Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo zelenjava – počutje

zelenjava – počutje

Lepo pozdravljeni,

prvič sem na vašem forumu in sem preletela nekaj vaših tem….

Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da ne prenašam sadja? Ali je to le moja domišlija?
Tega mi sicer nihšče ne verjame, a po zaužitem sadju mi postane slabo. Npr. pojedla sem banano in za cca 15 min me oblije vročina, počutim se slabostno, začela sem se močno potiti…
Tudi z jabolki je enako, z veseljem pojem le nektarine pa še te morajo biti trde – in dokaj kisle.

Pa še:
dokler nisem imela družine, sem jedla v 90% zelenjavo – različne solate, kruh in jogurte ter konzerev tun… mogoče kdaj čez vikend pri mami meso…
Počutila sem se odlično, bila sem normalne telesne teže, rabila sem pol manj spanja,…

Sedaj odkar kuham, jem dosti mesa in vsega kar spada v tipična kosila, pa sem kot 80 letna babica. Imam preveliko težo, nenhno sme utrujena, pojavile so se mi dlake po obrazu, otečen obraz….

Ker sem prebrala tudi o čiščenju jeter – in ker se že nekaj časa pripravljam, da bi prešaltala spet na zelenjavo, me zanima če je priporočljivo očistiti jetra pred menjavo načina prehrane?

Hvala
Lp

Sadja ne prenašate zaradi sadnega sladkorja. Če bi se slabost pojavila samo občasno, bi lahko bili vzrok pesticidi na sadju.

V prebavii so nastale motnje, zato se boste morali ukvarjati s črevesjem. Glede na opis vašega stanja imate težave z glivicami, dlake na obrazu pa nakazujejo na hormonske motnje, zelo verjetno imate preveč estrogena, ker jeste preveč ogljikovih hidratov.

Jetra si očistite pred menjavo prehrane, očistite si jih najmanj dvakrat.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close