Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zelo močan beli tok

Zelo močan beli tok

Pozdravljeni!

Eno leto se mi že pojavlja glivično vnetje… zadnji dva meseca opažam enak izcedek kot pri glivičnem vnetju (sirast) vendar ga ne spremlja srbečica in pekoč občutek… poskusila sem s canestenom vendar ne pomaga… Ali je mogoče, da je glivično vnetje brez srbenja in pekočega občutka? Ali vedno kakeršnokoli vnetje spremlja še kakšen drug znak razen izcedka?

Je to mogoče, da bi bil izcedek kot pri glivičnem vnetju enak pri belem toku?

Zanima me tudi, če pogosta glivična vnetja lahko vplivajo na plodnost?

Za odgovore se vam že naprej najlepše zahvaljujem ter lep pozdrav!

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor.

Glivična vnetja se lahko pojavijo z različnimi znaki. Odsotnost srbenja ali bolečin še ne izključuje glivične bolezni.

Tudi po samem izcedku je težko presojati povzročitelja izcedka.

Neplodnost se bi lahko pojavila le, če bi se vnetje preneslo tudi na maternico in predvsem jajcevode. V takem primeru bi bile bolečin in splošna prizadetost hujše.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Imam podobno težavo, kot moje predhodnice na foromu. Stara sem 22 let in imam že od začetka menstruacije prisoten beli tok (6 let). Sicer se ne pojavi vsak dan v enaki količini (je pa prisoten skoraj vsak dan, razen med menstruacijo), ne smrdi in nimam drugih težav. Vzdržujem redno higieno in imam stalnega partnerja. Moti me predvsem vsakodnevni neprijetni občutek, saj moram nenhno uporabljati mini vložke. Zanima me ali je tako pojavljanje belega toka čisto normalno?? Ali se lahko beli tok kako odpravi??

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Zelo verjetno gre za nebolezensko povečanje izcedka. Včasih je povezano s hormonskimi spremembami in je težavo težko obvaldati. Poskusite z ovulami mlečne kisline ali canestenom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kot vse moje predhodnice tudi mene zanima nekaj v zvezi z belim tokom oziroma izcedkom iz nožnice.
Če imava s fantom spolni odnos zvečer, se zjutraj zbudim z res močno vlečljivim izcedkom, ki ga je nenormalno veliko. Včasih se mi to ni dogajalo. Kaj sploh je to? Z belim tokom pa imam probleme že od nekdaj, včasih je gost, včasih ne, bel, sluzast… Vendar sem se nanj že privadila. Torej, zanima me če je ta sluz naslednje jutro normalna…

Hvala

Spoštovani!

Težko je reči, kaj je normalno, in kaj ni. Izcedek je posledica prisotnosti bakterij in glivic, od katerih je večina normalno prisotna v nožnici. Več izcedka povzroča tudi vzburjenje in draženje ob odnosih. Zaenkrat ni razloga za preplah, niti ni potrebno kaj ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi jaz imam vprašanje.

Že več let se mi stalno ponavlja ista zgodba:

– izcedek je sprva zdrizast, rahlo belkast
– menstruacija
– izcedek se spremeni v majhne bele grudice, sladkast vonj
– menstruacija
– bele grudice se spremenijo v pastelno zelenkaste večje grudice, rahlo smrdi, ustnice srbijo in rahlo popokajo

Ginekolog mi že več let predpisuje Canesten mazilo in svečke, ki jih vstavim v nožnico, nazadnje mi je predpisal tudi tablete za oralno jemanje. Pol leta je bilo super, potem se je pa spet vrnilo. Ginekologa svojega ne maram, ker ta moj problem jemlje z levo roko, jaz pa se počutim kot kaka umazana ciganka.

Zanima me, če mi kdo lahko priporoči kake zdravilne čaje/kopeli/ipd. po Ašiču ali kakem drugem. Sama sem sicer že prebrala nekaj takih receptov, vendar bi rada nasvet od kake punce, ki se je z zelišči pozdravila. Canesten pač ni uporaben (če se zelo zelo milo izrazim).

Zdravo!

Želela bi svetovati bredif4. Tudi sama sem namreč imela zelo podobne težave. In sicer pred menstruacijo grudast obilen izcedek, ki se je pomiril med menstruacijo, včasih me je tudi srbelo.

Ginekolog je tudi meni vselej predpisal Canesten (vaginalete in kremo), enkrat sva se s partnerjem tudi sistemsko zdravila proti glivicam.

Sama sem pristašica bolj naravnega zdravljenja in samopomoči in nerada posegam po zdravilih. Že nekaj časa uporabljam Vagilact vaginalete, ki vsebujejo mlečno kislino in mlečnokislinske bakterije. Tako se uredi pH in vzpostavi prava mikroflora, kar zelo pripomore k zmanjšanju težav zaradi glivic…
Po vsakem spolnem odnosu se tudi temeljito oprham (ker je sperma bazična in poruši pH), potem pa si vstavim vaginaleto.

Zdaj že zelo dolgo nisem potrebovala Canestena in pove ti, da je pravo olajšanje!!!

Upam, da ti uspe čim prej premagati težave!

Če predvidevam, da zdravnik meni, da so to glivice, potem je potrebno vedeti, da se le te rade znova pojavijo. Glivice so na človeškem telesu stalno prisotne in večinoma ne delajo težav. Ko pa se preveč razbohotijo, si pomagamo z antimikotiki (Canesten), ki se trudijo zmanjšati število glivic. Pomembno je, da najdemo življenjski stil, ki glivicam najmanj ustreza in jih zavira v razraščanju. Rade imajo vlažno, toplo, sladko, alkalno okolje. Stres, pogosti spolni odnosi, tesna sintetična oblačila, debelost, hrana s pretežno prečiščenimi ogljikovimi hidrati, zlasti sladkarijami, pretirano potenje ter nekatere bolezni (sladkorna bolezen, okvarjena imunost) in penicilinski antibiotiki izboljšujejo pogoje za razvoj kvasovk. Nekaterim pomaga gel aloje vere, ki se nanese na tampon.

Upam, da iz opisanega najdete kakšno učinkovito rešitev.

Matjaž

Matjaž 🙂

Kako zelo ostra bi morala biti taka dieta in kako dologo bi morala trajati, da bi okolje nehalo biti ustrezno za glivice?

matejazmauc 🙂
Hvala za nasvet, bom razmislila.

b

Breda, težko rečem, kako ostra bi moral biti “dieta”, saj se ljudje različno odzivamo na prehrano (in zdravila). In tudi ni nujno, da bi vam to pomagalo, probajte sami, pa boste videli. Večinoma ženske same ugotovijo, kaj jim ustreza oz. kateri ukrepi ji pomagajo. Tudi nasvet Mateje je zelo na mestu.

Matjaž

Pozdravljeni.
Na zgoraj obravnavano temo tudi mene nekaj zanima. Nekaj časa nazaj me je mučil obilen beli tok neprijetnega vonja, prav tako je imel neprijeten vonj urin temnejše barve, čutila pa sem tudi tope, srednje močne bolečine v spodnjem delu trebuha in nožnici, in sicer po ovulaciji. Vse skupaj je trajalo približno teden dni, pojavilo pa se je po spolnem odnosu. Ko sem končno prišla na vrsto za ginekologa pa teh težav že približno en teden ni bilo več. Ginekološki pregled je bil tako brez posebnosti. Po ocenah ginekologa naj bi šlo za vnetje, ki bi ga, če bi vedela, v začetni fazi lahko odpravila s tamponom namočenim v jogurt. Zaradi vsega tega me čudi, da sem dobila tablete Efloran 400 in sicer bi jih morala po pet naenkrat pojesti jaz in moj partner. Gre za zelo močne antibiotike, sodeč po brskanju po internetu pa tudi neobičajne za tovrstne težave. Zato bi prosila za še vaše mnenje, zanima me vaša diagnoza na podlagi mojega opisa, kaj mislite o predpisanem zdravilu in načinu jemanja le tega ter kakšne posledice ima lahko nezdravljenje omenjenega obolenja, še posebej če bi ga lahko, v primeru da se ponovi, odpravila preprosto z jogurtom.
Hvala in lep pozdrav, Rebeka

Spoštovani!

Nenavaden pristop k zdravljenju ob zagotovilu, da ste zdravi. Efloran odpravlja skupino mikroorganizmov, ki se jih ne da z drugimi antibiotiki. Na kaj je sumil zdravnik, ne bi mogel uganiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Iz navodil zdravila sklepam, da gre za trihomoniazo. Zanima me ali je mogoče ugotoviti to bolezen brez dvoma z ginekološkim pregledom ali kako drugače, zanima me tudi koliko časa lahko mine od okužbe z to boleznijo pri ženski do izbruha prej omenjenih težav. Ker imam dobro leto starega sina pa me seveda zanima tudi možnost prenosa te bolezni nanj in kako bi se lahko to pokazalo pri njem. Lepo prosim za čim bolj izčrpen odgovor in predvsem pa iskren.

Lep pozdrav, Rebeka

Aha in še eno pomembno vprašanje, če bi imela trihomoniazo že med nosečnostjo, bi to seveda v številnih pregledih urina in krvi ugotovili.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Iz ginekološkega pregleda se lahko okvirno sklepa na možnega prevladujočega povzročitelja vnetja.

Prenesti je moč le z neposrednim dotikanjem z izcedkom umazanimi rokami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zdravo,

jaz imam pa sledeč problem:
belega toka čez dan nimam, med spolnim odnosom pa ogromno. Kr teče vem kot jogurt bela tekočina in to me zelo moti. Bila sem že nekajkrat pri ginekologinji in nikoli nič ne najde.. Dostikrat me tudi boli levi jajčnik (bila na pregledu in je baje vse ok), posebej ga čutim med spolnim odnosom.
Po odnosu imam tudi občutek napihnjenosti v trebušnem predelu.
Dosti belega toka se mi tudi izloča med tekom, drugače pa ne. Nima vonja.
Za os higieno uporabljam Lactacid milo in čistilne robčke.

Mi lahko daste kakšen nasvet kako se tega znebit? Kakšno leto se to že vleče, prej nisem imela teh težav..

Lepo pozdravljeni

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor!

Na žalost nimam uporabnega nasveta, saj gre verjetno za situacijsko povzročeno večje izločanje sluzi in ne za kakšno vnetje. Žal.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Jaz imam problem z močnim beli tokom v sirasti obliki in zelo močnim neprijetnim vonjem.Kaj mi svetujete kako naj se tega znebim.Umivala sem se z jabolčnim kisom pa nič ne pomaga.Se že naprej zahvaljujem.Lp

23526

New Report

Close