Zelo sovražim mačke -kako si naj pomagam?
Ženska je odkrito priznala, da ne prenese mačk in vsi ostali kot je običajno but po njej!
Mačke so zraven psov moje najljubše živali in jih imam rada že od majhnega, zato sem pred letom in pol tudi rešila enega mačka s ceste in ga prinesla domov.
Tudi, če sem jaz ljubiteljica mačk, avtorica teme pa sovražnica mačk, še ne pomeni, da jo bom napadala.
Težavo je priznala, kar pomeni, da razmišlja o tem in ji ni vseeno.
Avtorici teme svetujem, da naj zadevo reši pri sebi brez nekih brezveznih psihiatrov in se sooči s težavo. Poskušaj se približati mačkom in boš videla, da so v resnici čisto ljubke živali, ki rabijo le človeško bližino in ljubezen.
Razumem tvojo stisko. Je izraz nemoči, da bi lahko uredila svoje okolje in da bi te tvoji bližnji spoštovali in upoštevali tvoje želje. Verjetno gre tudi za to, da mama ne sliši tvojih in očetovih želja in predvsem menim, da gre tu ravno za to, da imaš težave v odnosu z mamo. Če ni sposobna slišati ljudi, ki z njo živijo, ki ji kričijo, da ne želijo tako živeti, na pa meni nič tebi nič še naprej fura svoje…. Sovraštvo in nemoč si tako prenesla na žival, ki pa, roko na srce, je žival in za te tvoje občutke in želje nima pojma.
Kaj narediti… za resne stvari se je potrebno pogovoriti, za malenksoti je potrebno kričati… Torej…
Mami napovej resen pogovor. Z očetom stopita skupaj. Cilj naj vam bo, da uresničite želje tako mame, kot vaše. Torej, bo potrebno spustiti kriterije, kaj si pripravljena sprejeti pri obnašanju in kaj ne. Glede na to, postavite pravila in se jih dosledno držite. Mama naj jih sooblikuje, dogovarjajte se in ne poskusite na vso silo uveljaviti le svoje zahteve. Zavedati se moraš, da ne boš povsem dosegla tistegaa, kar želiš (maček iz hiše ven – to bi šlo le v primeru, da je ogroženo zdravje nekoga, tu bi bila nekompromisna), torej, najprej porihtaj pri sebi, kaj želiš: – denimo, da maček ne hodi v kuhinjo. – da maček ne spi na postelji. – da maček…. ker veš, da se ne boš mogla spogajati, da bo šel maček ven iz bajte, se spkušaj spogajati vsaj tako, da bo tvoje življenje postalo znosno.
Sama imam mačka, prinesel mi je veliko veselja v življenje, zelo je name navezan. vendar se moram zaradi skupnega življenja z drugimi ljudmi, držati določenih pravil. Da se mačka primerno obnaša, sem odgovorna predvsem sama. Druge prosim le, da naj se tudi sami dosledno držijo, kar želim, da bo življenje za vse znosno: nič hranjenja pri mizi, če ga vidijo na pultu naj zaropotajo in zakričijo DOL, kremplje sem ga navadila brusiti na špago, ki je ovita okoli deske…
Dosledno obnašanje pa moramo supaj doseči saj, če mu nekdo pusti, da dela, kar želi, mačku pač ni jasno, a potem lahko hodi po pultu ali ne…
da ti gredo na jetra že slike v revijah, mora biti tvoja stiska precej huda. Nemoč nas ubija.
Ljudje smo si različni. Tudi mi imamo mačka, je scrkljan, lahko počne vse, kar želi. Nihče ga ne krega, če skoči na mizo. Mu pač rečem, naj gre dol in gre, saj maček ni tako neumna žival. Spi lahko na kavču, na naslonjaču, kjerkoli želi. Vedno ima na voljo brikete in svežo vodo, vsak dan dobi tudi hrano iz konzervice (ne mara vsake, razvajen maček:))). Vsi ga božamo in se z njim ukvarjamo, ljubljen je od vse družine.
Menim, da gre pri tebi za psihični problem. Nekateri ljudje, ki ne marajo mačk, jih pač ne marajo. Takega sovraštva, ki veje iz tvojega pisanja, pa ni pogosto zaslediti in verjetno ni v okvirih normale. Posvetuj se s kakšnim psihologom.
seveda niso mačke vsem všeč. ampak strinjam se z drugimi ta ženska čist pretirava. ja pa kva potem če ma njena mama mačka? sej maček ne bo šu h njej ampak bo šu h njeni mami in s tem ni nič narobe. maček je skrb njene mame, ne pa punce k je prej pisala se pravi nima ona do njega nobenih obveznosti sploh. ženska dela probleme kjer jih ni. če ma možnost naj gre na svoje pa si omisli psa pa bo mir. pa še mama in njena mačka bosta bl srečne. ne vem če gre pri ženski za psihični problem ne poznam nobenga takšnega primera. jz mam rada oboje, mačke in pse, doma pa jih nimam ker nimam pogojev zanje rada pa jih vidim in če se le da se jim malo posvetim. čeprav mam občutek de avtorica vpisa ne mara sploh nobene živali in bi tud psa recimo čez 2 dni dala stran ker bi se ga naveličala. pač ni živalski tip človeka. fertik pika.
spet sem brala to temo in nečesa ne razumem: kako pa so v tej familji sploh meli mačka če je bla punca proti, pa njen oče tudi? očitno se niso mogli zmenit zato je mama reagirala na lastno pest. jz se na njenem mestu s tem da njena mama pač rihta mačka ne bi pretirano obremenjevala.
resen nasvet pa za punco: če je preskrbljena in ji finančno znese naj gre na svoje pa bo mela mir. jz druge rešitve zanjo nimam.
nekdo je omenjal metodo tapkanja. to je odlična stvar, tud jz jo uporablam, zase ( pa niso razlog mačke de ne bo pomote, mačke mam rada pa pse tudi). dvomim pa de bi ta metoda tej punci kaj pomagala. mogoče ne bi blo slabo če bi se vseeno posvetovala s kakšnim psihologom glede tega, de bi on ocenil če gre sploh za psihični problem al pa je posredi kej drugega. tega njenga sovraštva do mačk nasploh ne razumem.
mi mamo primer v familji, moj oče tudi ne mara mačk, zamerle so se mu ker je njegova mama, moja pokojna babica, mela probleme zart mačk ker ni znala zanje skrbet, problem pa so reševali drugi, njena familja, seveda. ampak pri njem pa to ni psihične narave. pač ni mačji tip človeka in to je to. sadist pa ni, on mačke recimo ne bi ubil če bi jo kje vidu. moja pokojna babica je mela z mačkami tok problemov, de so se mačke zamerle še celo njeni hčerki, moji teti, pa moja teta ma drugače rada živali, mela je pse.
Sovražiš macke, težava je v tebi ne v mačkah. Nisi pri mami dovolj v centru pozornosti, nimaš kaj pametnega za početi? Če nekdo izjavi, da sovrazi zivo bitje, potem je razlog v njemu in njegovem odnosu do okolice. Nimaš zadovoljnih potreb in jezo usmerjas v okolico? Če ne boš razčistila sama s sabo, kaj želiš sama s sabo, kako iz sebe narediti najboljšo možno različico sebe, potem boš žal negativno vplivala na okolico in iskala razloge za svojo nesrečo drugje, namesto v sebi. Če boš gojila sovraštvo, boš postala zelo dobra v tem. Če želiš iz sebe narediti sovražno osebo, ne boš deležna ljubezni in zaupanja, nihče ne bo rad v tvoji družbi, tudi ti ne boš rada v svoji družbi.