želodčne težave
Pozdravljeni!
Moja težava je slednja…
Že od konca oktobra 2008 se bojujem s težavami kot so tiščanje v grlu, za prsnico in v želodcu, zgaga. Tudi slabo mi je in imam včasih zvišano temperaturo (do 37,2). Začelo se je pa po virozi v kateri sem tudi bruhala. No in od tistega časa nevem več kaj naj…bila sem pri gastroenterologu in opravila gastroskopijo. Napisala pa mi je sledeče: Požiralnik s hiperemično sluznico v sp.tretjini, kardija izgleda zaenkrat še dobro zaprta. Želodec je kaskadne oblike, nizko, s slabšo peristaltiko, ogromno tekočine, pH je 1, kljub temu da je bolnica vzela ultop. Pilorus je ves čas odprt. Bulbus in postbulb. del sta rahlo zadebeljena.
Bakterija je tudi negativna…in sem hiperacidna.
Kaj menite o tem? Dala mi je še neprej Ultop katerega naj 2 tedna jemljem 40mg, nato pa 2-3mesece po eno tbl. Jaz sem redno jemala te tablete, vendar kaj drastičnih sprememb ni bilo. 3 tedne jih več ne jemljem, vendar jih zdaj spet 2 jemljem. Včasih sem se počutila kot da nebi nikoli zbolela, drugič pa je bilo spet slabše. Že sem naveličana vsega tega….res se prehranjujem kto je treba…vse kuhano z malo maščob…pila sem vse od a do ž…iberogas, aloe vero, donat, pila kuhano kumino, meto….z dvignjenim ležičem spim…
Res nevem kdaj bo konec tega…Kako dolgo to traja ponavadi? In kaj mi priporočate da naj delam da bom ozdravela? Ker mam občutek, da se to že dolgo vleče.Ko vstanem že čutim tiščanje v grlu, nato v prsnem košu zraven tega pa če tiščanje pod žličko. Ter slabo počutje in včasih tudi slabost.Koliko naj jem, pijem? In kaj? KEr mi že zmanjkuje idej za prehrano in pitje.
lp
Dejcha
Spoštovana Dejcha!
Žal niste napisali svojih let in teže, manjka pa mi tudi podatek, ali še imete žolčni mehur ali vam je bil odstranjen. Po opisu sodeč gre pri vas za poškodbo zapiralke na požiralniku ( hyatus hernia ), do katere je zelo verjetno prišlo med bruhanjem ob virozi.
Glede na visok pH faktor domnevam, da prihaja do refluksa želodčnega soka v požiralnik, ki ni zaščiten s sluzničnimi ovojnicami, kar povzroča neprijetne bolečine. Moti me le to, da je bila na gastroskopiji ugotovljena dobro zaprta kardija. Če ste starejši, kot 40 let in se vam bolečine za prsnico, tiščanje v grlu in bolečine v žlički pojavljajo med naporom, pri tem pa imate tudi težko sapo, bi veljalo opraviti še EKG med obremenitvijo, ker so si simptomi angine pectoris in hyatus hernia, v posameznih primerih seveda, zelo podobni, zlasti, če gre za zožanje desne koronarne arterije, ki napaja zadnji in spodnji del srčne mišice. Ko boste izključili to možnost, bi se lahko napej pogovarjala o nadaljnih ukrepih. Slabo vam je pa od vseh alternativnih mešanic, ki jih uživate.
Oglasite se čim preje še z rezultati EKG-ja pod obremenitvijo. Če bo izvid patološki, priporočam, da se oglasite tudi našemu svetovalcu dr. Cibicu na forumu za kardiološke probleme.
Nadaljujte z Ultopom, pazite na prehrano, ne jejte po 19. uri zvečer, izogibajte se svežemu sadju in zelenjavi, opustite gazirane pijače, začimbe, alkohol in kavo v celoti. Opravite EKG pod obremenitvio in se mi potem spet oglsite!
Kaj pa če so težave psihosomatskega vzroka?
Vse dobro!
Dragi ninc!
V TKM zelodcne tezave skoraj vedno pripisujemo psihosomatskim tezavam in/ali nacinu prehranjevanja. Seveda so tudi izjeme.
Prav zaradi tega je TKM tako izjemna medicina, ker zdravi vzroke in ne simptome. Pacienta obravnava celostno. Seveda naslovimo tudi simptome, vendar je osnoven nacrt zdravljenja skoncentriran na vzrok.
Oglasite se se kaj!
Forum je zaprt za komentiranje.