Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Zelo visok TSH

Zelo visok TSH

Pozdravljeni!
Zanima me kakšne posledice lahko pusti tako visoka vrednost TSH-ja 140 in sedaj vsakodnevno jemanje tablet euthyrox 150. Je možno, da lahko pride do srčnih obolenj? Namreč moje počutje je zelo slabo, kljub temu da me je zdravnica napotila na vse možne preiskave razen preiskav srca.Tudi izvid ščitnice je ok.

lp

http://www.mojalbum.com/pikicaaa

Spoštovani!

Visoka vrednost TSH je odraz premajhnega delovanja ščitnice in nizkih ravni pT4 in pT3. Pomanjkanje hormonov v tkivih je razlog za težave, ki nastanejo pri premjahnem delovanju ščitnice. Ko se ob dodajanju tiroksina (Euthyroxa) normalizirajo ravni hormonov se zniža in normalizira tudi TSH. Vzrok za slabo počutje najverjetneje ni ščitnica. Priporočam opraviti testiranje delovanja skorje nadledvičnice. Včasih lahko hipotirozo spremlja tudi zmanjšano delovanje skorje nadledvičnice.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Na mesec imam 2 x menstruacijo oz. na vsakih 15 dni. Pri menstruaciji imam izredne bolečine in valunge tako, da brez tablet proti bolečinam OLFEN 100 ne zdržim. Stara sem 36 let in še nimam otrok. Vsaka menstruacija mi vzame veliko energije in me utrudi. Bolečine v prsih se pojavijo za časa ovulacije, tako, da imam občutek kot bi imela menstruacijo ves mesec.
Menim, da gre za hormonske motnje.

Zanima me kaj je za narediti?

Spoštovani!

Glede na nereden menstrualni ciklus priporočam obisk pri ginekologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close