Spoštovani!
Že eno leto hodim na razne preiskave zaradi bolečin v prsnem košu. Bolečine se pojavljajo na različnih mestih (spredaj, zadaj..).. Doslej je bilo ugotovljeno, da je srce ok, hrbtenica ok, imam pa povečano vranico (krvna slika bp). Na gastroskopiji je bila ugotovljena hiatalna kila in prepuščanje želodčne zaklopke.
No, prejšnji teden sem ponoči doživela hud napad stiskanja čez prsni koš. Po spitju čaja in lekadolu so bolečine popustile, čez dva dni pa me je ob požiranju začelo boleti v predelu prsnice. V roku nekaj ur sem ostala skoraj povsem brez glasu. Po obisku dežurnega zdravnika je bilo ugotovljeno, da gre najbrž za prekomerno izločanje kisline (od petka jemljem Ultop20). Bolečine so se sedaj preselile v grlo, še vedno sem hripava in močno kašljam.
Ali je možno, da bi že ves ta čas za moje težave (bolečine v prsnem košu) bila kriva želodčna kislina, le, da težave doslej niso bile tako izrazite?
lp,
Spoštovani,
to je povsem možno. Ko se bodo težave umirile in boste zaključila jemanje Ultopa, vam svetujem pregled na prisotnost bakterije Helicobacter pylori, ker je dostikrat vzrok za težave prav v vnetju sluznice zaradi okužbe s to bakterijo, kar se da pozdraviti.
LP, Marija Š. Gašperšič