Zelo močan beli tok
Sirast izcedek je večinoma prisoten pri glivičnih vnetjih, toda ob teh bi pričakoval srbečico. Glede na vonj bi posumil na vaginalno bakteriozo, ki jo lahko poskusite omiliti z regulatorji pH nožnice npr. Floragin, Vitagyn-C, Multigyn, GynOphylus ali kaj podobnega. Dokončno diagnozo lahko poda le ginekolog.
Matjaž
Pozdravljeni.
jaz bi pa vprašal nekaj.
Moja punca mi pravi da ima zelo močan beli tok in se bojiva da slučajno ni prišlo zaradi tega da sem ji med ˝igranjem˝dal prst ki je bil 15 minut nazaj mogoče umazan z spermo ampak sem si roko potem opral z vodo in obrisal.
a je torej mogoče močan beli tok zaradi tega..ker je možna oploditev?
hvala za odgovor že v naprej!
Pozdravljeni!
Stara sem 18 let in imam problem z belim tokom prb. 1let. oz, največji problem je v tem, da ima ta bela sluz zeloo močan vonj po kislem skoraj neznosen. Med spolnim odnosom je tega belega sluza prisotno že več tednov včasih malo manj, včasih več, lahko bi rekli ,da se to dogoja že tako pogosto, da bo potrebno spolne odnose prekiniti.Naj še povem da, ni bilo nikoli prisotnega srbenja, imam stalnega partnerja,redna higijena, uprabljam intimne robčke in tudi pred vsakim spolnim odnosom jih uporabiva z partnerjem. Se opravičujem, če sem preveč podrobno vse skupaj opisala, vendar res upam, da mi boste tako lahko pomagali.
Hvala za odgovor že v naprej!
LP
Spoštovana spolni odnosi so kul!
Sam beli tok ni nujno kaj posebnega. Če pa je obilen, potem lahko poskusite s canesten svečkami. Vsekakor pa obiščite ginekologa, da se pogovorita o zaščiti in ev. zdravljenju vnetja nožnice.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovana SEKS!
Velja enako kot zgoraj. Če pa imate rdeč izcedek in doslej še niste imeli menstruacije, ptoem gre lahko za mensturacijo, po grobih odnosih pa lahko tudi za krvavitev zaradi ranjene sluznice.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
pozdravljeni….
Zanima ma sledeče, tudi jaz imam obilen smrdeč rjavo,zelen včasih rumen tok, vložke moram nositi konstantno saj mi drugače vse premoči čez,pomen besede obilno je pri meni tak, da ko se vsedem na školko dobesedno lije iz mene koda bi urinirala, če pa stojim moram obvezno it menjat spodnjice, vložek včasih tudi hlače saj smrdi ko hudič, bolečine v jajčnikih čutim konstantno kot neko špikanje, včasih pa me na desni strani zaboli tako močno, da se vsa zvijem.
Stara sem 28 let rodila sem 1x štiri leta nazaj.
Sm pa tudi jaz porobala že z vaginalnimi tabletami ma mi ne pomaga, zanima me če si lahko še na kak način pomagam ali bi bilo bolje, da se naročim na ginekološki pregled nebi rada klicala brez potrebe saj vem, da imajo veliko dela pa tle na obali niso glih najbolj veseli ko jih kličeš za kot oni znajo reč “malenkosti”
lep pozdrav
Pozdravljeni,
sem stara 21 let in imam fanta 2 leti. Zadnjih nekaj dni (3-4 dni) se mi je začel obilen beli tok. Ob tem ves čas čutim podobno bolečino kot pri menstruaciji v spodnjem delu trebuha. Ne pričakujem še menstruacije, res pa je, da sem jo imela ta mesec 10 dni kasneje, kot običajno. Pri ginekologu še nisem bila, vendar sem sedaj zbrala pogum in se prijavila. na pa vrsto pridem šele čez 1 mesec, ker sem prvič.
Naj ob tem omenim še to, da sem si zamudo menstruacije razložila s tem, da se je odselila sestra, s katero sva imeli zelo usklajena cikla. Pred tem nikoli nisem imela nikakršnih težav, le občasno boleče začetke menstruacije. Res pa je tudi da imava s fantom občasno spolne odnose, vendar pri tem vedno uporabljava kondome.
Strah me je, da je kaj narobe. Sem slučajno noseča? Ali sem kaj zbolela?
O nosečnosti se ne ugiba že vsaj 30 let, od kar imamo na voljo teste za nosečnost. Če vas skrbi, se boste pomirili edino tako, da test opravite vsaj 14 dni po spolnem odnosu. Stres res lahko povzroča spremembo ciklusa in zamudo menstruacije. Beli tok je pač včasih bolj močan. Če bi vas tudi srbelo in bi se pojavili beli sirasti svaljki ali vonj po kvasu, včasih tudi rdečica, bi lahko šlo za glivično vnetje. Prav je tudi, da obiščete ginekologa in naredite bris materničnega vratu.
Matjaž