Zelo sem šokirana – pomagajte prosim
http://www.policija.si/si/statistika/kriminal/ pps/kazenski-zakonik.ppt
Načelo se ne oglašam, ampak tokrat pa si ne morem pomagati.
Tudi jaz menim, da je Dorotejina zgodbica izmišljena. V tokratni temi oz. v svojem postu omenja, da ima hčerko, ki je stara 14 let, se pa spomnim, da je pisala, da pride na Božička, ki ga je organizaila Analina, s svojo šestnajsletno hčerko, sinom in možem.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=193263&t=193143#reply_193263
Pa enkrat spet, da ima 15-letno hčerko…
http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=178497&t=177539#reply_178497
Pa da me ne bo katera napadla – to je le eden od primerov, kjer si njene izjave nasprotujejo.
Sprašujem se samo, če ji je tako zelo dolgčas, da si mora izmišljevati take in podobne “dogodke” (spomimo se zgodbe (zdi se mi da) iz Velenja in ženske, ki naj bi se “prodajala”….).
Kot so nekateri že pred časom ugotavljali – nekdo tukaj hudo pretirava in vse skupaj vleče za nos.
Mateja H je zelo dobro povedala. Dodala bi samo to, da en velik del leži tudi na tebi, če 15-letnici dovoliš, da ji kolegica “rihta fanta” in gre potem na zmenek (pa tudi če za prvi vogal) z njim, ne da bi ti ali ona karkoli vedeli o njem. Ni naivna samo ona, tudi ti si. Morda bo izkušnja obe malo streznila, čeprav je kruta. Pravzaprav lahko obe na vsa usta hvalita Boga, da je ostalo samo pri “flekcih na vratu”. Menda vama je jasno, da bi bilo lahko dosti dosti huje.
Mislim, da 15-letnici fanta ni treba “rihtati” po mobitelu (???!!), da je povsem v stanju, da si ga sama najde, takega, ko ji bo všeč. V šoli, na cesti, ulici, diskaču, kafiču…enga, o katerem lahko sosedu in sošolko kaj vprašaš. Se ti ne zdi? Tvoji vzgojni ukrepi so tvoji, vendar je šiba pri 15.-tih najslabša možna izbira. Zdrava pamet je edino, kar bo reševalo tebe in hčer. Najprej TVOJA zdrava pamet, potem pa še njena. Nočem te napadat, vsi grešimo in delamo napake, samo malo v razmislek.
A je zgodbia res ali ne, pa ne mislim razpredat. Saj ima vsak svojo vest, a ne?
Sem brez besed, ker enostavno…ne , ne…ma, skoraj nič mi ni več jasno…
Ne bom nič komentirala, ker ti v tem trenutko potrebuješ vse kaj drugega.
Če je res – drži se in bodi hčeri v oporo in ne sikaj v njo in pusti, da se zadeva v vaših glavah ohladi in zbistri, za pogovore (konstruktivne) bo še čas…
Če ni res – si najdi založnika in začni služiti s svojo domišljijo…
Lep in miren dan želim!
Pozdravljena!
Obrni se na šolske psihiatre in naj se pogovorijo s tvojo hčerko, potem pa brž na policijo in tam bodo že vedeli, kako naprej. Za mladoletnice imajo tudi zelo izurjene ženske, ki se znajo s takimi pogovarjat in iz njih izvleči, kaj je res in kaj ne. Mladoletnice imajo včasih tudi malo domišljije in stvar še napihnejo. Pa ne mislit, da dvomim v tvojo hčer, ampak ti samo razlagam dejstva, ki so dokazana.
Če bi vsi razmišljali, da raje ne gredo na policijo, potem bodo taki iztirjenci še naprej izkoriščali mladoletnice in vprašanje, koliko jih bo še končalo tako, kot tvoja hči.
Lep dan in pogumno naprej!
Tejca