Najdi forum

Želiš nehati z drogo?

Sem bivša narkomanka, 15 let sem uživala raznovrstne droge, največ marihuane, pa tudi LSD, ekstasy, štiri leta sem bila tudi na heroinu. Ta je od vseh nemara še najbolj zahrbten, vendar sem se ga rešila in sem že osem let čista od njega.Res je, da sem s travo potem še nekaj časa nadaljevala, ampak vsaj tistega hudiča sem se uspela pravočasno rešiti. Sedaj sem že skoraj tri leta čista tudi od trave. Šele sedaj se zopet počutim kot človek. Prej sem plavala v oblakih nerealnega sveta in se utapljala v oceanu zablode, pa se tega sploh nisem zavedala. Sedaj začenjam življenje znova. Bolje pozno, kot nikoli. Pred kratkim sem nehala še kaditi cigarete in tako opravila še z zadnjo obliko odvisnosti od kakih substanc.

Sedaj sem zrela, da pomagam tudi drugim. Vam, ki se tudi želite otresti svojih okrutnih gospodarjev, ki vam jemljejo življenjsko moč za karkoli drugega kot služenje njihovi nenasitnosti.

Najprej si morate ŽELETI ozdraviti se.

Nato morate VERJETI, da ste sposobni tega procesa, ter da ste vredni tega da znova postanete človek. Vsi ljudje imamo napake, tudi direktorji in filmske zvezde in tudi vam ni treba da ste popolni in čudoviti. Važno naj vam bo, da ste zdravi in odvisni le od zraka, hrane, vode in svetlobe.

Čudovit je občutek SVOBODE! Imejte pred očmi, da ga boste kmalu dosegli in da ste z vsakim dnem, uro, minuto ko droge niste vzeli, bližje svoji osvoboditvi. Nekega dne se boste prebudili svobodni, pa četudi brez službe, brez denarja, ampak veličasten je to občutek. Predstavljajte si obsojenca, ki ga spustijo iz ječe. Zakoraka v svoj prvi svoboden dan. Čeprav je ostal brez vsega, je pa sedaj prost, da lahko gre kamor hoče. Nič več vsiljenega tempa življenja, kontrole, zanič hrane, ležanja na trdi postelji v utesnjeni celici z zoprnim cimrom, ki ga ves čas nadleguje…

Vedeti morate, da ne smete vzeti droge NIKDAR VEČ. Ne boste si je po enem mesecu spet “privoščili”, češ sedaj pa sem čist in en snifek mi ne bo škodil, saj sedaj lahko neham kadar hočem…in podoben bulšit. Ne smete si “privoščit” niti za nobeno novo leto, rojstni dan, … ker to bo spet preraslo v noč čarovnic, pa na dan samostojnosti, pa na dan ptic, pa netopirjev…

Pri drogi sta le dve možnosti. Ali jo jemlješ, ali je pa ne jemlješ. Vmesnih variant ni. Morda res obstajajo rekreativni uživalci, ki si jo vzamejo le občasno, drugače pa odlično funkcionirajo (ne vem, jih ne poznam!) a tudi če taki obstajajo, nikar si ne domišljaj da si ti lahko med njimi. Veš, na žalost se VSI, kar jih poznam, da so bili nekoč na drogi, zopet vračajo tja. Tako me je vedno znova, ko slišim za smrt starega kolega od OD-ja, tako strah. Kaj če bo mene tudi zvleklo spet tja?

Ne, mene v to deželo ne bo več. In hočem, da jo tudi ti zapustiš.

Bivša to si res lepo napisala in iz vsega srca si želim, da bi se vsi tega rešili, a kaj ko so slepo zatopljeni vanjo. Dokler sami nebodo občutili kako jim to škodi in da nimajo nič od tega jim ne moremo pomagat.
Zate pa sem vesela, da si tako uspešno se ji ubranila in živiš novo življenje. Veliko veselja in užitkov v tej svobodi še naprej. Radi bi slišali vedno več in več takih zgodb, ker nažalost slišimo, da je vedno več uživalcev ne pa teh, ki se rešujejo iz tega.:(((…
Srečno!
Savi

Sva že dva. Želim ti srečo še naprej. Lepo je biti svoboden, ne?

LP

Zelo me veseli, da si tudi ti na tej poti. Kajti to bo pot, celo življenje. Le na meni in tebi je, da ne skreneva od nje, niti da bi se malo proč od nje spočila… Tudi moj sorodnik, bivši alkoholik mi pravi, da se bo celo življenje boril, da ne pride več nazaj na staro pot…
Vendar, čudovit je ta občutek svobode, ko si končno sposoben opaziti okoli sebe lepote narave in uživati v dnevu samem, pa čeprav je kisel in deževen, kar zavriskal bi ko veš da ti ni treba čakati in se tresti nekje na umazanem hodniku…
Zadnjič sem se z otrokom sprehajala po poljanah in videla zeleno pšenično polje, v katerem jue cvetel mak, ter se bleščal kot imeniten okras v dekličinih laseh… Svari, ki jih končno spet spoznavaš in ti dajejo moč, da si hvaležen za življenje…In da to kljub vsemu še zdaleč ni končano!!

Zelo lep pozdrav, Anže in oglasi se še kaj!

Ali mi lahko vi trije pomagate prosim , jaz imam probleme z sinom, upam , da ni še tako daleč, ampak nujno bi prosila nekoga od vas treh, če bi bil pripravljen kakor koli priti v stik z njim, ker mene kot mamo ne posluša nič, ampak res nič. Če ste za vam sporočim tel. na katerega me lahko pokličete. Vnaprej hvala za vašo prijaznost.

ali se lahko dogovoriva za en sestanek za pomoč prosim, če ste za vam bom napisala tel. št. najlepša hvala

Lep pozdrav, Bernardka. Dajmo poskusiti, ampak nič ne obljubim. Bi si upali malo pogovarjati tule na forumu? Morda vam lahko tudi kdo drug kaj primernega svetuje. Če ne, lahko odprete tudi poseben mail in vam pišemo, če bi radi skrili svojo identiteto. To vam tudi bolj priporočam, kot da tule objavljate svojo privat telefonsko številko.

Bernardka, če vam ni nihče še ponudil roke, pišite mi na email
[email protected]……….pa bova videli kaj in kako.

Bravo…neverjetno koliko olajšanja in dobre volje povzročijo podobne izpovedi.
Želim ti vse lepo in še naprej toliko energije in ljubezni do življenja.
Sem s teboj…;)

New Report

Close