želja veterina, delo ekonomist
Hvala vsem za vaše odgovore, se kar malo bolje počutim.
Odgovor za KUKI:
Moj elektronski naslov je: [email protected]
Kuki, res me veseli da se mi boš oglasila in mi pomagala s podatki iz 1. roke.
Lahko se mi javite tudi druge sorodne duše (Lina in ostale), bom z veseljem pokramljala z vami.
Lep pozdrav vsem, Anateja
Lina, tudi ti imaš možnost. Sama se že nekaj časa zanimam za področje medicine, ki sem jo hotela študirati. Pa je bil žal pri mojih 18-ih letih moj oče prepameten in me tja ni pustil. Posledica tega je bila le, da sem šla drugam – tja, kamor se je njemu zdelo, da bi jaz morala uspevati, pa sem zaradi zamere in ozkosti študija pobegnila. To je bila matematika. Potem nekaj let redne službe. In potem zaradi želje po univerzitetni izobrazbi nisem vpisala babištva (za medicino je bilo že malo prepozno, pa naj me še kdorkoli tu teoretično prepričuje, da nikoli ni prepozno), saj je bila “le” triletna in takrat še ni bilo izgledov, da bi iz triletnega programa lahko odšel na magisterij. Tako sem pustila redno službo in šla v druge vode (redni študij), trmasto naredila vse v roku in se daj pišem diplomo. Mene pa še vedno vleče tja. In odgovor zate in zame je: PODIPLOMC IZ BIOMEDICINE. Vendar priznam, da cvikam. Doma imam njihov program, če te zanima, predmet po predmetu, literatura, vsebina predavanj in obveznosti.
Anateja, tudi Veterinarska fakulteta sodeluje na tem podiplomcu.
Pa še moj mail, če lahko daš kaj več podatkov : [email protected]
Lepo pozdravljena, dodala bom samo to, da je vse, kar je napisala Anči zelo res in so zadeve v praksi še dosti bolj krute. Sama sem magister veterine, pa vendar ne bi šla niti pod razno še enkrat študirat veterine. Mislim, da je bolj pamentno, da se držiš ekonomije, živali pa imej rada v prostem času. Če želiš še kakšno informacijo, se oglasi na mail.