Najdi forum

Ali ima pitje zelenega čaja razen dobrih tudi negativne učinke?

Prosim za mnenje.

Jaz jih za enkrat nisem občutila, pa že kar dolgo pijem zeleni čaj.

Hvala za odgovor! Glede priprave pa gotovo tudi veš, da se prelije z vodo 75-80 st. tako, da v vrelo vodo vliješ malo mrzle ali z gospodinjskim termometrom.

Kakšne so dobre strani tega zelenega čaja?

Poglej na Googlu!

Vsi pravi čaji zapirajo.

Naj bi zapiral črni čaj, najbrž zato, ker je fermentiran.
Zeleni in beli sta precej blaga, prav gotovo ne zapirata, saj pijem tak čaj skoraj vsak dan. Tudi mi ne deluje protiuspavalno.

Tudi jaz pijem zeleni čaj vsak dan (pogosto tudi beli), pa me nikdar ni zapiral, tako da to ne bo držalo. mogoče individualno, da na koga tako res vpliva, a pravilo to vsekakor ni. Zapiral naj bi ruski čaj.

Beli in zeleni čaj res vsebujeta manj teina in taninov, kot fermentirani oolong in črni, vendar je potrebno paziti pri pripravi, da temperatura vode ni previsoka, ker se potem vsebnost čreslovine (taninov) poveča. Večje količine pa lahko vplivajo na prebavo in na spečnost.
Čaji so deli rastline čajevec, razlike so minimalne. Beli – predvsem mladi vršički, oolong delno fermentiran, črni fermentiran (ruski čaj pa je fermentiran črni – kolikor je meni znano), vsebnost teina in taninov je pri fermentiranih višja.
Zanimiv pa je rdeči čaj – Roibos, ne vsebuje teina in taninov, pa vseeno veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov.

Vsi “pravi” čaji zapirajo, 100%. Tudi obarvajo zobe. Zato pivci čajev v Angliji imajo zelo grdo obarvane zobe.

Sama pijem zelene čaje vsak dan, prav tako velikokrat črne in rdeče, občasno belega, pa nimam težav z zaprtjem.
Sigurno pa je pri pitju teh vrst čajev potrebna zmernost.
Jaz spijem dva zelena po 2,5 dcl na dan in vmes kakšnega drugega ali mogoče dva, tudi po 2,5 dcl.

Kar se tiče obarvanosti zob- pa ne bi vedela- jaz jih nimam.

lp

Carpe diem!

Jaz sem brala za zeleni čaj ravno nasprotno, namreč, da spodbuja prebavo in odpravlja zaprtje. Torej da žene in ne da zapira. In moram reči, da tudi pri sebi opažam, da me požene. Da o moji sodelavki ne govorim, še sploh ne spije skodelice do konca, ko že šiba na stranišče… 🙂

Žene na vodo – vsaj pri meni je tako. Je pa menda zelo zdrav – preventiva proti raku, proti bakterijam, proti kariesu itd. Na zdravje!

LP

ali je morda kdo že slišal, da naj bi zeleni čaj povzročal visok krvni tlak?

Silva napisal:

> Ali ima pitje zelenega čaja razen dobrih tudi negativne učinke?
>
> Prosim za mnenje.

ninamalina napisal:

> ali je morda kdo že slišal, da naj bi zeleni čaj povzročal
> visok krvni tlak?

NE, ČESA TAKEGA ŠE NISEM SLIŠALA ALI BRALA

Moj fant ga pije ravno zato, da si uravnava previsok pritisk-torej naj bi ga zniževal!

zeleni čaj je super uredu sploh zdravilno tak da ga zelo toplo priporočam
nabavljam ga pa v tej spletni trgovini v sloveniji

http://www.cajjezakon.com

LP

Zeleni čaj pijem že 8 let namesto kave. Popijem dve ali največ tri skodelice dnevno in ne čutim kakšnih negativnih učinkov.

Živi in pusti živeti

Jaz ga pijem cca. 4 leta, po eno skodelico na dan. Opažam, da me malo prebudi, kadar sem utrujena in zaspana (večino časa imam namreč prenizek pritisk), učinek traja cca. 3h, drugače pa moram potem pogosteje na WC.

New Report

Close