Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zelo sem šokirana – pomagajte prosim

Zelo sem šokirana – pomagajte prosim

Tebe verjetno daja pomladanska neumnost.
NE MOREM VERJETI KAKO NEKATERI BI RADI DELALI PREPIR??????????

LJUBA PUNCA POMLADANSKA PODPIŠI SE POD TVOJ TAPRAVI NICK.

Emm, nekaj me zanima – petnajstletnico si pustila na počitnice k fantu? Ali pa sem jaz nekaj narobe razumela?
Pa brez zamere,
Matilda

1. zdaj, ko je najhuje, se veliiiiiko pogovarjaj s tvojo deklico – o zaupanju, o ljubezni, o prijateljstvu – ker je v tem trenutku verjetno izgubila zaupanje v vse to troje.
Pogovarjaj se z njo o življenju, u upih in radostih, o razočaranjih – čimveč.
Daj ji vedeti, da ji stojiš ob strani. Ne dihaj ji za ovratnik, ampak jo nežno vodi naprej – konec koncev ima “šele in že” 14 let.

2. resno se pogovori z njeno “prijateljico” (kakšna prijateljica neki!), ki ji je “zrihtala” fanta (že ta je malo bosa, da se fanta dobi prek mobi-ja, ampak – no, ja ,očitno je vse možno)

3. pojdita na policijo in odločno prijavita tisto packo.
Nočem reči, da ste vi vsi nedložni – predvsem je bila ona grozljivo naivna in “slepa” (in očitno prav nič pozorna na očitne razlike med moškim in žensko), vi vsi premalo pozorni in čuječi, ampak tole packo je treba malce ukoriti.
Da se ne bo čez dva meseca spet zabavala z drugo mladoletnico.
Zna biti, da bo postopek na PP za hčerko na trenutke mučen, zato pa ji trdno stoj ob strani. Sprejmi vsakršno pravno pomoč, ker je to, kar je počela ta packa, kaznivo dejanje.

Lp, Ali

Mislim, da k starim staršem na počitnice!

Vsaki hvala za odgovore in za kritike. Smo že navajeni, da ne gre brez kritik.

ina prav imaš, šla je k mojim staršem na počitnice, saj nisem znorela, da bi mojo mlado dekle pustila na počitnicah pri fantu. Takrat bi bilo mene za ubiti haloooooo. Saj nisem znorela.

Tudi tista prijateljica ni vedela, da je ženska. Vsaj tako je povedala, ker baje je ona tudi zelo šokirana, ker je, do tega prišlo oz. kaj se je dogajalo.

Če bi ji pa fant naredil flekce na vratu, pa zagotovo ne bi šla vas spraševati kaj bi storila, temveč bi šiba pela…

Ali se strinjam z tabo kot si mi napisala in točno tako delam. Povem ji, da se naj ne sekira, da ni ne prva in ne zadnja, da se ji je to zgodilo. Rekla sem, da še hujše stvari se dogajajo itd. Jo lepo objamem in mi reče tako: Mami hvala ti za tolažbo, da me razumeš. Veš kako je meni to hudo.

Sedaj bom pustila tako kot je, da ne bom hčerko prizadela, da bi brskala po dreku in hodila po policiji.

Jaz pravim, da čez sedem let vsak bo dobil nekaj čez rit, samo rabi dati času čas.

Še enkrat vsaki hvala za nasvet.

Lep pozdrav
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Ko berem Dorotejine poste še za nazaj…. pa kaj naj si mislim… vi ste res totalno utrgana familija. Sorry!
župca

župca hvala ti

lp, Doroteja

župca, mislim, da tvoje komentarje, doroteja v tem trenutku še najbolj potrebuje!

daj ji še kak nasvet, no!

kakšna družina ste kaj vi – verjetno zelo “živčna”, navzven pa sladka (pod drugim nickom)!

lp

Oprosti, nisem dobro razumela.
Nekaj pa mi le razložite – glede flekcev. Nikoli nisem vedela, zakaj gre, ko so se o tem pogovarjali.
Doroteja, med “neizmerno ljubi” in “je zaljubljena” je gromozanska razlika. Petnajstletnica se bo verjetno še vsaj dvajsetkrat tako neskončno zaljubila. Verjetno je v šoku, ker fant ni bil fant, kar lahko razumem, ne razumem pa, da bi bilo ok, če bi jo zavajal starejši fant, ne pa, če je punca. Smo homofobični? Če je tako vzgojena, je to verjetno še večji šok. Se strinjam z MatejoH, da bo tvoja punca zelo verjetno iskala fanta med starejšimi, vsaj zdaj, ko je sama 15. In – ne morem mimo tega – šiba da bi pela? Fino …
Pogovori se s punco, tvojo punco, daj ji čas, da dojame in preboli. Saj bo kmalu mimo. LP!
Matilda
PS: pa še to – spoznavati bodoče partnerje preko telefona, no, to ti je tudi ideja! In potem iti z njim ven na zmenek, brez spremstva prijateljice, to je še boljša ideja. Kar kliče po posilstvu, če mene vprašaš! Mater, še odrasli so zelo zelo previdni, ko iščejo partnerje na ta način, preko inetneta ipd. Obstajajo neka pravila glede tega, če si že drugače ne znaš poiskati partnerja. Da bi pa si mladoletnica tako iskala zmenek, je pa meni nerazumljivo. Eh …

Tole bo kritika, zato tisti, ki mislite, da je na tej temi ne sme biti, prosim, ne berite.

Doroteja, jaz v tole zgodbo malo dvomim, predvsem zaradi tvojega prepricanja, da 1. je pertnajstletnica nedolzen otrok, ki mu je misel na spolnost nekaj povsem tujega in 2. je tvoja hcerka zrtev in pika.

Sedaj mi je malo vec jasno, ko si napisala, da bi svojo hcer kaznovala, ce bi prisla domov s “flekci”. Me pa spomnija na zgodbe, ko s(m)o najstniki trdili, da nismo jemali drog, temvec so nam nekaj stresli v kozarec, ko smo sli na WC.

Vem, da se grozno počutiš, kdo se pa nebi?
A si slučajno pomislila, da bi bila tvoja deklica istospolno usmerjena, pa ti ne upa povedati na “normalen” način?!
Nočem nič slabega s tem, ampak je tudi to možno!
Upam, da boš zadevo rešila v dobro hčere!

Jaz bi na tvojem mestu tisto punco “fanta” prijavila, ker gre za načrtno zavajanje in je polnoletna in naj nosi odgovornost in posledice svojih dejanj (nje in nj. strašev pa ti ne moreš spremenit ali osvestit – če nočejo – ŠKODA TVOJIH ŽIVCEV – itak so sumljivi če ne vejo kaj se dogaja z njihovo hčero)
Drugo je tvoja hči, ki je žalostna in prizadeta in tega ne more nihče zdaj spremenit. Bolečina zaradi neizpolnjene ljubezni in izigranosti bi se ji lahko zgodila tudi iz strani pravega fanta – to so pač ene od njenih prvih intimnih čustev in lahko ji najbolj pomagaš, da sploh ne sodiš o tem kako je mogla, kako ni vidla…Pač vsi smo se ljubezensko opekli in šele s tem ko dozorimo in ko si naberemo izkušnje in smo bolj previdni, smo malce bolj zavarovani pred bolečino, ni pa nujno.
Na žalost naših otrok ne moremo poplnoma obvarovat pred vsem hudim, pomagajo pa iskerni pogovori,informacije in nekdo, ki te ima brezpogojno rad.

Ne zameri(te), ampak po mojem ima tale zgodbica polno lukenj. Pa še napisano je tako zmedeno.

Draga ina

Zelo sem vesela zate, ker vidim, da me vsaj ti razumeš kako je meni oz. kako se počutim.
Na tiste poste se sploh ne bom obračala niti brala samo preskočim jih, ker ni smisla se poganjati po forumu. Ni smisla, da jim razlagam in dokazujem itd.

ina, tebi želim lep dan še naprej, in sedaj bom to temo zaključila in ne bom več pisala oz. brala odgovore.

:-)))
Doroteja

Doroteja, mislim da ti jeza krepko preprečuje trezen razmislek o vsem skupaj.

Praviš, da bi šiba pela, če bi ji fleke na vratu naredil fant? Pa saj, če sem prav razumela, je po hčerinem prepričanju vse skupaj delal “fant”, saj je ves čas mislila, da je s fantom? Razumeš? Po tvojem razmišljanju je hči “zrela za šibo” (pa o tem pozneje). Če pravilno ocenjujem ves dogodek skupaj, je napaka Celjanke v tem, da se je izdajala za fanta, pod to masko osvajala tvojo hči, ki se je pustila osvojiti. Očitno sta se muckali (ja, narobe je tudi to, da tvoja hči še nima 16 let), ampak tvoja hči se je spustila v muckanje s fantom. Če nisem česa narobe razumela, je “razkritje” doživela kasneje. Laž o spolu je torej edina namerna napaka štajerske packe.

Zdaj pa tvoje mnenje “s šibo”. Boš tako sprejemala hčerino odraščanje? Jo boš prvič, ko ti bo predstavila fanta, namlatila kot vola (po možnosti v njegovi prisotnosti)? Daj no. Punca odrašča in ti moraš to sprejeti. Ne pravim, da mora pri svojih letih imeti resnega fanta, ampak nekoč ga bo vendarle imela, začne pa se pri simpatijah – včasih žal zgrešenih.

Po vsem skupaj, kar si še napisala, moram pripomniti, da sta očitno prvo stopnjo pogovora ali že zamudili ali pa hči pogovora ne upošteva. Če ji ne dovoliš muckanja s fanti, se moraš pomeniti z njo, ne s Celjanko. Pa ta Celjanka je tudi ni napadla sredi Celja na ulici sredi belega dneva pred očmi vseh mimoidočih? Nekje sta se morali dobiti, nekako sta se morali zmeniti, nekako ji je tudi morala pustiti, da je prišla do njenega vratu. Kaj praviš? Še vedno mislim, da ni prav, da ji je to storila, vendar del krivde za ves dogodek nosi tudi hči, predvsem zaradi svoje naivnosti – tukaj pa lahko s poukom kako in kaj storimo največ v glavnem starši (pa upam, da vendar ne s šibo).

Precej sem oklevala s tem postom, ker se bojim, da jih bo mala vseeno dobila, ampak tudi ti si moraš odpreti oči in ne zlivati čisto vse gonojnice na Celjanko. Kakšna 2% od celote nosi tudi hči in s tem posledično ti, ker dogodkov nisi predvidela, je nisi o vsem skupaj poučila. Kaj pa stari starši? Kje so pa takrat bili oni? Pa konec koncev, si vedela za “mobitel fanta” preden je odšla v Celje? Če si, kako si reagirala?

Ne zameri prosim, ampak v tej smeri razmišljam. Če že imata ljubeč odnos mati – hči, ji moraš pa zeloooo pomagati, da se znebi naivnosti.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

MatejaH, svaka čast!!!!!!!!!!!

V teh časih se ne splača sekirat, če je tvojo hčerko poljubljala ena ženska. Saj je tako vse pomešano – istospolni partnerji so ja v modi, ane?
Kaj bi rekel varuh človekovih pravic? Pozitivno, pozitivno, bi dejal.
Na policiji bi se pa sladko smejali.

Mateja vsa čast ti.

Ne želim tukaj pisati kako in kaj, če želiš ti lahko pišem na tvoj osebni mail, ker vidim, da nimaš odkritega maila tako kot jaz, ti bom napisala moj mail in ti kaj več napisala in razložila. Velja?

[email protected]

Lep dan ti želim
Doroteja

sestra točno tako!
Prav imaš!

lp, Doroteja

Ej, ustavte konje – še vedno je dekle staro LE 14 let, ženska (moški, saj vseeno) pa skoraj 10 let več! To je zapeljevanje mladoletnega ali ne?

Da, ljubezni bodo in zadeve bodo postajale še bolj vroče, jasno, s tem se zelo strinjam z MatejoH, tudi punca je morala vsaj približno vedeti, kaj se dogaja – vendar je tisto Celjanko treba vseeno nekako ustaviti! Dorotejina mala je imela “srečo” in je dobila le nekaj flekov po vratu – kaj pa morda naslednja? Al se gre vedno samo za to, da smo le mi v redu, sosedi nas ne brigajo …
Vse lepo in prav Doroteja, bodi hčerki v oporo … toda tisto žensko bi naznanila že zaradi drugih.

Se opravičujem, zadevo sem vzela osebno, sem imela namreč kot 13letnica podobne izkušnje, mnogo hujše posledice.
T.

New Report

Close