zelo močna bolečina v glavi
Pozdravljeni!
Na vas se obračam z upanjem, da bi mi lahko pomagali. Stara sem 20 let in že cca. 8 let trpim za glavoboli. Bila sem že pri vsemogočih zdravnikih, poskušala z jogo, športom, akupunkturo itd. vendar noben ni mogel ugotoviti vzroka mojih težav, ki še vedno trajajo. Ponavadi sem imela dnevne ”navadne” glavobole, zdaj pa se je to spremenilo, saj sem zelo hude in močne bolečine začela dobivat, vedno ko se napnem. npr. ko zakašljam, kihnem ali glasno zakričim. Huda bolečina se pojavi tudi če na hitro vstanem ali pa se sklonim oziroma obrnem glavo v drug položaj. Bolečina pride v valovih in se stopnjuje ter traja približno 20 sekund, takrat se mi zamegli vid in mi pade tema na oči, ta bolečina pa je tako močna, da če bi slučajno trajala več kot pol minute, lahko z gotovostjo trdim, da bi celo lahko zgubila zavest, ker me tako močno boli. Poleg tega imam že od mladega zelo trdovraten vsakodneven kašelj, ki ni povezan s prehladi, konstanten izcedek, ki mi iz nosu teče po grlu in velikokrat boleče žrelo. A je možno, da vzrok leži v vratnih vretencih? Kaj mi priporočate?
Hvala za odgovor,
Pozdravljeni,
opis vaših simptomov je precej nenavaden, glavoboli niso stalnica pri starosti 20 let. Resnično vam ne morem podati enoznačnega odgovora. Priporočam vam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj prinesete vse izvide in slike; predvidevam, da imate slike MRI ali vsaj RTG vratnega dela hrbenice? V kolikor ne, priporočam, da ga opravite. Tudi CT glave bi bil zaželjen.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij ordinacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,