Najdi forum

želim normalno živeti

Živjo!
Tudi jaz sem ena izmed tistih deklet, ki se je znašla v tako imenovanem začaranem krogu prenajedanja in stradanja. Na kratko bom opisala situacijo in vas prosila, da mi z nasvetom kako naprej, pomagate.
Stara sem 21 let in se že od osnovne šole dalje ubadam s hujšanjem in vsem kar spada zraven.V zadnjih šestih mesecih pa mi je z resno telovadbo (tudi po 1.5 h na dan – tek in kolesarjenje) in zdravim prehranjevanjem uspelo shujšati za deset kilogramov. V času hujšanja nisem imela nobenih problemov s prebavo, niti s počutjem.Hujšala sem počasi po 2 kg na mesec in pridobila na mišični masi in kondiciji od takrat se nisem nikoli več prenajedla.
Počutila sem se fenomenalno.Vse dokler se nisem vrnila na fakulteto in je zunaj tako mrzlo da ne morem več teči in kolesariti. Ker se ne ukvarjam več toliko s telovadbo sem zgubila na mišični masi in imam probleme s prebavo.Na WC skoraj ne hodim,po vsakem obroku me boli želodec, ves čas sem brez energije in ves čas me zebe. To je najbolj grozno od vsega. Nikakor se ne morem segreti, niti med aerobiko se ne spotim.tudi menstruacije nimam že skoraj pol leta(zdravnica je rekla, da je tonormalno, ker sem pač shujšala in da se bo samo uredilo). Da bi šla k zdravniku ne pride v poštev, ker sem študentka in ker poleg študija še delam, tako da nimam časa. Sprašujem vas kako naprej?Kaj mi svetujete?Strašansko se bojim zrediti, ker se kljub tem težavam počutim veliko bolje kot prej, ker sem bolj samozavestna in polna življenja.Rada bi se prehranjevala normalno, se še naprej ukvarjala s športom in da me nebi ves čas zeblo.
Za odgovor že v naprej najlepša hvala.
Lep pozdrav.

Čeprav niste opisala svoje teže in višine, se zdi, da so vaše težave posledica podhranjenosti. Najverjetneje se je vaša motnja hranjenja že razvila v anoreksijo nervozo, ki jo označuje znižanje telesne mase pod 85% normale, izguba menstruacije, prevladujoč strah pred naraščanjem telesne teže in neredno prehranjevanje. Svetujem vam, da se o tem pogovorite z zdravnikom ali s strokovnim delavcem, ki bi mu zaupala, lahko si o tem tudi več preberete, nekaj je o tem tudi že na našem forumu.
Vse to vam bo lahko v pomoč pri razmisleku, kako naprej in kaj je to, kar si v resnici želite.
Na voljo so vam različne skupine za samopomoč, kjer lahko o svojih težavah izveste več, naslove smo že objavili: Muza, Ženska svetovalnica.

New Report

Close