Najdi forum

Zanima me, kako shranjujete zeljnate glave za ozimnico. Jaz jih v kleti, (v novogradnji, kjer je klet izolirana), in me jezi, ker jih imam samo še nekaj, ker se preveč izsušijo in je veliko odpadka. Pa ravno sedaj, ko so najboljše.
Lp
Mik

Še vedno nobenega odgovora?
Zdaj vrtičkarji spijo, veš?
Lp

A veš, da sem opazil. Ali pa čakajo na spoved pri g. Rodetu. Mogoče pa za kakšen položaj v Bruslju

Lep dan Ti želim

Če pa slučajno kdo ve odgovor na moje zgornje vprašanje se pa vseeno priporočam. Čas za odgovor je nekje do konca oktobra, če ne bom spet naredil po starem, potem bom pa mogoče spet postavil kakšno butasto vprašanje.

Sej men se smiliš,ampak jst res nč ne vem o zelju.Dobil si pa vsaj še eno sporočilo,ne?

Maja

ja, kja si zdele najdu zelje? A si ga glih kar na njivi pobral al kaj? Vrtičkarji nč ne spimo, ampak študiramo, kaj bomo vtaknili v zemljo, ko bo čas!

Pojej ga. Koristi zdravju. In sedaj v tem letnem času je tako priporočljiva povečana doza vitaminov.

Sedaj pa brez heca.
Mi vsako posebej zavijemo v časopisni papir in jih shranimo na hladnem. Seveda moraš redno obtrgovati sue in gnile liste.
Če imaš preveliko količino zelja, pa ga na jesen naribaj in ga daj kisati. Dobro za prebavo, ha ha ha….

“Pojej ga. Koristi zdravju. In sedaj v tem letnem času je tako priporočljiva povečana doza vitaminov.”
Saj bi ga,pa mi ga je kmalu po novem letu zmanjkalo
.
“Mi vsako posebej zavijemo v časopisni papir in jih shranimo na hladnem.”
Hvala, bom poizkusil. Ali zavijete samo glave, ali pustite kocen neodrezan?

“Seveda moraš redno obtrgovati sue in gnile liste.”
Nisem pomislil, da bi ga zavil v papir, verjetno se mi zato veliko listov posuši.

“Če imaš preveliko količino zelja, pa ga na jesen naribaj in ga daj kisati.”
To seveda naredim.

“Dobro za prebavo”,
Vem, je pa tudi zeljnata solata v zimskem času zelo okusna (ne iz tistih glav , ki jih lahko kupiš na tržnici ali v trgovinah.

” ha ha ha….”
…………………tole mi pa ni čisto jasno. Oprosti, sem pač s kmetov.
Sicer pa najlepša hvala in lep dan ti želim
Mik

Če ti ga je zmanjkalo, potem tako nimaš več težav s shranjevanjem.

Kocen pustimo neodrezan in s koreninami.

Mogoče se zato posušijo. Pa saj se jih nekaj tudi, ko ga zaviješ. Ampak ne tako veliko, če imaš v kleti pravo temperaturo. Ne sme biti pretoplo.

Se strinjam, da je zelnata solata okusna.

S kmetov tudi jaz nisem, imam pa svoj vrtiček, tako za lastno uporabo.

Tisti ha ha ha pa je sodil k prebavi, saj razumeš, tako malo za foro.

Sicer pa si tako pisal, da ga boš prodajal nato vojakom. Dobra ideja, če bomo šli v nato…

Pozdravljen,

nekatere sorte zelja menda lahko pustiš kar na njivi, tudi če zmrzne, ni nič hudega, pustiti moraš le da se počasi odtaja (na kakšnem hladnem prostoru, potem pa ga lahko porabiš.Pazi le, da sproti odstranjuješ gnile glave. Lahko pa ga tudi izkoplješ s koreninami vred in na glavo obesiš na kakšen zelo hladen prostor, recimo garažo ali vrtno lopo, kjer ni nič hudega če malo zmrzuje. Če je pretoplo, se bolj suši. Pogoj je le, da takrat, ko ga izkopavaš, ni mokro. Lansko poletje in jesen sta bila slaba in nam ga je toliko zgnilo, da ni kaj dosti ostalo za shranit. Prejšnja leta pa nismo imeli problemov.

romy

Hvala.
Na to pa nisem pomislil, pa ga je tudi meni druga leta manj segnilo.
Lep vikend
Mik

New Report

Close