Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza zelo zadovoljna z BH

zelo zadovoljna z BH

Pred časom sem tukaj pisala, da sem naročena pri dr. Toljan zaradi težav v meni. Predpisala mi je progesteron, 25 dni uporaba, 5 dni premora. Po 25 dneh sem zdaj na premoru. Oglašam se zato, da še z drugimi sotrpinkami ali tistimi, ki se še odločajo za BH terapijo, sporočim, da sem sama zelo zadovoljna z učinki BH. Po začetni alergiji na lokaciji nanašanja (roka), sem po napotkih dr. Toljan nadaljevala nanašanje na nogi, kjer alergije ni bilo in tudi na roki se je v roku 14 dni vse pozdravilo.

Že po nekaj dneh uporabe sem pričela odlično spati. Spanja sem si privoščila v izobilju, saj se mi zdi, da sem kronično neprespana po kakšnem letu slabega ne-spanja. Počasi so se prenehali tudi vročinski oblivi, ki so bili zelo moteči. Poleg tega sem na splošno počutim veliko bolje. Zadnje dni opažam tudi, da me sklepi vse manj bolijo. Predvsem pa sem vesela, ker nisem več napihnjena, apetit se mi je zmanjšal in tudi salo na trebuhu se mi vidno topi. Res pa je, da vsakodnevno pijem jabolčni kis.

Imam pa vseeno vprašanje za dr. Senčar. S takšnim počutjem, kot ga imam in se nakazuje, bi se kar dalo živeti še vsa naslednja leta 🙂 Zanima me, koliko časa naj bi ženska uporabljala BH, ali se z leti staranja njihov učinek na telo spreminja.

Res sem vesela, da sem odkrila BH in želim si, da bi se še naprej počutila vsaj tako dobro kot zdaj, če ne še bolje.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!
Glede na to, da se je vaše počutje izboljšalo, menim, da je vaša zdravnica pravilno presodila, da so bile vaše težave posledica pomanjkanja progesterona ali trenutno estrogensko dominanco. Sčasoma pride do situacije, ko terapija s progesteronom ni več učinkovita. Počasi se niža tudi količina proizvedenega estrogena. Padec estrogena povzroča nove simptome. Zato je potrebno terapijo prilagajati.
Ob terapiji s progesteronom so potrebne UZ kontrole pri ginekologu.
Učinek hormonov se spreminja s staranjem. Morda vam hormonov v kasnejšem obdobju življenja ne bo potrebno dodajati da bi se počutili dobro.
Obdobje perimenopavze je obdobje največjega neravnovesja spolnih hormonov.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close