želodec
Pozdravljeni!
Potrebujem nasvet glede nadaljevanja zdravljenja. Pred kratkim sem se lepo redila kakšne 2 kili na mesec zdaj se mi je pa ustavilo. Ne želim shujšati ampak hitro se nasitim in takrat se mi začne hrana upirati. Želodec me boli še več ur po končanem obroku. Iz dneva v dan je slabši. Zdravnica mi je rekla, da se želodec pač navaja na normalne količine hrane ampak meni se ne zdi normalno, da me tako boli. Kako naj si povečam apetit? Jem večkrat po malo. Zdaj ko se bo začel faks me pa skrbi, da enostavno ne bo časa za redno prehranjevanje in da ne bom zmogla obdržat težko pridobljene kilograme.
Hvala za odgovor.
Ničesar niste napisali o siceršnjih vaših težavah. Predvidevam, da ste se zdravili zaradi anoreksije nervoze. Prav v teh primerih pogosto vidimo, da je zdravljenje zelo ranljiv proces, ki je lahko pod vplivom različnih dejavnikov. Četudi si zdravja zelo želimo. Tako lahko vpliva tudi skrb, kakršenkoli stres v okolju… Poizkusiti razumeti, kaj bi lahko vplivalo na vaš morda neželjen strah pred napredovanjem v zdravljenju. Morda se lahko obrnete kam tudi po strokovno pomoč in podporo.
Verjamem, da je včasih zelo težko.
Vsekakor pa vztrajajte s primernimi in pogostimi obroki. Vse ostalo je pot nazaj v bolezen.