Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca zelo zelo zelo močno me boli grlo

zelo zelo zelo močno me boli grlo

Pozdravljeni!

Poskušala bom opisati bolečine v grlu, čeprav najbolje, da kar vnaprej povem, da se ne spoznam na medicino in tudi ne vem preveč natančno kje točno so mandeljni, bezgavke, … 🙂

Stara sem 27 let. Zelo močno me boli grlo. Imam vročino 37,6 stopinj. Ne kašljam, ne smrkam.

V četrtek zvečer sem direkt iz predavanj hitro tekla (5 minut sem tekla), da sem ujela vlak, tako da sem bila tako zadihana, da sem v četrtek zvečer kašljala. V petek zjutraj sem se zbudila z močnimi bolečinami v grlu (čez dan me je zelo zelo močno bolela le leva stran grla – kot da bi imela na levi strani nek kamen, boli me vsak požirek sline).

Od 12h naprej sem pojedla:
– 12 tablet septolete plus
– 6 tablet tantum verde
– 3 aspirin plus C šumeče tablete.
Kljub temu se počutim čedalje slabše.

Od 22h naprej me boli celo grlo (ne več le leva stran grla). Čeprav pri požiranju sline čutim veliko večje bolečine na levi strani kot na desni strani. Če si potipam vrat – na levi strani že cel dan zatipam večjo bolečo zatrdlino.

Na levi strani čutim, da se mi bolečina širi proti ušesu oz. me nekako malo boli v ušesu.

ob 12h sem imela vročino 37,3 stopinj. Ponoči ob 1h sem imela vročine 37,7 stopinj.

Bolečine v grlu so zelo zelo mučne, mogoče nekaj zelo malega mi je lažje, če ližem bonbone (ricola, halls) oz. tablete. Brez da bi skozi nekaj lizala sploh ni variante, da bi zdržala zdržim, ker me grozno boli vsak požirek sline. Boli me tudi, ko ne požiram sline. Ura je že 1.30h ponoči pa se kar ne morem odpraviti spati, ker me tako boli grlo. Delati pa tudi ne morem nič, ker me tako grozno boli grlo. Kaj šele, da bi se lahko učila za izpit.

Naslednji teden V petek (čez 6 dni) imam izpit, za katerega sem se pripravljala cel mesec, veliko dela pa mi je še ostalo za ta zadnji teden. Kaj naj si kupim v lekarni, da čimprej ozdravim? Mi lahko zdravnik predpiše kakšne močnejše tablete, ki se dobijo le z receptom? V lekarni sem dobila septolete, tantum verde, aspirin plus c – nobena od teh stvari mi čisto nič ne pomaga!!! Lepo prosim povejte mi, kaj naj naredim, da me neha boleti grlo?

Se opravičujem dolgemu pismu, ampak 1 mesec sem se pripravljala na izpit, in ne morem si privoščiti, da sedaj zbolim, tako da sem pripravljena pojesti karkoli, da ozdravim in da me ne bi bolelo grlo 🙁

Izjemno Vam bom hvaležna za nasvet. Lep pozdrav.

Vidim, da vas re sboli, glede na uro pisanja, pa še ravno na dan žena…
Žal pa si v lekarni ne morete kupiti nič takega, od česar bi ozdraveli prej, kvečjemu kaj, kar bi vam ublažilo bolečine (poleg raznih pripravkov za grlo lahko tudi npr lekadol). Praktično edini vzrok, ki bi se ga zdravilo z zdravili je angina (bakterijska-streptokokna), ki se jo zdravi z antibiotiki. Večina bolečin v grlu, ki potekajo skupaj z izcedkom iz nosa, kašljem… pa je virusnih in učinkovite terapije ni. Po netu je sicer težko ločiti med obema možnostima, če je bolečina v grlu in vročina vaša edina težava, je omenjena angina bolj verjetna (vsekakor pa je odločitev možna šele po pregledu)
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close