zeleni čaj
Beli in zeleni čaj res vsebujeta manj teina in taninov, kot fermentirani oolong in črni, vendar je potrebno paziti pri pripravi, da temperatura vode ni previsoka, ker se potem vsebnost čreslovine (taninov) poveča. Večje količine pa lahko vplivajo na prebavo in na spečnost.
Čaji so deli rastline čajevec, razlike so minimalne. Beli – predvsem mladi vršički, oolong delno fermentiran, črni fermentiran (ruski čaj pa je fermentiran črni – kolikor je meni znano), vsebnost teina in taninov je pri fermentiranih višja.
Zanimiv pa je rdeči čaj – Roibos, ne vsebuje teina in taninov, pa vseeno veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov.
Sama pijem zelene čaje vsak dan, prav tako velikokrat črne in rdeče, občasno belega, pa nimam težav z zaprtjem.
Sigurno pa je pri pitju teh vrst čajev potrebna zmernost.
Jaz spijem dva zelena po 2,5 dcl na dan in vmes kakšnega drugega ali mogoče dva, tudi po 2,5 dcl.
Kar se tiče obarvanosti zob- pa ne bi vedela- jaz jih nimam.
lp
zeleni čaj je super uredu sploh zdravilno tak da ga zelo toplo priporočam
nabavljam ga pa v tej spletni trgovini v sloveniji
LP