Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca želodec?

želodec?

Spoštovani.
Tri tedne imam v zgornjem predelu trebušne votline bolečine, na začetku se je ta širila v prsi. Ko sem pred dnevi obiskala dr. je ta ocenil (brez tipanja), da gre za želodec in mi predpisal Ortanol. Ker ga bi morala začeti jemati na tešče, sem to prestavila na drugi dan, bolečina se je malo umirila, brez tablet. Zato sem sklenila, da malo počakam. Danes je zopet močnejša in sicer desno od trikotnika, takoj pod rebrom. Imam tudi probleme s prebavo, napihnjen trebuh. Ali lahko vseeno gre za želodec?
LP

Pozdravljeni!
Povsem možno je, da težave povzroča želodec oziroma želodčna kislina, čeprav je za bolečine v zgornjem delu trebuha več vzrokov (kot so še npr. žolčni kamni in še marsikaj in je tipanje trebuha ena od zelo koristnih preiskav). Vsekakor pa “terapevtski poskus” z nekajtedenskim jemanjem zdravila iz skupine, ki ji pripada tudi Ortanol ni sporen in običajno neka obsežnejša diagnostika ni potrebna, če težave po ter kuri prenehajo. Če ne (in je želodec še vedno osumljen), se običajno odločimo za gastroskopijo (pregled z optično pripravo skozi usta).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close