Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zelo močan beli tok

Zelo močan beli tok

Pozdravljeni!

Jaz imam pa nekoliko drugačen problem. Imam izcedek iz nožnice, ki je zelo voden, včasih malo rumenkast, včasih svetlo rjav (v dneh pred menstruacijo) in se pozna na hlačkah. Naj omenim, da redno uporabljam intimno milo Eucerin. Neprijetno mi je, ker imam občutek, da brez dnevnega vložka ne morem biti. Neprijetno mi je tudi kadar oblečem svetlejša oblačila. Ginekologinji sem omenila težavo na rednem ginekološkem pregledu in je rekla, da nimam belega toka in da ne vidi, da bi bilo kaj vneto. Vseeno sem jo prosila, da mi svetuje kaj naj uporabim ali naredim in mi je rekla, da če že želim nekaj, da naj si kupim boraksove globule. (Naj omenim, da sem takoj po stiku z njimi dobila tako hudo alergično reakcijo, da sem bila 2 dni na bolniški in se zdravla 3 tedne s tabletami – sicer nimam nobenih alergij.) Kaj naj torej storim?

Spoštovani!

Poskustie diflucan 150 1 tableto in canesten nmazilo. V priemru, da so kljub vsemu prisotne glivice, bi mroalo biti stanje v redu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Tudi jaz se borim z zelo močnim belim tokom in sem že čisto obupana nad vsem. Lani novembra so se mi pojavile še glivice oz. ene bakterije; ginekologinja mi je predpisala kremo canesten in globule Diflazon. Vse sem redno jemala in zadeva se je pozdravila. Pred nekaj dnevi se mi je vse ponovilo. Sicer ne v tako obširni obliki kot nazadnje, a vseeno me občasno malo srbi in peče. Namažem se s canestenom in po nekaj urah mine, a se potem znova pojavi čez kakšen dan ali dva. Kaj naj še naredim? Je mogoče, da je to odvisno tudi od stresa?

Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem.

Pozdravljeni!

Ze od nekdaj imam zelo mocan bel tok in ginekologinja mi je, tako kot vidim tudi nekaterim drugim dekletom rekla, da je to normalno in da ni kaj storiti. Prejsnji teden sem imela glivice, ki se mi zaradi obilnega belega toka pojavljajo dokaj pogosto in ne uporabljam vec Canestena, ker mi ne pomaga. Ta teden so glivice izginile, sem pa danes opazila kri v belem toku – ko sem se obrisala in tudi na hlackah. Te krvi ni veliko, se pa opazi.
Ni mi jasno, kaj bi to lahko bilo, prvic se mi je to zgodilo.

Help?

Hvala

Spoštovani!

Poskusil bi z diflucan tableto in gynodaktarin mazilom. Vmes pa bi uporabljal mlečnokislinske vložke, ki se jih kupi v lekarni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
imam zelo mocan beli tok,ze leta in leta,in moj ginekolog pravi da je to normalno da pac nekatere zenske ga majo celo zivljenje druge pa ne.se ga ne da odpraviti za vedno?
pred 2 tedni se je ta beli tok se povecal in ima zeeeelo neprijeten vonj.nato sem dobila menstruacijo in za tem se je vonj zmanjsal vendar ni zginil.narocila sem se ze ginekologu vendar pridm na vrsto sele cez 2 tedna.
po spletnem brskanju sem si sama postavila diagnozo,Trihomoniaza.
ali si lahko sama pomagam,in vseeno obiscem ginekologa?

hvala za nasvete,mnenja in odgovore

Spoštovani!

Rabila bi antibiotik, ki ga ob sumu na trihomonasa lahko predpiše vaš zdravnik družinske medicine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Moj problem je to, da imam beli tok ki je zelo močan že skoraj 7 let! Ali je to sploh mogoče? Med prijateljicami sem zadnja ki še nima menstruacije in bi jo mogla že dobiti nekaj let nazaj.

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Oglasite se pri ginekologu, da se pogovorite o obojem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

opažam da nimam edina teh težav. mi je pa zelo postalo neprijetno zaradi velike količine in neprijetnega vonja, zato sma tudi z fantom prenehala z odnosi. imam pa vprašanje kako se ta nadloga zdravi z jogurtom?

Spoštovani!

Potem predvsem priporočam ovule mlečne kisline, ki sigurno povzročajo manj stranskih efektov zdravljenja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

Lp!

Vse, ki imate močan beči tok, me zanima koliko let imate, koliko je povprečje???!!!

Namreč menim in pišem iz izkušenj, da je beli tok močnejši v bolj mladostniških letih kot v bolj že zrelih letih.

Kar se pa tiče uporabe Canestena že ob belem toku, brez drugih simptomov, kot je srbečica in peka, se tudi meni zdi pretirano, torej da ni dobro kar tako brez veze to uporabljati (kot tud npr. antibiotik ne). In ker je že bila vsa ta tematika, sem vse prebrala, a g. dr. le ni odgovoril, če res ni malce mimo udaril s tem odgovorom, kar sta pred menoj še 2 ženski spraševali. Verjetno malce nerodno za dr., medtem ko vsi mi nedr.-ji si postavljamo diagnoze na podlagi neta, kar tudi ni dobro. Če nisi dr., pač nisi in ne moreš biti kar tako.

Meni je moj ginekolog svetoval naj uporabljam le čisto vodo, brez kakršnihkoli (intimnih) mil idr. neg. Samo čisto vodo.

Lp.

pozdravljeni..
mene pa nekaj zanima imam beli tok in me zanima če vpliva to na test za nosečnost???

Spoštovani!

Ne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam problem z belim tokom. Zgoraj sem prebrala da svetujete vložke z mlečke kisline, zanima me ali če uporabljaš te vložke beli tok izgine?
Že dolgo časa imam med velikimi in malimi sramnini ustnicami male bele pikice, ki nočejo izginiti. Kako bi se jih lahko znebila brez obiska pri ginekologu?

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Beli tok naj bi se zmanjšal, ker bi bile prisotne “bolj prave” bakterije.

Če prav razumem imate vnetje s kandido in bi mogoče koristilo mazanje s canesten mazilom – dobite v lekarni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.! 🙂

S fantom sva imela spolne odnose pred vec kod enim tednom vendar ni spustiu vame… Zadnje 5 6 dni imaam zelo zelo močan beli tok… Menstruacijo sem do sedaj imela redno in mi traja do 7 dni vendar sedaj nazadnje sem jo dobila 5 dni preeden bi jo morala in je trajala samo 3 dni… Kakšne 2 dni po menstruaciji sem imela najprej rosa took… Slišala sem da ženska lahko zanosi tudi z predizlivom.. Bruhala nisem… Mene pa zanima kaj bi to lahko bilo in aLi je možno da sem zanosila.??

Vnaprej hvala za odgovor.! 🙂

Leep pozdrav

Spoštovani!

Naredite test – dobite v lekarni.

Odnosi lahko nekoliko vznemirijo ritem, lahko pospešijo vnetje nožnice… Poskusite s canestenom.

Ne žonglirajte, če nimate namena zanositi in se zaščitite – tudi s kondomom zaradi bolezni, ker se mi dozdeva, da nimate stalnega partnerja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Tudi sama, kot predhodnice opažam da imam kar močan beli tok…že kar lep čas se dogaja, da je tudi med spolnim odnosom s parnerjem, namesto prozorne sluzi (ko si t.i. “mokra”) prisoten sluzast, bel, vlečljiv izcedek, ki ga je precej veliko, kar se čuti tudi v nožnici in vidi na kondomu. Drugače nimam nobenih problemov s srbečico, rdečico ali neprijetnim vonjem. Gre res samo za povečano količino belega toka?
Bi se to dalo kako odpraviti? Je možno da se je beli tok povečal ko sem pred dvemi leti prenehala jemati kontracepcijske tabletke? (pred tem namreč nisem opazila, da bi imela s tem take težave, sploh ne med spolnim odnosom)

Najlepša hvala za vse odgovore in Vašo pomoč!

Spoštovani!

Poskusite s tableto proti glivicam, ki vam jo lahko predpiše vaš zdravnik, čerpav je zelo verejtno to vse še v okvirih mnormlane barve in konsistence izločka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close