Najdi forum

Pozdravljeni!

Ne vem, če sem se obrnila na pravi naslov. Domnevam pa, da je to povezano s psiho. Pred petimi leti sem začutila sledeče tezave, če sem jedla zelenjavo ali sadje. Ko sem zauzila zelenjavo, me je po dvajsetih minutah začelo slabeti, kot da bom bruhala, vendar nisem. Nato mi je začelo močno razbijat srce. V glavi sem imela občutek, kot da bom zgubila razum. Začela sem tezko dihat. Imela sem občutek, kot da mi vse popušča, npr. kot da moram na blato, vodo. V nogah sem čutila, kot da sem brez moči, oz. kot da imam telečje noge. Potem sem ugotovila, da če jem sledečo hrano nimam tezav (maslo, meso, jajca, kruh, testenine, riz) To sem jedla strogo dve leti, nato sem poskusila malenkost zelenjave, tezave iste. Masla sem pojedla toliko, kot ga še v svojem zivljenju nisem. Stara sem namreč 47 let. Danes po petih letih še zmeraj ne jem zelenjave, včasih kakšno jabolko, a čim poskusim preveč niso tezave tako hude kot pred petimi leti, vendar tudi danes čutim tezek zelodec, trebuh, tezko diham, šumenje v glavi, kar nekam vase me vleče in v hrbtenici nemoč.
Če jem mojo hrano je vse v redu, ponoči spim, lazje stojim na nogah, nisem tako zaspana. Prav tako ne smem jesti sladko in kislo. Če jem sladko, me vse po telesu boli. V preteklosti vem, da sem pojedla preveč sladkega, kar danes vem, da ni zdravo. Moram povedati, da sem pred kratkim imela sistematski pregled in sem prosila zdravnico, da mi pregleda holesterol in moram reči, da ga nimam. Vsako jutro in vsak večer, še zmeraj jem maslo, tako da nem vem za kaj mi ga telo rabi. Toda zame je najboljše zdravilo, če lahko tako rečem. Ne pijem alkohola in kave, ker po njej ne spim. Ugotovila sem tudi, da ne smem takoimenovane mrtve hrane. Sem spada npr. salami, mleko, …vsa predelana hrana. Ze pet let izključno pijem samo vodo, in to iz bliznjega studenca, ki non stop teče. Moram povedat, da so mi pred petimi leti pregledali ščitnico, ekg, vendar je vse v redu. Pišem in sprašujem pa zato, ker sem rahlo ze naveličana moje hrane, oziroma za mnenje. V kolikor se nisem obrnila na pravi naslov, pa vas prosim, da mi svetujete , na kateraga specialista naj se obrnem. Hvala za odgovor.

Ivana pozdravljeni,

Pomislila sem, da imate mogoče alergijo na zgoraj našteto hrano, vendar to ne bi mogla zagotovo trditi in res to ni področje tega foruma. Vsekakor mislim, da bi morali te težave opisati svojemu osebnemu zdravniku, ta pa bi moral poiskati primernega specialista, ter vas k njemu napotiti.
Lahko pa se obrnete še na forum: Zdravje je vse, ki ga moderira Marija Rejec.

Lep pozdrav,

Tanja

Moj bratranec pa že vse življenje ne prenese misli na sadje. Seveda so sprva vsi menili, da bo to “prerasel”, ampak ne, zdaj je star 33 let in še vedno ne je sadja. K sreči uživa vsaj zelenjavo. V višino meri več kot dva metra 🙂

New Report

Close