ZELJIŠKA KNJIGA
Ker opažam, da je tu kar nekaj graditeljev in verjetno se bo našel kdo ki bi že imel izkušnje z zemljiško knjigo.
Mož je lastnik parcele, vpisane v zemljiško knjigo pod njegovimo imenom. Sedaj sva zgradila hišo na tej parceli in me zanima kakšen je postopek za vris te hiše v zemljiško knjigo?
* obrazci (če je potrebno kakšnega izpolnit)
* priloge (ki jih moraš dostaviti na zemljiško knjigo)
* Cena
Hvala za odgovore.
Darja
Pokličeš pooblaščen geodetski biro (seznam dobiš na vaši geodetski upravi, pri nas je to v sklopu Občine), ki bo hišo izmeril in dejansko vrisla na parcelo = naredi elaboratek.
Nato moraš to vložiti na Geodetsko upravo, taksa cca 4T, (naju je vse skupaj, ker je vložil kar biro) stalo cca 50T sit.
Potem pa sem zapravila še cca 8T sit za takso in za dobesedno pleh za hišno ptevilko. To je to.
Ampak to je le fizični vris, nekako se mi zdi, da bi ti rada, da se hiša vpiše na oba, kajne? Tega pa ne vem, kako narediš, ker mi ni bilo treba. Stopi do notarja (jaz to z notarjem uredim kar po telefonu in mi povedo kaj potrebujem in koliko stane), za vse te darilne pogodbe so oni edini pravi naslov. Z našim sem jaz zelo zadovoljna, ker res vse izvem vnaprej.