Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zelodcne bolecine?

Zelodcne bolecine?

Spostovani,

ali lahko bolecine zaradi gastritisa sevajo v srednji del hrbta? Z gastroskopijo so mi ugotovili akutni gastritis, jemljem Ortanol (2 meseca), zdaj pa so se pojavile se bolecine v hrbtu. Panika me grabi, da je se kaj razen zelodca, opravila sem UZ trebusne votline, ki ni pokazal nicesar – tudi zolcnik ni vnet. Zolcnih vodov se menda ne vidi, zato mi je bil predlagan endoskopski UZ, ko bo aparat popravljen. Ker pa imam pocasi ze dosti gastroskopij, mi prav nic ne disi se na eno (ampak ce bo potrebno, bom, jasno, spet sla).

Bega me, ali ne gre morda za kako novotvorbo v hrbtnem predelu, n akatero pritisne zelodec, ko je poln? Ne gre namrec za “kostno” bolecino, vretenca so v redu, neboleca, pripognem se do tal ob stegnjenih nogah – skratka ne gre za neko “gibalno” bolecino. Nekaj izzareva v hrbet in me zanima ali je to lahko zelodec (sodelavec mi je omenil, da njemu zelodcne bolecine sevajo v hrbet, pa me nekako ni preprical)? Bolecine nastopijo 20 minut po obroku, kar pa bi sovpadalo s casom, ko zelodec zacne povecano izlocati zelodcne sokove in v njih kislino, da hrano prebavi.

In se to me zanima: ali je mozno, da je bil dihalni test na bakterijo lazno negativen? Bila sem komaj 9 dni brez Ortanola, antibiotikov pa nisem jemala ze nekaj let. Namrec dinamika tezav je taksna, da bo enotedenskem izboljsanju pridejo 3-4 tedni poslabsajo in spet hudih bolecin, kar bi znala povzrocati bakterija (ce ji z Ortanolom in striktno dieto poslabsam njene idealne kisle razmere, se morda ne more tako zelo razmnoziti in takrat pride obdobje izboljsanja. Ko zacnem dodajati prepecencu in vodi postopoma karkoli od druge hrane, se tezave vrnejo. Ali bi to lahko bila bakterija ali se vnet zelodec zdravi rescnicno dolgo casa?).

Nisem pod stresom, ne uzivam prav nobenih mascob (ze prej zelo zelo malo), skoraj ne jem mesa (mesnih izdelokov sploh ne), ne kadim in ne pijem, jem prepecenec in juhe, pijem vodo – zato se mi zdi, da bi se tezave ze morale pozdraviti, ce jih ne povzroca bakterije.

Ali mislite, da bi bilo dobro opraviti krvni test? Vem, da protitelesa ostanejo v krvi in ne dajejo informacije ali je bakterija trenutno aktivna ali ne – ampak, ker pri meni tezave nastopajo prvic, bi z rezultatom lahko sklepala, da so protitelesa od sedaj.

Se opravicujem za tako dolg post, ampak s tem je ze prav mucno ziveti in bi bolecine rada ze koncno odpravila.

Hvala,
Ajda

Spoštovani!

Težave, ki jih opisujete lahko pripišete gastritisu – tudi širjenje bolečine proti hrbtenici. Dihalni test se opravlja po šestih tednih ali dveh mesecih po eradikacijski terapiji z zdravili. Če je bil negativen, ste lahko zadovoljni, saj se bo želočno vnetje hitreje zdravilo. Poskusite z dvigom postelje za nekaj centimetrov (glava višje, kot noge). Morda se težave ohranjajo zaradi nočnega zatekanja kisline proti požiralniku.

Srečno!

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close