Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Želhtnoba ali bolezen

Želhtnoba ali bolezen

Spoštovani …
Težko je pisati stvari, ko ne veš pri čem si.
Imam babico, ki bo stara 83 let. Lahko bi rekla da je vitalna ženska, glede na to, da je bila pred 9 leti operirana na srcu (bypass) in od takratne narkoze naprej ni več takšna kot je bila (obnašanje). Sama sem se sicer pred leti odselila, z njo (v istem stanovanju v bloku) pa živita še njena hčerka in zet (moja mami in oči).
Babica je imela po operaciji nekaj psihičnih težav (ponoči ni spala, če je že zaspala je imela more: da jo želi mami zadaviti). Potem ji je osebni zdravnik predpisal Cipralex in lahko rečem, da je bila “v redu”. Nič jo ni vznemirjalo, bila je bolj umirjena. Potem pa jih je po letu dni prenehala jemati (postopoma). Nekaj časa je bilo še v redu, potem pa se je spet začelo: nobene stvari ne naredimo prav, nagajamo ji, želimo si, da bi umrla, podtikamo ji stvari (pravzaprav vse to sedaj dela mami, ki še z njo živi) seveda le skozi njene oči. In zaradi tega so po več mesecev skregani, se ne pogovarjajo, ker babica pravi, da se ne more pogovarjati z ljudmi kot sta moja mami in oči. Svoji drugi hčerki in prijateljicam pa razlaga, da jo maltretirata (ne vem sicer kako, mogoče ker ni vse po njeno).
Ko k njim prideta pravnuka, je ona vsa nervozna. Ju nadira, da ji razmetavata itd. Zdi se mi, da sicer ne pozablja. Ima eno vrsti preganjavico, ker kadar jaz govorim z mami, ona misli (mi da vedeti) da z mami opravljava njo.
V glavnem vidim, kako moja mami in oči trpita, ker nimata osebe (razen mene), kateri bi lahko potožila, po drugi strani pa jo obtožujeta, da je žleht, čeprav sama mislim, da je to pri babici kakšna psihična bolezen? Ali bi to lahko bila?
Najlepša hvala za odogovr.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close