šla k zdravniku da je kaj resnejšega in bi mogla ostati v bolnici brez sina..

aja naj povem še to..v nosečnosti sem imela “močne napade” bolečin v želodcu-takrat sem tudi težko dihala..ta napad je trajal 1 uro in potem kot bi odrezal konec..sem bila večkrat tudi na urgenci oz v porodnišnici in niso nič odkrili samo vsakič drugačna diagnoza-gastritis,kej takega pojedla……..na urgenci so mi dali infuzijo ketonala, v porodnišnici spasmex ali buscopan,enkrat so me zadržali čez noč v porodnišnici in naredili neke krvne preiskave vendar nič ugotovili..ko sem rodila sem imela še en tak napad kjer so mi pa predpisali potem v porodnišnici svečke ketonal..od takrat tako močnega napada nisem več imela, razen pač zdj ta dva dni me močno boli..

ali se vam kaj sanja kaj bi lahko bilo?

hvala za odgovor in pa se opravičujem ker sem se razpisala

Spoštovana!

Žal vam na ta način ne morem pomagati. Glede na težave in pogosto jemanje zdravil proti bolečinam, ob tem da jemljete tudi nesteroidne antirevmatike in spazmolitike in še dojite, vam svetujem, da čim prej poiščete pomoč pri svojem lečečem zdravniku. Žal bo potrebno opraviti nekaj preiskav, za začetek vsaj UZ trebuha za izključitev žolčnih kamnov in gastroskopijo.

Lep pozdrav

Nataša Smrekar

New Report

Close