Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zelo močan beli tok

Zelo močan beli tok

Spoštovani!

Navadnega, ki dobro vpija in zadrži neprijeten vonj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Fanta imam skoraj eno leto. Pred tremi meseci sva imela prvi spolni odnos,nazadnje pa pred slabim tednom. Že eno leto prej je moja menstruacija postala neredna,od začetka pa je bila povsem normalna. Vse spolne odnose sva imela zaščitene s kondomom in tudi do izliva semenske tekočine je prišlo zunaj vagine. Pred nekaj dnevi sem bila pri fantu na počitnicah-celih 10 dni. Med počitnicami in pa še zdaj imam beli tok povečan oz. je gostejši- kot sluz. Menstruacija pa zamuja 1 mesec,kar je zame povsem normalno saj imam tako že nekaj časa. Po prvem spolnem odnosu sem dobila menstruacijo v roku 10 dni. Zdaj pa imam že pol meseca občutek kot da bom dobila menstruacijo,a je ni. Je samo bela sluz. Fanta zelo skrbi in nekaj časa sem mislila,da je to posledica tudi mojih živcov. Kaj je lahko narobe? Kaj mi svetujete? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Verejtno gre zgolj za hormonske spremembe ob nerednem ciklusu. Dopust, potovanja ipd. alhko vplivajo na menstrualni ritem. Obiščite svojega zdravnika ali ginekologa in jemljite kontracepcijske tablete, ki bodo spravile menstruacijo v ritem, pa še zaščiteni boste še bolj zanesljivo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

ima eno vprašanje glede belega toka in kako bi se to dalo odpraviti, stara sem 22 let in pred enim tednom sem prenehala z jemanjem kontracenpcijskih tabletk po 4 letih jemanja. Sedaj pa se pojavlja v nemormalnih količin beli tok brez vonja in ni serbečic, hlačke moram menjati na vsako uro. in tudi med spolnim odnosom je vse tako belo in v belih koščkih, da enostavno prenehaš iz spolnim odnosom. kaj narediti, da bi to spravila v neke normalne količine?

Spoštovani!

Če nimate v načrtu zanositve, nadaljujte s hormonskimi talbeti, saj gre verejtno za horomonski vpliv. Drugače pa poskusite z vložki mlečne kisline, kar dobite v prosti prodaji v lekarni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Opažam da tudi jaz nisem edina ki ima zelo močan beli tok.
Beli tok imam že približno 2 leti in sem stara 15… Beli tok je prisoten vsak dan razen med menstruacijo.
Beli tok je sluzast in ima grozni vonj. Prisotnost belega toka me zelo moti! Spolnih odnosov nisem imela.

Prosim lepo če mi lahko pomagate! Zelo bom vesela vsakršnjega nasveta!

Hvala in lep pozdrav!

Opažam da tudi jaz nisem edina ki ima zelo močan beli tok.
Beli tok imam že približno 2 leti in sem stara 15… Beli tok je prisoten vsak dan razen med menstruacijo.
Beli tok je sluzast in ima grozni vonj. Prisotnost belega toka me zelo moti! Spolnih odnosov nisem imela.

Prosim lepo če mi lahko pomagate! Zelo bom vesela vsakršnjega nasveta!

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana!

Močnejši vonj je pogostejši pri bakterijskem vnetju nožnice – lahko pa je tudi glivično (oboje je prisotno na našem telesu brez prenosa z druge osebe). Oglasi se pri svojem zdravniku, da ti predpiše lokalno mazilo in ev. zdravilo proti glivicam diflucan ali kaj podobnega. Brez skrbi, ne bo te ginekološko pregledal. Lahko pa si greš tudi izbrat svojega osebenga ginekologa, kjer ti bosta on ali diplomirana medicinska sestra razložila več o tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Dober dan !

Jas imam pa vprasanje mogoce ni kaj povezano med vasimi temami sicer nisem brala vsega ampak bom raje kar sama vprasala..

Ze nekaj dni opazam slabosti, nekajkrat tudi glavobole povisan apetit slatko, kislo in nasploh zelja po hrani.. In opazla sem tudi beli tok..

Prosila bi za odgovor.
Lep pozdrav & hvala za vaše odgovore !

Spoštovani!

Ne vidim kakšne boleznske povezave. Bel tok se spreminja skozi ciklus, prav tako pika na kakšno hrano.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam probleme z belim tokom, ali glivicami, nimam pojma. na pregledu mi je ginekolog najprej predpisan gyirodaktin, nevem kako se točno napiše. stanje se ni izboljšalo. naredila sem potem še 2 kure z canestenom, prav tako nič boljše, čeprav na pregledu pravi da so glivice, ki pa naj bi po vsem tem za moje pojme že zginile. zdaj imam vitagyn če je mogoče težava v tem da nimam dovolj kisleha ph. obstaja mogoče še kaj drugega? drugače naj bi bila saj po mnenju zdravnikov zdrava.

lp

Ali uporabljate Canesten vaginalne globule? Samo mazanje od zunaj najbrž ne bo pomagalo. Če tudi vaginalete ne zaležejo, se vrnite do ginekologinje ali osebnega zdravnika, da vam predpiše antimikotike per os (npr. Diflucan). Pomembno je, da najdete življenjski stil, ki glivicam najmanj ustreza in jih zavira v razraščanju. Rade imajo vlažno, toplo, sladko, alkalno okolje. Stres, pogosti spolni odnosi, tesna sintetična oblačila, debelost, hrana s pretežno prečiščenimi ogljikovimi hidrati, zlasti sladkarijami, pretirano potenje ter nekatere bolezni (sladkorna bolezen, okvarjena imunost), penicilinski antibiotiki, uporaba KT izboljšujejo pogoje za razvoj kvasovk.

Matjaž

Spoštovani!

Smotrno je uproabljati tudi globule mlečne kisline, da malo porpavi sluznico po pretiranem umivanju in izpiranju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Canesten vagnalne tablete in pa kremo, zdaj sem si kupila se kremo za uravnavanje PH, bom poskusila se temi mlecno kislinskimi globulami.Je pa mislim da stres tudi prisoten, sem pa narocena se pri ginekologu cez 2 tedna in pa pri osebnem zdravniku. Hvala za odgovore

Lep dan

Pozdravljeni,
imam povezano, pa malo drugačno vprašanje.. zaradi stresnega dogodka, je prejšnji mesec menstruacija zamujala približno teden dni (do takrat je bila vedno redna). Zdaj je prišla točno, je pa trajala okoli osem dni (običajno približno pet). Po menstruaciji se običajno začne beli tok, ki je tokrateše imel sledove krvi (sem predvidevala, da je od menstruacije, pa se nisem preveč obremenjevala). Po parih dneh je bil ze samo normalen beli tok. Zdaj, mislim, da na dan ovulacije (ali kak dan prej), pa je spet kri (tokrat malo več) v belem toku. Stara sem 28 let, do zdaj podobnih težav nisem imela, prav tako nisem nikoli imela nobenega vnetja.

prosim za odgovor!

Lp, Maja

Spoštovani!

Če pred to sledjo kriv niste imeli spolnih odnosov, in se bo sled kriv pojavljala še naprej, se v naslednjem ciklusu oglasite pri ginekologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav,
menstruacijo imam že 7 let, redno, obilno.
Sedaj imam 19 let.

Tudi jaz imam problem z belim tokom, ki me spremlja že vrsto let.
Nadležen je, ker je zelooo obilen, in moram zato ves čas uporabljat dnevne vložke,
brez njih sploh ne morem biti, žal. Kdaj je tako močen, da jih moram večkrat dnevno zamenjti.

Imam redno higieno, intimno milo. Poleti mi je zdravnica predlagala nek gel za prhanje, proti glivicam.
Pa mi ni prav nič pomagal.

Prebrala sem sporočila na forumu in nisem našla nobenega odgovora.

Se je kateri punci že uspelo znebiti belega toka?!

Res sem že obupana, ko si v zvezi jo to zares moteče.

Drugače je tok bel, ne smrdi, deluje ‘zdrav’ a ga je res veliko. 🙁

V upanju na odgvoor ! LP

Spoštovani!

Poskustite s tableto proti gliivsm, ki jo lshko prerdpiše vaš zdravnik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Sama ne vem kaj prav zaprav imam, ali je to beli tok ali kaj? Že skoraj dve leti imam nenehne rjave izcedke, tako da moram nositi vložek. Včasih se vmes pojavi tudi krvav izcedek. Izcedki so brez vonja, ne smrdijo. Menstruacije tako skoraj ne zazanam, ker so skozi neki izcedki. Mogoče je vmes kak teden ok, potem pa spet. Bila sem pri ginekologu, pa tudi on ni bil najbolj prepričan kaj je. Dal me je na čiščenje, pa ni bilo nič bolje. Sumil je tudi na policistične jajčnike. Probleme z menstruacijami sem imela že vse od 18 leta, sedaj imam 39 let. Od 18 leta pa do nekje37 leta sploh nisem imela menstruacije. Do 18 leta pa zelo močne, ki so potem kar naenkrat izginile.. Zadnji dve leti pa se mi dogaja to, kar sem zgoraj opisala. Poizkusila sem tudi z alternativo. Rečeno mi je bilo, da je stres glavni vzrok za to. Vendar bolje pa še vedno ni.
Redno skrbim za higijeno, uporabljam milo eucerin. Sem samska in že približno 1 leto nisem imela spolnega odnosa.

Hvala za vaš nasvet,
Violeta

Spoštovani!

Če ste že zdravili za glivične okužbe, bi sedaj predlagal nekajtedensko uporabo vaginalet mlečne kisline.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close