Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Zeleno blato pri dojenčku

Zeleno blato pri dojenčku

Pozdravljeni!

Sem mama 8 tednov starega fantka, ki je polno dojen. Dojiva se na 2 uri preko dneva, ponoči pa na 3 ure-tako on zahteva. Mleka imam dovolj-veliko. Zelo veliko tudi poliva – po vsakem obroku večje količine, kljub podiranju kupčka. Teža mu lepo napreduje, občasno ima kolike. Ni videti bolan. Jaz jem vse po nasvetu patronažne med. sestre. Tudi mleko. Sedaj me skrbi njegovo blato. Vedno je zelene barve, ki se vpije v plenico, s temno zelenimi kosmi, ni sluzasto. Vonj ima po kislem. Previjam ga na 3 ure, ker je vedno pokakan-včasih veliko, včasih manj.
Je njegovo blato in količina normalna? Brala sem namreč, da mora biti blato rumenkasto, včasih lahko malo zelenkasto; da je zeleno blato znak infekcije in nezdrave prebave. Njegovo blato pa je vedno zeleno.

Prosim za vaše mnenje. Hvala!
Zaskrbljena mamica

Spoštovani!

Na zastavljeno vprašanje vam ne morem odgovoriti, ker nisem pediater. Lahko vam samo rečem, da vsi dojenčki odvajajo blato takoj po zaužitju obroka, saj imajo ohranjen t.i. gastrokolični refleks. Pri odraslih takšno blato ne pomeni nič nevarnega, glede dojenčkov in majhnih otrok se je potrebno posvetovati s pediatrom.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close