želja po seksu
Lepo pozdravljeni!
Vprašala bi vas kaj si mislite o moji sledeči težavi.
Stara sem 24 let in imam fanta 6 let. Je moj prvi fant, kateremu sem poklonila svojo nedolžnost. Težava pa nastopi, da meni ni do seksa. Pa tudi ne morem reči, da mi je kdaj bilo. Nimam nobene želje pa naj se še tako trudi. Tudi skoraj nikoli ne fantaziram o drugih, da ne bi mislili, da me on ne privlači. Saj potem v seksu (4x na mesec) uživam, ampak nimam pa nikoli jaz pobude zanj. Je to povsem normalno? Mi lahko kaj pomagate oz.svetujete?
Verjetno ste opazili, da ne sprašujem to kar tako, ampak, ker bi to rada spremnila, ker nočem da bi mislil, a mi ni do njega.
Lepo se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Spoštovana Alenka!
Intenzivnost želje po spolnosti je pri ljudeh različna, ob tem pa se je treba vprašati, ali ne odklanjate morda le določenih okoliščin, ki vas pri tem motijo in bi ob spremenjenih pogojih bolj uživali. Spolnost je namenjena tudi ali predvsem uživanju med dvema, ki ju veže sicer tudi emocionalna privlačnost. Verjetno vam primanjkuje sprostitve, ste imeli pred prvim spolnim odnosom slabe, pomanjkljive ali celo odvračajoče in formacije in skozi kasnejše udejstvovanje niste pridobili nobenih prijetnejših izkušenj. Poskusite si dovoliti kakšen predlog, poskusite eksperimentirati, poskusite spreminjati okoliščine, čas v dnevu, prostor itd., šele potem boste lahko rekli, da vam spolnost je ali ni všeč.
“/…/ bi to rada spremnila, ker nočem da bi mislil, a mi ni do njega.”
Alenka, preberi si še enkrat zgornji stavek!!!
A ne bi raje tega spremenila zato, da bi lahko uživala v spolnosti in te užitke delila z nekom, ki mu je ta (spolna) dejavnost zelo ljuba in s komer deliš ljubezen in mnoge druge radosti?
Premisli…