Najdi forum

Zelo majhne prsi

Imam zelo majhne prsi (za pol limone) in se zaradi tega ne počutim dobro. Nerodno mi je v bazenu ali na plaži, nositi moram podložene modrce. Operacija ne pride v poštev. Kako naj postanem bolj samozavestna? Nisem pa najstnica, stara sem 38, ločena, z otročki.

Spoštovani!
Sprejemanje danosti svojega telesa je proces, ki sega v čas nastajanja identitete, torej v čas začetka pubertete.
To je prav tako povezano z vrednotenjem samega sebe – s sporočili, ki jih prejemamo od pomembnih drugih.
V času, ko zavedanje sebe opremimo s ponosom ali s sramom, je potrebno rešiti veliko dilem in vprašanj. To so protislovja med lastnimi zaznavami in tem, kar prejemamo kot informacije iz okolice. Tudi glede tega, kar si razložimo kot sprejemljivo za druge.
Ljudje na različne načine premostijo dileme in izdelajo načine, da v družbi funkcionirajo.
Eni si npr. rečejo: »Sem veliko več od svojih prsi, imam druge kvalitete, s katerimi se lahko pohvalim, na katere sem ponosna…«.
Vem, to je proces, ki ne deluje kot recept.
Samozavest je nekaj, kar pridobimo kot plod vrednotenja lastnih izkušenj (ali s povratnimi informacijami drugih ali z lastnim prevrednotenjem). Tukaj gre za pogodbe, ki jih sklepamo sami s seboj.
Mene vselej navdihnejo zgodbe ljudi, ki so bili v življenju prikrajšani in so našli načine, da se veselijo življenja. Taka je tudi zgodba Nicka Vujicica, ki jo prilagam. http://www.motivacija.info/navdihujoca-zivljenjska-zgodba-nicka-vujicica/

Lep pozdrav,

Meni osebno so ravno takšne prsi všeč. Ne maram “visečih” in še manj velikih. Torej je vse v tvoji glavi.

New Report

Close