Najdi forum

Hallo!
Pri krvnih testih so mi ugotovili, da je nekoliko padel Hb…, vse kar je povezano z železom, pa bi rada čim več popravila s prehrano. Katera živila vsebujejo dosti železa? Hvala.

meso, suhe slive

špinača, pusto rdeče meso, jetra (ne v prevelikih količinah), tunina, suhe marelice, fige, slive, rdeča pesa, proso.

prepisano iz knjige 🙂

<http://sandrcap.moj-album.com/>

suhe marelice, temno zelena solata, meso, ribezov sok,..,. predvsem pa je dobro, če zraven užiješ kakšno sadje z veliko C vitamina, ker se na ta način železo veliko bolje absorbira. Ravno obratno pa je s kalcijem, ki ‘izrabo’ železa zmanjša. Tako je meni svetovala v lekarni, ko sem šla iskat železove tablete.
LP
Maya

Melasa ga ima tudi veliko. Jo je pa malo težje zaužiti. Jaz jo spijem eno žličko v limonadi…

problem pri špinači je, da pri toplotni obdelavi, oksalati v njej prepričujejo absorbcijo železa!

je pa še en zelo dober vir železa in sicer sezamovo seme in sezamovo olje! seme je potrebno zmleti!

jaz sem jedla žrebičkovo meso in je bila kri v dveh tednih super. Če nimaš nič proti, potem je to hiter način kako izboljšati kri. Meni je to svetovala zdravnica.

Hrana z veliko železa (dobro prehaja v kri): drobovina (jetrca), goveje meso, jajca, perutnina, ribe.
Nekaj železa vsebuje tudi rastlinska hrana (slabše prehaja v kri): zelena listnata zelenjava (solate), suho sadje, polnozrnate žitarice, kruh, testenine, jedrca, suhe stročnice.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Kaj pa dobri stari TERAN?

Hehe, najbrž že, ampak tole moje je prepisano z ene brošurce za en železov pripravek, pa najbrž ni “politično korektno”, da bi alkoholne pijače pisali zraven (pa če so še tko dobre za kri) :)))))))))))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

New Report

Close