Najdi forum

želodčna kislina

pozdravljeni.ali je občasna rahla slabost v želodcu lahko zaradi povečane kisline?peče me tudi grlo .kaj storiti?

Spoštovani!

Pekoče grlo oz. žrelo je lahko posledica vsega mogočega, a najpogosteje vnetja ob virozi. Slabost pa ni najznačilnejši znak preveč kisline. Pomembno je tudi, kako dolgo težave trajajo. Sigurno pa vam Rupurut ne bo škodoval. Če imate preveč kisline, pa bo pomagal, tako da ga poskusite, pa boste videli.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

hvala za odgovor.to težavo imam že dober mesec.včasih prav čutim vračanje kisline v grlo.pazim pri prehrani in jemala sem 14 dni nolpazo control.kisline je bilo res manj a ta občasna rahla slabost v želodcu je ostala.tudi napenja me in 3 dni imam občasno drisko.ali lahko viroza traja tako dolgo?prej sem lahko jedla vse brez težav.zanima me ali lahko kje samoplačniško preverim prisotnost bakterije hp,ali je to samo pri gastroskopiji.mogoče veste kolika je cena če grem samoplačniško.lp

Spoštovani!

Če vas peče 1 mesec, potem to ni virusno vnetje žrela, bolj verjetno gre za zgago oz. GERB.
Bakterijo HP se dokazuje tudi z urea dihalnim testom, koliko stane, pa ne vem. Delajo ga različni laboratoriji na napotnico. Obstajajo tudi komercialni testi, ki se jih naredi doma, kupi pa v lekarni. Pa še to: če po 2 tednih zdravljenja z Nolpazo ni boljše, je po smernicah potrebna gastroskopija,

LP; Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

hvala za odgovor.naj povem,da nimam nobenih bolečin v želodcu,samo ta rahla slabost.zakaj se ta največkrat pojavi,ko se sklanjam?zakaj imam v ustah nek čuden okus.kot bi bila grenkoba.ali je dihalni test dovolj zanesljiv za ugotavljanje hp.hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Dihalni test je dovolj zanesljiv, če je izveden po navodilih. Grenkoba v ustih in vračanje hrane navzgor je posledica hiatalne želodčne kile. Težave se zmanjša z upoštevanjem nefarmakoloških ukrepov, ki smo jih že večkrat navajali, in z zdravili proti kislini ter prokinetiki, na primer Reglanom.

LP, Marija Š. Gašperšič

New Report

Close