Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina želodcna kislina-zgaga

želodcna kislina-zgaga

Najprej vas lepo pozdravljam in bi vas prosila,če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje:
Že drugič v tem tednu se mi je zgodilo,da me je po večerji (naj bo to ali sadje ali namaz s kruhom) pričel neznosno boleti in peči želodec ter hkrati mi je postalo slabo in sem tudi po nekaj urah tudi bruhala.Ali bo suspenzija Gastali zadostovala za moje težave in zakaj pride do prekomerne količine kisline v želodcu?
Kakšno hrano priporočate za večerjo,da ne bi povzročala omenjenih težav?
p.s. – pekoč občutek je bil zelo neznosen in je trajal več kot 4 ure,dokler nisem zaužila 2 Rupuruta.
Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.
Lep Pozdrav!

Spoštovani!

Prav lahko, da imate t.i. hiatus hernijo, tj. spremembo v trebušni preponi, ki povzroča, da se požiralnik ob vhodu v želodec ne zapre popolnoma. Kislina zato zateka v požiralnik in povzroča tako neznosne bolečine, kot jih opisujete. Po 4. uri popoldne se izogibajte trdi hrani, mleku in mlečnim izdelkom ,uživajte dosti tekočine, obedujte večkrat po malo in si zgornjo polovico ležišča (ne samo glavo) nekoliko dvignite, da vam kislina ponoči ne bo silila v požiralnik. Moje domneve je mogoče potrditi edinole z gastroskopijo. Poleg Rupuruta pomagajo tudi digenol, ranitidin, omeprazol, kar dobite na recept pri vašem zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close