želja po nosečnosti
Lep pozdrav!
Naj najprej pohvalim tale “kotiček”, ki mi daje veliko znanja, predvsem pa svežih informacij o temi, ki je meni interesantna.
Stara sem 21 let in si neizmerno želim imeti otroka. Željo sem začutila pri 18 letih, od takrat naprej pa vsaj enkrat tedensko sanjam o nosečnicah ali pa, da sem celo sama noseča (ko sem se enkrat zbudila in sem sanjala, da sem noseča, sem občutila čuden občutek v trebuhu-ali je to samo podzavestno?). Kako je to lahko mogoče, da se mi sanje tako pogosto ponavljajo? Seveda se prebudim neizmerno srečna, a kaj, ko je vse to neresnično?!
Otroka ne morem imeti preprosto iz razloga, ker še študiram.
Zahvaljujem se vam za vaš odgovor.
Maja
Draga Maja,
Za nasvet bi bil morda boljši psiholog kot pa ginekolog. Za svoja sanjarjenja imate gotovo razloge, če ne tehtnih pa vsaj namišljene in dokler se tega zavedate ni nič narobe s tem.
Skrajna oblika takih sanjarjenj pa se v primerih “neizpolnjene želje” lahko celo “sprevrže” v namišljeno nosečnost”, ki je psihiatričen pojem vendar je v časih, ko ni še bilo ultrazvoka in tudi še ne “nosečnostnih testov” vrste Clear blue in takih iz krvi, zaneslo prenekaterega manj izkušenega ginekologa, da je obravnaval nosečnost pri ženski, ki sploh noseča ni bila. Namišljena nosečnost se lahko kaže s prav vsemi znaki nosečnosti razen z zanesljivimi ne (to sta le gibanje ploda in plodov srčni utrip ). Lahko izostane menstruacija, narastejo dojke in celo trebuh, spremeni se pigmentacija kože, da o subjektivnih znakih kot so jutranje slabosti, sprememba apetita, pogostega uriniranja, zapeke in podobnem ne izgubljam besed.
Zopet se oglašam in vas prav lepo pozdravljam. Zahvlajujem se za vaš odgovor-nekaj mi je le povedal.
Imam novo vprašanje. Že štiri leta (redno) jemljem kontracepcijske tablete CILEST. Moja ginekologinja je mnenja, da jih lahko neprestano jemljem osem let. Predvsem me zanima vaše mnenje in ali lahko te tablete ali katerekoli druge povzročijo neplodnost?
majamaja je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav!
>
> Naj najprej pohvalim tale “kotiček”, ki mi daje veliko
> znanja, predvsem pa svežih informacij o temi, ki je meni
> interesantna.
>
> Stara sem 21 let in si neizmerno želim imeti otroka. Željo
> sem začutila pri 18 letih, od takrat naprej pa vsaj enkrat
> tedensko sanjam o nosečnicah ali pa, da sem celo sama noseča
> (ko sem se enkrat zbudila in sem sanjala, da sem noseča, sem
> občutila čuden občutek v trebuhu-ali je to samo
> podzavestno?). Kako je to lahko mogoče, da se mi sanje tako
> pogosto ponavljajo? Seveda se prebudim neizmerno srečna, a
> kaj, ko je vse to neresnično?!
>
> Otroka ne morem imeti preprosto iz razloga, ker še študiram.
>
> Zahvaljujem se vam za vaš odgovor.
>
> Maja