A se zelenega čaja ne sme piti neomejeno (no, ne mislim 7 litrov/dan, mislim v smislu celodnevne potrebe po tekočini)?
Povsod so razlage, da full koristi, še nikjer nisem zasledila opozorila, da se ga ne sme piti preveč. Jaz ga namreč včasih popijem tudi cel liter preko celega dneva. A je preveč?
Lep pozdrav vsem!
Janja, saj zato jaz dam eno vrečko na pol litra, oziroma eno žličko, če imam rinfuzo. Po treh minutah odlijem. Če ti pa res ne gre dol pa dodaj kako kapljo mleka. Ali pa si kupi kakega z okusom. Vanilija, pinakolada in limona je meni full dobra. Samo mislim, da jih dobiš samo v čajnici. Jaz jih drugje še nisem zasledila.
lp
največjo izbiro zelenih čajev se najde v čajnicah (logično, pravzaprav). tam jih imajo vsaj kakih 20 zelenih. Človek jih preskusi več, potem pa najde svojih par priljubljenih (zame je zakon zeleni mentol, a mora biti bolj nežen, sicer rabiš več kapelj mleka, ne le ene ;-)). Nekaj aromatiziranih se najde tudi DM-u pa Šparu in Mercatorju in najbrž še kje, so pa vrečke natehtane tako, da so za eno skodelico kar pretežke in je čaj zelo močan. In bog ne daj pustiti vrečke v vodi več kot 3 minute, raje manj kot več; tudi od tega je odvisna jakost in posledično “grenkoba” čaja.
Lep pozdrav vsem!
Saj na nekaterih v vrečkah celo piše, da jo lahko 2 x uporabiš. Tak je Kitajski zeleni čaj iz linije Zdravo življenje. No, jaz sem razsipna in jo uporabim samo 1 x. Se mi ne zdi, da bi jo “šparala” do drugega dne.
Tale zeleni mentol bom pa tudi jaz preizkusila. Samo se moram do čajnice spravit. :-)))
lp
Glede na to , da spijem kar veliko tako zelenih, kot tudi črnih čajev je iz lastne izkušnje ugotovljeno, da je okus čaja po drugem prelitju bistveno boljši kot pri prvem. Sploh je to bolj opazno pri zelenem čaju. Jaz osebno raje pijem čaje iz čajnice, kajti imam občutek, da je pri njih okus še boljši. Stvar okusa, pač.
Spijem pa taqm nekje med 1 in 1,5 litrom čaja(črnega in zelenega) na dan.
Čajnice so več ali manj v vsakem večjem mestu.
Je pa boljš, da ne grem prevelikrat tja, ker vsakič najdem še kakšen lonček, ki bi ga imela……
St
ja so…..:-)))) jaz bi jih sam kupovala, ta bi šel dobro k temu, ta k temu, takega še nimam…. pol pa ponorim, ko je treba prah brisat….
Poj si ponavadi raje dva čaja več kupim pa rečem, saj jih imaš doma dovolj…
imam pa rada posebne oblike… Zdaj imam manijo pitja kofeta iz lonča na katerem je prilepljen krokodilček, moj ma garfilda prilepljenega.
pa še kak bi se najdu…..
Sem pa zadnje čase svojo manijo – nakupovalno vrgla v uhane, večji so bolj so mi všeč….
Pa še vedno pravim boljš tole kot pa piškotke pa se pol doma napokat….
Lp
Jaz pa v nogavice, ne hola hopke. Moj pravi, če mislim 200 let živet. :-)) Ampak jaz jih kupujem tudi drugim (možu, sinovoma, hčerki) in kadar grem v šoping vejo, da bodo spet nogavice dobili. :-))) Pa jaz tudi pravim bolje nogavice kot pa sladkarije. Tiste bi potem vse sama “požrla”. :-DDD
lp
čaji in skodelice so tudi moja strast…vedno najdem kake šalčke, ki so mi všeč in potem privlečem domov 2-3 šalčke…mami več ne ve, kam z njimi 🙂 danes sem se v čajnici komaj zadrževala, da nisem enga tak kjutkanega kupla….pa glih zato, ker sem v lekarni zraven zdravila 2 dobla 🙂
zelenega čaja pa ni nikoli preveč, nima negativnih posledic. črni čaj je bolj divji, ker ima tein.že če bi hoto dobit človek iz zelenega čaja vse pozitivne sestavine, da bi korenito vprivale na telo, bi ga mogel tolk spit, da bi se vtopil v njem. 2.prelivanje je tud meni boljše pa nikoli več kot 2 minuti nimam čaja not. zeleni čaj ne more škodit…drugo vprašanje pa je, če je šprican in s pesticidi obdelan, ampak to pa se lahko vprašamo praktično pri vsem, kar pijemo in zaužijemo.
maniak na čaje sem 😀
jaz mam rada belega, dans sem si ga privoščla v čajnici (ob reviji lepa&zdrava) in ima boljši okus kot tisti iz müllerja ali ostalih trgovin.
hih, jaz sem tudi nora na šalce – take in drugačne. nažalost moram zadnje čase ‘abstinirati’, saj jih doma nimamo več kam dati (bo treba stare malo razbit) – nazadnje sem dobila tri (tiste s prilepljenimi živalcami) pa so morale kar h kozarcem:) no, sicer so pa tako lušne, da ne kvarijo izgleda.