Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje zelo boleče dojke – skrb

zelo boleče dojke – skrb

Pozdravljeni,
stara sem 21 let. Imam probleme z močnim predmenstrualnim sindromom, ki se mi navadno pojavi 2 tedna pred prihajajočo menstruacijo. Menstruacije sem imela vedno redne – na približno vsakih 28 dni. Težav z bolečinami v dojkah do sedaj nisem imela – nazadnje pa 14 pred menstruacijo, ki sem jo dobila 30.7 (malo mi je prehitevala, saj mi je prejšnja končala 13.7) sem občutila močno bolečino/oteklino v obeh dojkah, ki se je nekoliko omilila šele po menstruaciji. Sedaj pa, ko se mi menstruacija spet bliža (24.8) so težave še malce slabše. Prsi imam močno otečene, bolita me obe dojki, na desni dojki je spremenjena barva bradavice (rjavkasto – rdečkasto) in dojki sta spet zelo občutjivi na dotik. Je razlog za skrb – da bi bilo kaj rakotvornega? Namreč kontracepcijskih tablet ne jemljem, živim kar se da zdravo – edini problem je stres. Bi morala iti na kakšen pregled?

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Bolečine v dojkah so verjetno posledica hormonskih sprememb. Rak dojke se kaže kot lokalizirana oteklina in ne boli. Glede na težave priporočam pregled pri ginekologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close