Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zelo sem šokirana – pomagajte prosim

Zelo sem šokirana – pomagajte prosim

Lep pozdrav vsem na tem forumu!

Ker vem, da ste še vsaki pomagali in svetovali tokrat upam, da boste tudi meni pomagali in svetovali.

Zelo zelo sem razočarana, potrta živčna itd. zaradi moje hčerke. Tukaj moja hči ni NIČ kriva, edino kar je – je bila naivna. Pa bom kar začela pisati, da ne bom pisala celi roman. Od moje hčerke prijateljica je moji hčerki zrihtala fanta, ki sta se dva meseca samo pogovarjali po gsm. Nato je hčerka šla na počitnice na Štajersko in se je dobila z tem fantom. O.K. vse lepo in prav. Sedaj za velikonočne praznike je tudi bila na Štajerskem in ta fant????? Je moji hčerki naredil/a vse flekce okoli vrata. Mene je zelo šokiralo, ker od nje nisem nikoli kaj takšnega pričakovala. Sedaj že en teden se je izvedelo, da je to ŽENSKA. Haloooooooo. Nisem mogla verjeti kaj se dogaja. Oblačila se je v moška oblačila in hčerka je pač mislila, da je to njen fant ter, do ušes se je zaljubila. Neizmerno ga – jo, ljubila. Moja hčerka bo čez par dni napolnila 15. let, tista ženska pa je stara 22. let. Nato je še rekla moji hčerki, če lahko vsaj ostaneta intimni prijateljici. Halooooooo, kako me je razkurilo, da bi poletela iz Kopra v Celje, kje biva ta baba, ker mi je otroka uničil, in sedaj se mi vsak dan joče in joče. Rekla mi je, da je zaljubljena in, da zakaj ji ni prej povedala, da je ženska, ker bi bilo popolnoma drugače. Govori mi kako to, da se je to ravno zgodilo njej itd. Doma imam hude borbe z njo in ji dopovedujem in ne vem več kam naj se obrnem. Tisto punco sem klicala in mi je odložila slušalko, nato sem izvedela tel. št. od njenega doma in sem klicala njeno mamo. Povedala sem ji vse kar je bilo resnično, njena mama je rekla, da to je nemogoče, da ona ima že 3. leta resnega fanta. (Moja hčerka pa pravi, da ima žensko ne pa fanta). To me ne zanima koga ona ima, samo naj mi ne zavaja mladoletno dekle. Rekla sem ji, da jo bom prijavila in se je zelo ustrašila. Moja hčerka je želela, da se pač pogovorita zakaj je tajila in se ji noče oglasiti na tel. Po eni prijateljici je rekla, da bo govorila z njo, če jaz kot njena mama, da naj izjavim, da ona ni bila z njo in, da ji ona ni naredila flekce po vratu in bla bla bla. Halooooo zakaj bi se lagala, če je pa bilo vse res.

Drage ženske in moški na tem forumu, prosim vas pomagajte mi, ker sem že ob živcih, da moram vzeti pomirjevala. Ne morem gledati mojo hčerko, da trpi, da se joče, ker moja hčerka je drugače zelo dobra punca, samo to jo je pa zavedlo. Kaj naj storim??????? Prosimmmmmmm vas lepo pomagajte mi, če ne bom znorela skupi z mojo hčerko, ker se joče dan in noč. Sedaj bi končala z mojim pisanjem, ker drugače imam še za pisati malo morje kaj se je vse dogajalo. Morala sem se vami izpovedati, da mi je lažje v duši in, da mi pomagate svetovati. Kaj bi ve naredile, da ste na mojem položaju???
Po moje je to zavajanje mladoletne osebe…
Kaj storiti???
100000000x vam hvala že v naprej za vaš nasvet, ki mi bo več kot preveč dobrodošel.

Vsem lep pozdrav
Obupana Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

No, tole je šok tudi za mene.
Takole na hitro bi rekla, da če si 100% prepričana, da tvoja hči ni vedela, da gre za osebo ženskega spola, takoj – brez oklevanja, na policijo naredit prijavo, dejstvo je da gre v tem primeru za zlorabo mladoletne osebe!

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Sem prepričana, da je tako, da moja hčerka ni vedela, da je ženska, ker moja najboljša prijateljica je tudi tako povedala, in še ena mama od enega fanta je rekla, da jih je ona že veliko žensk zavedla. Koliko so bile pa tiste ženske stare pa ne vem…

Ti imaš prav. To je zavajanje mladoletnice oz. ZLORABA.
Kam na policijo prijaviti v katerem območju, ker tista ženska je doma iz Celja in kaj bi policija v tem primeru naredila????

Resnično hvala ti in ostalim tudi, ker vem, da mi boste pomagale.

Lepo noč vam želim
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Tudi jaz sem mnenja, da gre za zlorabo. Sicer mi je taka zadeva čisto tuja, vendar pa če gledaš iz stališča, da je polnoletna oseba hotela intimne stike z mladoletno, pa lahko rečeš, da hudo smrdi na zlorabo.

Mislim, da lahko zadevo prijaviš kjerkoli, se pravi tudi v Kopru. Po moje, še najbolje tako. Zakaj bi si delala stroške in se vozila v Celje? Saj gre za isto firmo. Oni že vedo, kako postopati naprej.

Upam, da sem kaj pomagala.

Vso srečo, Ana

Tudi sama sem šokirana, moram priznat.

Verjamem, da ti ni lahko , sploh pa hčeri.
Po moje je najbolje, da ju soočite.
Zakaj?
– kako ni vedela, da je fant?
– kaj ne mutirajo fantje?
– pa prsi?

Moje mnenje je, da se spokate v Celje in greste k njim domav in se pogovorite-soočite. Pa se bo takoj videlo kaj je res in kaj ne.
Težko je nekaj prijavit na policijo, ker je ena beseda proti drugi.
Pa saj ne znam niti svetovat, ampak tako moja videnja ob branju.
Upam, da boste zadevo rešili in da bo hčera takšna kot je bila.

Srečno,
m.

Draga Doroteja,
verjamem, da si prizadeta,šokirana ….. in brez zamere,ampak, kako da hči ni opazila, da je tisti/a ženska (prsi, glas,…in še veliko drugih stvari,ki jih ima lahko ženska pri 22ih letih?)? Vem, da mama težko sprejme dejstvo, da je lastnemu otroku lahko všeč istospolni “partner”. In kaj če je res tako?

To je res ZAVAJANJE, ZLORABA mladoletne osebe in jaz bi takoj povprašala na policiji,kaj in kako ukrepati v taki situaciji! Nujno!!!
Čeprav dvomim, da bojo kakorkoli ukrepali, kerc je bila hčerka prostovoljno(?) z njim/njo. Upam, da se motim, saj po zakonu je to kaznivo!
Takoj prijavi!

Srečno in želim vama čim manj joka in veliko sreče! Pozitivno je vsaj to, da ta baba ni iz tvojih krajev.

Menim, da prijava na policijo res ni rešitev. Kot pravi m.privat- ena beseda proti drugi, kaj pa če tam tvoja hči ne bo izpadla kot nedolžna žrtev, čeprav to je, ali ne bo potem za vse skupaj še hujše? Mogoče bi bilo boljše soočenje in temeljit pogovor obeh strani, kot pa pisanje zapisnikov na policiji.

pa še nekaj me bega- ker je šlo za žensko, ti je hči o vsem povedala in gre zdaj za zlorabo. Če pa bi fant na daljavo res bil fant in bi blo njej lušno, pa ne bi bil noben problem?

Sem pa šokirana tudi jaz, čeprav sem zgornji stavek mogoče malo preostro napisala.

lp

To lahko imenujemo zloraba, kot je tudi zloraba, če mož psihično maltretira svojo ženo. Ali si predstavljate, da bi žena moža prijavila zaradi psihične zlorabe? Policija potrebuje konkretna dejstva, konkretne znake zlorabe, da lahko sproži kaznivo dejanje.

Mislim, da je veliko bolje, če na zadevo pogledaš kot na negativno ljubezensko izkušnjo tvoje hčerke. Veliko prvih ljubezni je takih, ravno tako polnih laži in prevar. Tukaj je šlo za prevaro spola, ki kot vsaka prevara seveda prizadene, še posebej zato, ker je nenavadna in tudi ne v sklopu “normalnih” prevar: fant, velika prva ljubezen, ki jo zapusti po dveh srečanjih, ona pa ga je “neizmerno ljubila”.
Dekle ima vsekakor težave, če se mora skrivati za drugo identiteto. To seveda ni opravičilo, da je tako ravnala s tvojo hčerko, vendar bi ji jaz zadeve poskušala razložiti s te plati, jo poskusila potolažiti, mogoče tudi s pogovorom poskušala odkriti vzroke takega ravnanja na drugu strani. Šokiranost, besnenje ali prijava ne bosta rešili prizadetosti, ki jo trenutno čuti tvoja hčerka.

Fant ali ne fant, zaljubljena ali nezaljubljena, vedela ali nevedela… to sploh ni pomembno. Pomembno je dejstvo, da je polnoletna oseba napeljevala mladoletno k telesnem odnosu in zgleda da je do nekega telesnega odnosa tudi dejansko prišlo (madeži na vratu)! Že samo pogovor o ljubezni/seksu/erotiki… z mladoletno osebo je kršenje spolne nedotakljivosti otroka. To je kaznivo dejanje!!
Ukrenite kaj, da se ne bo še komu zgodilo kaj takega.

lp,
Aja

Mene pa tole malce moti – kako lahko mama pusti mladoletno hčerko k nekomu tako daleč, pa ga sploh ne pozna? Kaj če bi bil narkoman ali psihopat … Glede na to, da si mama in hči toliko zaupata, mi zgodba ne deluje zelo logično.
Sicer pa je prva taka izkušnja za mlado zaljubljeno punco res kar travmatična (pri 14 se mi je zgodilo nekaj podobnega, hudo razočaranje na čustvenem nivoju – ampak še zdaleč ne tako grozljivo), vendar je mogoče tudi koristna za njeno prihodnost. Ne bo več tako naivna…

pogovorte se s to punco/fantom in njenimi starši in njeno ponco /fantom(lahko se izkaže da gre za transvetstite pa njeni doma ne opazjo ali nočjo opazt). Moje mnenje sicer je da je vaša hčerka sama privolila v tiste fleke, misleč da je fant ta osebek. ,,,Roko na srce danes vidimo vse mogoče kaj počno pri 15 letih in še prej, ampak mislim da nismo bili mi nič drugačni, tudi mi smo se poljubljali pri teh letih (pa tud s kom ki je bil 20 let, no vsaj moje vrstnice so se tud s takimi v teh letih) če si bil zaljubljen, poljubljanje ne bi bilo zgrešeno v tem primeru če se nebi izkazalo da je ta oseba ženska in da je vašo hčero zavedla in zraven še želela postati intimna kar kaže na izkoriščanje.. Če bi bil to fant potem se nebi zarad tega toliko razburjali, ampak tukaj pa je bila vaša hčerka zavedena predvsem v temu da je mislila da je to moški oz fant in da se je zaljubila vanj in je sama dovolila poljub ter da jo je ta oseba hotela izkoristit. Ta oseba je vedela da je vaša hčer ženska in da ne ve da ona ni fant. Na to da se ta ženska zaveda kaznivega dejanja pa je sama pokazala s tem da je rekla da naj vi kot njena otrokova mama izjavite da ona ni tega naredila vaši hčeri, kar kaže na to da se hoče zavarovat in da bi vas pripravila do tega da bi vi svojo hčero postavili na laž in tako njo samo obvarovali. Vsak telefonski pogovor si zapište kdaj od kateri uri in s kom je bil opravljen in dobro bi bilo tudi da si nekako beležte pogovore, v kolikor bo do njih prišlo. Mislim da ne bi bilo nič narobe če greste na vašo policijsko postajo in se poskušate za začetek s policistom pogovorit o okloščinah o možnostih, mogoče pa bi se dalo s kom pogovorit iz te stroke da bi vam svetoval kaj bi se dalo v tem primeru naredit, kakšni so postopki skratka vse.

Poleg vsega pa je vpletena tudi prijateljica vaše hčere, ki je vaši hčeri zrihtala tega fanta/punco. Vse bo potrebno razjasnit. Ga/jo je ta prijateljica poznala, je vedela da je ta oseba ženska, kje jo spoznala, v kakšnih odnosih je z njo/ njim,……. s kom so bili v stiku, je še kdo vpleten v tole, skratka pomembno je vse.

Ne zamerte mi še nekaj, namreč na forumu: npr midva.com sem tudi zasledila izjave 12-13-14-15-16 letnic, da bi pa probale z žensko, da imajo lezbična nagnjena, da si želijo probat z žensko,……. sicer pojma nimajo o svojem telesu ampak tam se je velikokrat pokazalo da danes tako raziskujejo pojme ljubezni in se sprašujejo vsemogoče in namesto da bi razmišljali vse probajo. Kaj pa če se izkaže da je šlo pri vaši hčeri za to da je vedela da je ona druga oseba ženska in da je vseeno dovolila poljub, kaj pa potem, kako naprej. Sicer pa glede na napisano mislim da gre res za zavajanje in zlorabo.

za vašo hčer in vas pa: ne jo obsojat, pogovorte se o vsem , kako je prišlo do seznanjenja, kako je ta oseba izgledala, je kaj kazako na žensko osebo, kako se je ta oseba obnašala, oblačila, kako je hodila, kakšen ton glasu je uporabljala, kaj bi ona rada storila v tem primeru, bi rada šla na policijo ali je ta zadnji izhod, kaj vam želi povedat tud poslušte ne slišat samo tistega kar si želite slišat, aja pa slikajte te fleke (kot modrice pri pretepu pa to) k zdravniku bi bilo tudi fajn it, poleg tega pa mislim da bi bilo za vašo hčer dobro če bi dobili kakšnega dobrega psihologa, saj bo zaradi tega imela še velike probleme in mislim da sploh na področju zaupanja ljudem in pa izražanja čustev, zakaj ne bi že sedaj kaj naredili na tem ne šele ko se bodo pojavili problemi.Resno. Sej vaša hčera še nima uničenega življenja. Trpi ker je bila ponižana, zavedena, strah jo je kaj in kako bodo vrstniki gledali na njo.Kolikor poznam mladino ne verjamem da bodo vsi rekli ja boga bila si zavedena ampak bojo padal tudi izrazi da je vaša hčerka lezbača, ipd, na to se je treba tud prpravt. Velikokrat ti ljudje katere smatraš za prijatelje zabodejo nož v hrbet. ČEtudi se vam zdi da ne rabi pomoči da boste sami zmogli, ne boste, tudi vi boste rabili pomoč psihologa, pa ne zato da bi z vami bilo kaj narobe ampak da se z njim pogovorite, da res vse občutek spravte iz sebe da pridete do dna stvarem.
Pa še to kakšne prijateljice pa ima vaša hčer da se še vedno pogovarjajo z njim/ njo? To nismo prijateljice ker jim očitno ni mar za vašo hčer.

Kar se pa vseh napisanih tiče glede spolne nedotkljivosti pa takole: Vsak starš upa in naj bi vzgajal otroka tako da mu da vedeti kaj je prav glede spolnosti. Tudi o tem da naj se vzdrži spolnih odnosov vsaj do 18 leta. resnična slika je danes zelo žalostna. Vse več mladih ima spolne odnose pred dopolnjenim 18 letom in to z osebami ki so enako stare ali več kot 18. Res pa je da otroci ne pridejo domov in rečejo : joj dons sm pa mela spolni odnos. Ponavad povedo ko se jim kaj zalomi (npr nosečnost) drugače so pa tiho. In kot straši smatrate da oni pa tega že ne počno. Vse več deklet in fantov hoče imet spolne odnose in starostna meja se pomika navzdol. Žal je tako. Naj povem še mojo izkušnjo glede spolnosti: devica sem bila do 19 leta starosti. S fantom sva takrat hodila leto in pol in okolica je naju vseskozi posiljevala da nisva normala da midva tega ne počneva, da to je pa katastrofa, pa kakšna da sem da mu ne dam, ja vse sva mogla poslušat (no za spolni odnos sva se odločla ko je blo nama prav). Kar pogleje mal na ženski čvek k kakšna prav da je npr. pr 25 še devica. Od večine (tako M kot Ž) padajo komentarji kaj še čaka ipd.

Poskušala sem pokazat vse zorne kote in tudi svetovat, zato sem tako na dolgo odgovorila. Poleg teg apa spadam nekje vmes. Sem na tem da bom v bližnji prihodnosti postala starš in pa moja mladost in puberteta nista tako zelo daleč.

Zorni kot une ponce/ fanta: prisiljena prikrivat svoja nagnjena zarad bližnje okolice. ujeta je v svojem telesu, v podstrešju nima vsega pospravljenega,……….. tko pa sem tud njo mal obdelala.

tudi mene bi kaj takega šokiralo, vendar na policijo ne bi nikoli šla, tako kot je ena opisala, da so soočenja na policiji lahko zelo boleča predvsem za tvojo hči in ji jaz tega ne bi nikoli privoščila. Poleg tega te lahko še njeni starši tožijo in potem se lahko vlečejo dolgi dolgi postopki….

Ni vredno, kar koli se je zgodilo, bodi vesela, da se ni tvoji hčerki kaj hujšega zgodilo, da je ta punca relativno daleč od vas doma (Celje in Koper predstavljata za najstniška leta kar razdaljo :), v puberteti pa se otroci hitro zaljubijo, pa tudi pozabijo, hvala bogu.

Jaz bi na tvojem mestu počakala, da se vse pomiri in da poskusite pozabiti, zdaj pa stoj svoji hčerki ob strani in jo tolaži, na kak izlet se peljite zdaj med prazniki in kaj lepega ji kupi.

vse dobro vama želim, LP

Veš kaj ti bom pa jaz povedala draga Doroteja,
da si totalno neodgovorna mati, ki dovoli pustiti 14.let (čez par dni 15 let) staro deklico tako daleč.
Ne morem verjet kaj se vse dogaja??!!
Odgovornost nosiš predvsem ti.
Ti se bi mogla iti malo pogovorit na socialno službo, da ti bi našteli kakšne obveznosti nosiš do mladoletnega otroka. (kakšne odgovornosti nosiš).

Sploh pa ne vem, ali je to provokacija ali res?!

Če se ti je to res zgodilo mislim, da bi morala za svojo NEODGOVORNOST odgovarjati!

Ota

ota, verjetno je šla k starim staršem na počitnice, a ne? ker se mi zdi, da je Doroteja primarno doma iz štajerske!

A če bi vaša hči pri 14 letih (ali 15 ista figa) imela flekce od poljubov fanta bi bilo pa vse v redu??? V teh letih je dovoljeno biti nedolžno zaljubljen, se držati za roke, ukrasti kak nedolžen poljubček. To je po mojih vrednotah maximum za ta leta.
Se mi zdi, da so to še vedno NEZRELI OTROCI za spolno eksperimentiranje – s katerimi se pa potrebno veliko veliko veliko pogovarjati na to temo. Skozi pogovor, pa vzor staršev dobiš sliko o določenih vrednotah. Če se pa nekdo ne ukvarja dovolj z otrokom, potem se pa zgodijo nosečnosti in razna jokanja in travme pri 15-tih.
Sama sem stara 22 let. Prvi poljub sem dobila/dala pri 18, prvi spolni odnos pa pri 21. Verjeno sem čudakinja za današnje čase a?!

Kdo je kriv nima smisla ugotaljat, ker je kriva sama hči kot tudi vi, pa ta tretja prijateljica,….cel splet okoliščin je kriv.

Kaj bi jaz naredila? Šla bi do tiste punce, jo nekje počakala in pošteno stresla za kravateljc.

Tudi jaz se strinjam z oto, da se pol toliko ne bi razburjala, če bi bili tisti flekci od kakega fanta, neglede na to, koliko bi bil star.
Sploh pa se temeljito pogovori s svoji hčerko, saj se vse prevečkrat zgodi, da znajo razočarane punčare kar pošteno naložiti zadevo tako, da izpadejo kot žrtve, v smislu, saj nisem vedela in podobno. Tisti, ki ji je naredil flekce, se je moral malce potruditi, kajne. Očitno ji je takrat odgovarjalo, saj s prvim poljubom ne pride do flekcov.

Resnično svetujem, da se poglobita v zelo temeljit pogovor s hčerko, šele nato pa ukrepaj. Močno pa dvomim v to, da je bila to zloraba, kvečjemu zavajanje, če je res bilo tako, da je bila ženska, preoblečena v moškega.

Odločiti pa se morata samo vedve.

Mimika

jaz se pa strinjam z eno…tiste pa, ki niste pripravljene pomagati alla ota, se pa raje zadržite komentarjev, ker verjamem, da je Doroteji že dosti hudo in verjetno se kot vsaka mati obremenjuje z vzgojo in verjamem, da se pri tem na vsak način trudi…zato vas lepo prosim, če nimate kaj pametnega povedati, bodite raje tiho, ker nikoli RES NIKOLI neveš kaj te v življenju čaka…
Doroteja sama ti svetujem, če misliš punco ovaditi vedi, da bo to zelo boleče za tvojo pikico, ker bo v bistvu vse še enkrat podoživljala, toliko izjav in tega in vprašanje, če ji bodo sploh verjele, zaradi tega se pa lahko še dodatno žre..zato pa dobro premisli kaj boš naredila..kot je rekla ena zgoraj, v puberteti se hitro zaljubiš, tukaj pomojem njo ne grize toliko, ker se je zaljubila pomojem, da njo bolj boli, ker je prevara in “kad tad” bo zadevo nekako pozabila…ti pa predlagam soočanje, kot ti je svetovala m.privat…
toliko od mene…
želim tebi in tvoji družini vse najboljše..
za ostale pa: PROSIM ZADRŽITE SE KRITIK, KER JI JE VERJETNO ŽE DOSTI HUDO!!!
lp D.

Moj komentar :
Še ena Dorotejina zgodbica, ki je za lase privlečena.
punce poglejte njene maile za nazaj in ne vse verjeti

Hoj!

Veš, jaz pa razmišljam nekoliko drugače. Verjamem, da bi tej Celjanki najraje zavila vrat, ampak mislim, da na policiji ne bi prišla daleč. Za prijavo zlorabe bosta najprej potrebovali dokaze. Jih imata? Psihična sesutost najstnice ne bo zdržala nobene tovrstne trditve. Vseeno lahko povprašaš, vendar mislim, da moraš sama delovati v drugi smeri – pomagaj hčerki.

Najprej nazaj v normalno stanje sestavi sebe, potem pa na delo. Po mojem mnenju se morata krepko pogovoriti o razočaranjih v življenju. Vsi (odrasli) vemo, da na nas prežijo na vsakem koraku in da vse skupaj preživimo le z močno samozavestjo, trdno voljo, da bomo zdržali in z nekom, na čigar ramo se lahko po potrebi zjokamo. Vsako razočaranje pusti črto grenkobe v nas samih, se pa iz njih skozi leta tudi ogromno naučimo. Konec koncev si ti lep primer, kako se je treba spet postaviti na noge :)))
Če se sama spomnim najstniških dni, je bilo izredno hudo. Hormoni so me razganjali do onemoglosti in živo se še spominjam, da sem mami izjavila, da nimam več za kaj živeti, če me ne pusti na koncert Marijana Smodeta. Ja, danes se temu krepko režim, takrat pa se mi je sesuval svet.

Druga stvar, ki me je krepko zbodla v oči, je izbiranje partnerja. Se ti ne zdi, da bi morala z njo govoriti o tem, kako ti ljubljeno osebo izberejo oči in srce, ne pa prijateljica s številko mobitela? Ja, je res lep občutek, ko se nekdo zanima zate, ko ti piha na dušo in govori besede, ki si jih želiš slišati, vendar je zelo zdravo, če čimprej ugotoviš ali gre le za trenutno zatrapanost ali je ta oseba res TISTA.

S tem, da se je ta Celjanka skrivala za podobo fanta, lahko hčerki lepo razložiš, da je pokvarjena. Če bi bila resnicoljubna in poštena, bi takoj povedala, da je ženskega spola. Pa že to, da si išče “žrtve” po telefonu … Ne vem no. Si želi zveze s tako osebo – pa naj bo moškega ali ženskega spola, saj je vseeno.

Žal pa se je s to izkušnjo vse skupaj šele dobro začelo. Pripravi se, da bosta še kar nekaj let jokali ob ljubezenskih razočaranjih. Pa še nekaj o starosti bi ti dodala. Pričakuj, da hči še nekaj let ne bo iskala fanta med svojimi sovrstniki, pač pa pri nekaj let starejših, tako da bo mimogrede s polnoletnim fantom. Med 15-letnim fantom in 15-letnim dekletom so vesolja razlik. Fantje so v tej starosti še tako zelo nezreli. S tem ne mislim, da so dekleta že odrasla, jih pa prekašajo za nekaj očitnih let. Če se prav spomnim, jih fantje v razvoju ulovijo precej kasneje – tja do 20. leta enkrat.

Pa če ti dodam še moj lonček. Pri 17-ih sem bila tako razočarana nad ljubeznimi, ki niso segle dlje od zatrapanosti (to vem seveda šele danes), da sem bila trdno prepričana, da moških ne rabim. Sama sebi sem obljubila, da bom živela samo zase, da bom moške izkoriščala samo za spolne usluge, ko jih bom rabila, ko si bom nekoč zaželela otroka, pa bom že nekje našla darovalca sperme na dveh nogah, da bom z njim spočela otroka – izključno zase. No, obrnilo se je povsem drugače. Naletela sem na fanta, ki ni bil lep kot princ na belem konju, definitivno pa tako dober. Z njim sem si ustvarila tisto, v kar sem pri 17ih prenehala verjeti – prijetno družino in zvezo z moškim. Ja, pride in te zadane, ko najmanj pričakuješ.

Toliko misli mi bega čez možgane v zvezi s tvojo težavo, da že kar malo zmešano pišem vse skupaj. Tale del velja samo tebi. Vem, da neskončno boli, ko vidiš trpeti svojega otroka (pa sploh ni važno kaj je vzrok temu), vendar pa mislim, da boš morala hčerki pustiti, da bo ljubezenske težave počasi začela reševati sama. To je del, v katerega naj starši ne bi (preveč) posegali. Je pa naša naloga, da otroke čimbolje pripravimo, da si bodo uspeli poiskati najboljšega partnerja zase, da bodo v zvezi z nekom znali živeti in obdržati tudi svoj jaz. Pretirano vmešavanje staršev velikokrat pahne otroke v brezglave odločitve, ki ne prinesejo nič dobrega. Vsaj izbira partnerja in ustvarjanje družine pa so tisti veliki koraki, ki nam za vedno spremenijo življenje. Vsekakor pa mislim, da je lepo (in prav), če ji v razočaranjih stojiš ob strani, ji ponudiš svoj objem in ramo za jok, ter ji s tem daš vedeti, da ji v težkih trenutkih ne boš zaprla vrat pred nosom. Ta občutek je kasneje v življenju vreden zlata, tudi če ponujenega nikoli ne izkoristiš.

Držim pesti, da se vama bo (obema) čimprej spet narisal nasmeh na obraz.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Punce so podale mnenja in predloge, tudi kritike.
Doroteja, kar berem je zelo žalostno, predvsem mi je hudo za tvojo hčerko, ki je prve simpatije spoznala na tak način.
Da, če boš šla na policijo, bo za tvojo hčerko naporno in hudo, VENDAR:
…. če kot starš ne boš storila nič, menim, da si sokriva zločina, ki se je zgodil nad tvojo hčerko.
Zveni hudo? Mislim, da res. Vendar, če smo starši tisti, ki moramo poskrbeti, da z našimi otroci ne bo narobe kaj hujšega, če jih učimo, da so njihova telesa nekaj, kar je treba brezkompromisno spoštovati, potem moramo tudi sami dajati tak občutek:
S tem ko bi šla k oblastem, daješ sporočilo hčerki: TVOJE TELO JE NEKAJ, KAR JE POTREBNO ZAVAROVATI, SPOŠTOVATI – IN KAZNOVATI TISTE, KI TO PREKRŠIJO!

Ker je stara 14 let, ji lahko marsikaj razložiš, tudi to, da bo morda zadeva zanjo zoprna in da se bo kdaj počutila razgaljena in “napadena”, vendar občutka napadenosti, ki pa ga je povzročila tista ženska (ali moški, saj je vseeno, a ne?), če ne boste doma ukrepali, ne boste zmanjšali.

mimogrede, poznam primer nadlegovanja soseda, ki je otipaval 12letnega fanta. Ta je stvar priznal v šoli, starši niti niso hoteli ukrepati (le s sosedom so se pomenili), pa so jih klicali s policije – in prvo, kar so vprašali, je bilo: koga vi želite zaščititi? Kot se obnašate, ne dajete občutka, da je to sin.)

Premisli.

New Report

Close