Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Želja po tujini, strah pred neuspehom

Želja po tujini, strah pred neuspehom

Vas zanima delo ali študij ali poslovna priložnost v Avstraliji, Novi Zelandiji ali Filipinih? Več informacij dobite pri podjetju Global Migration Consultants, Gold Coast,QLD s predstavniško pisarno v Ljubljani, Pokličite +386 (0)40 424 819 ali pošljite vprašanja: [email protected]

Obveščamo tudi vse zainteresirane ki jih zanima delo, študij ali poslovne priložnosti v Avstraliji, da bo podjetje Global Migration Consultants organizirali informativna srečanja in predavanja v mesecu septembru in oktobru (točni datumi in lokacije bodo prijavljenim sporočene naknadno, glede na število prijavljenih). Prijave in rezervacije s kontaktnimi podatki in tel. številko za udeležbo sprejemamo na e-mail: [email protected].

Global Migration Consultats

Mislim, da kot ne-native speaker nimam možnosti za učitelja angleščine v Avstraliji.
Drugače pa z mano še vedno nič novega, še vedno čakam in čakam, da bom kaj dobila, pošiljam prošnje, bila sem celo na par razgovorih … Resnično bi rabila brco v rit, pa da grem nekam. Še dobro, da ima partner službo in solidno plačo, drugače ne bi mogla preživeti. Ne vem, kaj še delam tukaj, ampak kot slišim, tudi v tujini ni več tako lahko.

Anglescino kot drugi jezik lahko ucijo tudi ne-native speakerji v Avstraliji. Preverjeno.

Nelci, prosim napisi mi svoj kontakt. Mislim, da ti bom znala pomagati oz. te usmeriti.
Lep dan zelim vsem

Hej Nelci,

Jaz sem imela podobne zelje od malega. Nekako se v Sloveniji nisem vidla. Zato sem najprej sla studirat na Dunaj in po studiju sem dobila prakso v Sydneyu (marketing). Praksa je bila sicer ne placana, a po dveh mescih dela zastonj, sem se izkazala in me je firma sponzorirala, zrihtala vizo in me 2 leti kasneje nominirala za stalno vizo. danes, po petih letih, sem avstralski drzavljan. Zivljenje se mi je v teh letih obrnilo na glavo in dejansko zivim svoje sanje. Imam vredu sluzbo, lani sem kupila svoje stanovanje, dosti potujem ( v Sloveniji sem bila 5 krat, Bali, nova zelandija, Fiji, Havaji…) Dejstvo je, da takega zivljenje v Sloveniji pri tridesetih ne bi mogla zivet.

Ja, imela sem ogromno srece, ampak tudi trmo, da mi uspe. Res pa je, da so letos, drugo leto pa se bolj, zaostrili vize za v Avstralijo in bo vedno tezje.

Ampak jaz sem vsekakor dokaz, da se da! Razlika pac je, da eni le sanjajo, malo pesica, pa jih reskira in gre. Slovenci smo velikokrat preponosni.. v kaficu pa ze ne bom delal; zastonj prakse pa ze ne… Ja te pa ne!

@NejkaOz

Cestitam na uspehu bi pa vseeno rad uspehe postavil v perspektivo. Z izjemo Havajev so nastete turisticne destinacije cisto nekaj drugega, ko se zivi v Avstraliji, kot pa v Sloveniji. Tako najbrz nisi potovala sama. Prav tako tudi obisk Slovenije ne rabi biti hudo drag, ce pride kdo pote na letalisce, spis ‘doma’, itd. Kar se tice nakupa stanovanja leta 2010 bi se pa tudi dalo marsikaj reci. Da ne bomo cez par let brali o razocaranju. 😉 Upam da se zavedas na kaj ciljam…

Vsekakor pa sem preprican, da si z emigracijo naredila dobro potezo in prav je da se druge spodbudis k razmisljanju.

PS: Da ne bo pomote, tudi sam sem uspesen emigrant, dvojni drzavljan.

Razlozi, kaj ti ne stima glede Nejke? Da gre lahko bolj poceni na Bali kot nekdo iz Slovenije?

Tujec
Mene zanima kaj je narobe s stnovanji v Australiji 2010 razlozi prosim?

Tujec,ne vem tocno na kaj cilas,ne… Tudi o stanovanjih 2010 ne vem kaj mislis… Da je blo poceni? Al da vrednost pada? Recimo da se spoznam na neprimicnine in da vem kje kupit. Sem pa ponosna da sem lastnik in da ne mecem denarja ven na predragih najemninah.

Glede potovanj-ce sam zivis v avstraliji verjetno ves da neke super ugodne karte za slovenijo ni. Bali in Fiji karte so pa valda ceneje od tu,pa saj to ni blo bistveno mojega posta.

Vse kar sem hotela rect je, da zivim dost bolj kvalitetno zivljenje kot bi ga v sloveniji… Da pa imamo drago zdravstvo,solstvo,najvisje obresti na kredite, da Sydney postaja eno najdrazjih mest na svetu in da so banane $14 na kilo,to pa je nazalost dejstvo.

To si tudi dosegla. Zato cestitke tebi na uspehu, drugim pa sporocilo, da se da tudi izven meja Slovenije kaj doseci. Zelim le dodati, da zadovoljni emigranti zaradi pozitivnih sprememb v svojem zivljenju (pre)hitro nataknemo roznata ocala. Torej, Nejka… kar veselo naprej, le z malo manj velikimi ocmi. 🙂
Pred leti je ena Slovenka odpotovala na Irsko. Nekaj casa pisala blog. Tudi stanovanje je kupila. Okroglih 300.000 Eurov. Velik uspeh, a ne? No, potem pa so se pa reci obrnile.
No, Nejka, zasledil sem, da se bos v kratkem porocila. Predvidevam da z Ozijem podobnih let. Vprasaj njegove starse o njihovi prvi hisi 80’s. Zvedela bos kaj te se casa v naslednjih letih. Tudi zgoraj omenjeno Slovenko sem skusal pripraviti na to kar jo je doletelo. Zal me je ignorirala…
Torej, ne jemljite nakup stanovanja za preveliko merilo uspeha.
Lep pozdrav

Tujec pa kaj je s tabo. Naj dela kar hoce! Sej je njeno zivljenje.
Kakorkoli obrnes je v Avstraliji kjer je zivljenje veliko bolj sprosceno in vreme lepse.
A je tvoje zivljenje roznato mogoce? Dej zaupaj recept no ker jst bi tudi to da mi ni treba vec skrbeti do konca zivljenja…

Tujec,lahko celo zivljenje tak jemljes,pa nic reskiras,nic ne profitiras….zivim v najdrazjem predelu sydneya in v enem letu je slo stanovanje gor 12%. Cez 3 leta pa hisa. Valda se lahko vedno kaj zgodi-zbolis,umres,zgubis sluzbo itd… Ampak ce tak zivis, ne bos nikdar nicesar dosegel.
Najemnino,ki sem placevala prej je cez tisoc dolarjev na mesec,ni to bolj nesmiselno?

Ampak ja,vedno sem bila optimist in polna zivljenja in tak jemljem vsak dan…
Ja,porocam se z avstralcem,predno me napades-vizo sem sama zrihtala preko sluzbe,bredno sem ga spoznala…

Tujec,moj navet zate-zacni uzivat zivljenje kot pa da samo negativno razmisljas.

Tujec vam zeli le dobro. The rest is up to you… 😉

Sem vesela, da ti je uspelo in da si zadovoljna. Jaz mislim, da bi tudi morala iti študirat v tujino, ampak takrat to ni bilo mogoče zaradi financ. Zdaj, po končanem študiju, pa so stvari malo bolj drugačne, pa nisem niti več sama, ampak imam partnerja, zato se sama ne morem odločati. Sicer sem zdaj dobila službo v Sloveniji, ampak je tako ali tako samo za eno leto. V tem času bom poskušala zbrati čimveč informacij, prebrati čimveč blogov ipd. in se potem res odločiti za korak naprej, seveda če se ne bo medtem tukaj kaj odprlo.
Je pa vedno zanimivo brat zgodbe ljudi, ki so uspeli, ker me motivirajo 🙂

Migration Office Slovenia ima novo spletno stran: http://www.migrationoffice.eu/slovenia.
Kdo smo?

Smo specializirano svetovalno podjetje za pomoč pri preseljevanju in migracijskih postopkih. Sodelavci v naši pisarna vam bodo pomagali in svetovali pri postopkih potrebnih za pridobitev vize, kakor tudi pri vseh ostalih korakih oz. vprašanjih, ki se pojavijo ob selitvi vas ali celotne vaše družine v državo po Vaši izbiri.

Več na internetni strani: http://www.migrationoffice.eu/slovenia

moja izkusnja
Re: Želja po tujini, strah pred neuspehom

03.07.11 14:52
No, pa sem spet nekaj pozabila. Tu ze nekaj casa iscejo v komerciali nekoga, ki zna slovensko (poleg malo nizozemscine in anglescine). Nas ni veliko tu. Jaz sem izvisela pri tem podjetju. Ce e zanima, ti posredujem link, je pa v nl. LP

POzdravljena MOJA IZKUŠNJA, bi lahko mogoče meni poslala link od te firme. V NL sem študirala in bi šla z veseljem nazaj.

LP,Jana

http://www.tvh.com/externalwebsite/vacancy.html?lang=nl

so iskali kaksno leto, sedaj ne vec. lp

JAS vidim da vi punce bolj ste solane bolj ste neodlocene ..Da kaj pocnete
in tehtate pa tehtate in cas prajde vse bolj in vi ste se zmeraj doma. Pa se
ne veste kaj boste poceli od vase koze ..Seveda ce ste poroceni ali vezani
to pomeni– ali se locite in odidete ali pa greste oba v tujino , v tem primeru ce
moz dela bo tudi on delo izgubil in vasa druzina ne bo imela nobenega denarja vec .
Zato bi rekel da je bolje da eden gre v tujino drugi pa ostane da se druzina
ne restepe. Potem je se zmeraj mogoce ce ne dobimo dela zunaj da se nazaj
vrnemo ter kaj drugega pocnemo doma ce mogoce .
Imate pa tudi moznost da — preden (naprimer) v francijo odidete vi ze pripravite
delo da takoj zacnete cim tam pridete v tem primeru lahko gremo obadva
ce ne pa gre en prvi in dobi delo in skusa za svojega moza dobiti potem .
To je zelo bolje ce smo sami nam je samo denarja potrebno za
pot in nekaj da mogoce prezivimo dokler ne dobimo prvega dela.
Ko sem jas tukaj v Francijo prisel sem en mesec zunaj spal ali na
na gradicih .. Prezivel z tem kar sem na tleh po trziscih nasel .
Mojo prvo ribo kuhano tudi- katero sem skuhal v konzervni skatlji
samo z vodo in nekaj zelenjave ..cetudi je bilo tezko sem takoj se za papirje
zanimal in veliko km pes prehodil Mesto lyon je zelo obsirno.
Po treh tednih sem prvo delo dobil Svasanje koles od biciklov
Sreco sem imel da je tam bil en stari Slovenec kateri mi je posodil nekaj denarja
da prezivim 15 dni dokler prva placa ne pride obenem sem najdo eno staro hiso katera
je bila namenjena za zrusitev –vse je bilo notri samo vode in elektrike
ni blo– treba se je blo znajti .Tukaj sem zivel 2 meseca in delal obenem
z slabim prespanjem tak zmucen zjutraj kot zvecer pranje v mrzli vodi etc
Kasneje sem pocasi moje prvo pravo stanovanje najdo -za emigrance
sobice z 10m² ter vse ostalo za 8 oseb se pravi wc duches in dnevno sobo
in kuhinjo vsak je kuhal za sebe .Kasneje sem si najdo eno stanovanje
z kuhinjo in douch ter wc in dnevno sobo katera se zvecer spremenila
v spalnico to zdaj klicemo studio .Potem sem pa mojo punco spoznal in se porocil
po 3 letih Francije .(moja prva napaka).Takole zdaj ste imeli zacetek kar
majka pa je da sem tudi delo zamenjal in znova kovino strugar postal moj prvi poklic .
Nic dobro nismo prej zasluzili in z druzino je bilo tezko .
posebno po rojstvu nasega sina .Drugic pa vam bom se drugo povedal
takole boste videli da je vse mogoce cetudi zacnemo cisto nizko
se lahko se znajdemo z voljo in veliko dela in brez visokih kvalifikacij.
Mene ljudje kateri imajo eno fakultetno solo in potem ko so to koncali
vsi so stari 23-26 let bi morali biti inteligentni ter sposobni pa po eni
nogi plesejo in sploh ne uporabijo tega kar jim je sola dala
in koncno z njihovo solo nic ne pocnejo— -bi sel– nebi sel
Pojdi naprej in bodi pripravljen na vse .Ce si mocen bos uspel
ce si slabic bos umrl takole kot v naravi .jastreb vsako jutro
se vzbudi z praznim trebuhom pa leti in leti pa gleda ko vidi misa ga zagrabi
in ga poje potem pa gre se enega drugega in tretjega iskat in ce zajca
zagrabi bo mu bo se za jutri ostalo –vsak dan takole prezivi…

Bodite jastreb ne pa ena miska ali oplasen zajec pa boste ze uspeli.
V franciji pravimo Teknokrati ti jim das Saharo po 5 letih bojo
pesek kupovali …Bodite prakticni in manj tehnicarji ki samo razmisljajo
pa nicesar ne pocnejo ..

Lovro sedaj mi je jasno kdo si in ta tvoja pravilna slovenscina le ne v pravem redu. Uporabljas Translator program, ki ti prevaja bosansko v slovenscino zato so besede obrnjene narobe. in stavki nimajo smisla. Sicer pa te popolnama razumem zakaj se pretvarjas saj biti slovenec je dosti bolje kot pa bosanac kjerkoli po svetu.Kaj se bolje pocutis ce te imajo za slovenca?? v franciji.

Živjo!
glede na mojo izkušnjo, kako sem šla v tujino, bi ti rekla, da ni res, da moraš delat samo v takšnih poklicih, kot si jih navedla.
V avstriji cenijo Slovence in če znaš nemško, potem ti delo kjerkoli ne bo težko najti,ker veliko iščejo nekoga, ki zna Slovensko in nemško. V bankah, šolah, verjetno bi si lahko našla delo tudi pri kakem računovodji, če obvladaš knjigovodstvo.
Jaz sem imela v Sloveniji šiviljstvo in sem izvedela,da tukaj primankuje tega profila, sem se odločila v enem dnevu in po 2 mesecih sem oddala že vse papirje za obrtno dovoljenje in se po pol leta preselila gor v celoti. Sem že leto dni tu, zelo zadovoljna. Ljudje so prijazni, dela je dovolj in sem res srečna.
samo pogum moraš zbrati in odditi.
imam sošolko, ki je takoj po srednji šoli odšla na Norveško, bila nekaj časa varuška pri družinah, doštudirla ob tem MBA in je danes šef v eni veliki firmo gor. Je rekla,da ni bilo enostavno, ampak se je pa splačalo. Pogum se ti obrestuje, če znaš seveda delati.
Če boš pa jamrala in čakala, da ti bo kdo kaj zrihtal in razmišljala negativno, pa ne boš tudi v Slo nikamor prišla.
želim ti vso srečo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close