Zelišča proti komarjem
Živjo in pozdravljeni vsi skupaj!
V naši družini smo zelo občutlivi na pike komarjev. Zato se jim poskušamo čimbolj izogniti. Vendar kemije preveč ne odobravamo in bi se radi komarjem izognili na čim bolj naraven način. Pred časom sem nekje prebrala, da komarji ne marajo vonja po enih zečimbah (oz. zeliščih). Sedaj, ko je to aktualno, sem prebrskala vse moje revije in zapiske in ne najdem omenjenega članka. Nisem si prav dobro zapomnila, ali je to rožmarin ali timijan, katerega vejico se položi na okensko polico in potem komarji ne priletijo v prostor. Če kdo ve, kateri je tavonj oz. s katero rastlino se najbolj odžene komarje, naj prosim napiše! Pa še s katerimi zelišči se komarjev pik najbolj ublaži (ker si moja dve in pol letan hči vse pike do živega razpraska)?
ZA vse odgovore in vašo prijaznost se vam zahvaljujem!
Lep pozdrav, Eva
Na vem, kaj pomaga na okenski polici, preverjeno pa pomaga kožo natreti s pelinovim listjem. Po piku pomaga gel aloe vere, ki ga v precej naravni različici dobiš v lekarni, je povsem prosoren in brez vonja, pa tudi Justova krema Tea Tree. Niso zgolj zelišča, je pa vse našteto varno za majhne otroke.
mami
Živjo,
jaz ne maram kemije in prakticiram samo naravna zelišča, tudi pri zdravju.
Mi imemo eterično olje čajevca in ga kanemo v etero oz. izparilnik in prižgemo svečko. Čajevec je tudi naravni antibiotik in tudi težav z okužbami pljuč oz. dihalnih poti nimamo.
Avstralski čajevec preganja tako uši, molje, žuže, klope. Uporabljamo ga za mazanje ljudi in živali. Ima širok spekter rabe.
Če želite vedeti več ali ga kupiti, se mi javite na mail.
Lp
Silvija
Živjo in hvala vsem skupaj!
andreja78: Saj se mi je zdelo. papir mnogo prenese!!!!
Enka: Mrežic na okna ne morem dat, ker imam na oknih rože in jih potem ne morem zalivat. Bi bilo pa to zagotovo najbolj uspešno. Ker bomo v kratkem pričeli graditi svojo hišo in ker piki niso problem samo pri otrocih , sva se z možem že zanimala za taka okna in balkonska vrata z vgrajenimi komarniki.
tja in nazaj: uh, pelino listje, to je pa grenko – ne upam, ta mala v spanju polaga roke pod glavo. Po piku tudi jaz uporabljam justovo Tea tree kremo in aloe vero, pa mi ta mala vseeno uspe spraskat skoraj vsak pik. Vedno pa pika tudi ne opazim takoj – saj veš, opazim šele, ko je spraskan.
Silvija: poznam čajevec in ga imam. Bom preiskusila in javim. Sedaj bo hladneje in bolj vlažno in komarji bodo trumoma begali na toplo.
Še enkrat hvala vsem skupaj!
Lep pozdrav, EvaP