kar pravi saša je res
sem delala v eni kitajski restavraciji eno leto in so bli kuharji iz kitajske (na delu v tujini pri nas) in so si prinesli zraven svoj čaj, prav od tam.
največkrat sta tadva pila zeleni jasminov čaj
in nonstop cel dan sta pila čaj
je pa res, da sta si ga naredila tako, da sta si hodla na avtomat za kavo vedno prilivat vročo vodo in en dan namakal noter eno ta isto vrečico z zelenim čajem
pa nista šparala, ker se je v tisti restavraciji delalo s tema dvema kitajčkoma kot da sta bogova in če sta rekla, da nekaj hočeta met, so jima to tud kupli in priskrbeli.
tak da zeleni čaj po moje ni v nobeni substanci tak da bi škodoval
edino vprašanje je za tega v vrečica in pa v čajnicah kupnjenega tudi, kako je pridela. če je škropljen s pesticidi in fungicidi in raznimi drugačnimi -cidi pa zna bit bolj neprijeten za zdravje, kot pa če pijemo navadno vodo iz vodovoda ven. ker zeleni čaj te -cide lepo shrani v svojo strukturo in potem to v naše telo roma.
ampak v evropi je varstvo potrošnikov na takem nivoju, da ne pride taka svinjarija v šalco, sploh pa so avstrijske stvari zelo pregledane, tam kjer piše v avstriji bio, veš da je ziher bio…
joj, sem naložla zdaj
laperga ta – prava…pa ne zamerit 🙂
ja Staša ima prav, ta čaj iz čajnice je dober tud zato, ker ga lahko dvakrat preliješ. tako tudi v čajnici delajo. vsaj v mb. drugi prilitek čaja ti nardijo za 150 sit 🙂 tvoj ponucani čaj in pa vrelo vodo gor.
pa moram rečt, da je tudi meni drugi prilitek dosti bolj všeč po okusu kot pa prvi… najraje pa imam japonsko češnjo pa jasmin od zelenih čajev, highland tofee in cimet pa od črnih, pa seveda beli čaj