Želim si fiksnega
Lep pozdrav!
Pri 18-ih sem dobila snemljivi aparat, zgoraj in spodaj. Že takrat sem izrazila željo, da bi imela fiksnega. Rečeno je bilo, da imam zelo ozko zgornjo čeljust oz. visoko in ozko nebo. Za fiksni aparat bi bilo potrebno izpuliti po dva zoba zgoraj in spodaj.
Aparat sem nosila cca 4 leta, medtem so mi ga ze morali predelati in ponovno zamenjati plastično nebo. Linija zob je veliko boljša, posledično tudi raširjeno nebo.
Nato se je ortodont upokojil, mene je že malo minilo vse skupaj pa sem čedalje pogosteje bila brez aparata……pa je 15 let mimo.
Resnično si želim že enkrat imeti lep nasmeh pa me zanima, če sem pri svojih 32 letih prestara?
Želim si fiksni aparat, da spet ne pride do naveličanosti.
Je možno, da pri kakšnem primeru ni treba puliti zob ali je to vedno, kadar je v vprašanju fiksni aparat?
P.S.: ste na Jurčkovi v LJ. Je to tista Jurčkova na poti do E.Leclerc?
Spoštovana,
če so zobje in obzobna tkiva zdrava, ni nikoli prepozno za ortodontsko terapijo. Vsekakor je pri vaši starosti najboljši fiksni aparat, ki si ga tudi želite. Glede puljenja zob pa vam takole na pamet žal ne morem odgovoriti, lahko vam samo zagotovim, da nikakor ni to vedno potrebno, kadar namestimo fiksni aparat. Naša ordinacija se res nahaja na Rudniku, kot ugotavljate, zemljevid pa boste našli na naši spletni strani. Lep pozdrav!