Najdi forum

ZELENI ČAJ!

DOBER VEČER BEJBE!

Po vaših priporočilih sem si kupila zeleni čaj!
Ampak..bljaaaaaaaaaaaak, kolk je zanič! Jooooooooj, pa pravite kako je dober za to in ono, zato bi ga rada pila, pa …vendar ne morem ko je tako zaniič!

S čim naj omilim ta “prečudovit” okus, da bo znosen?
Aja, pila sem nesladkanega!

Vsak predlog bo dobrodošel, saj je v škatlici samo ena vrečka manj – za zdaj… :O(

:O) lp Sandra VELIKE RAZDALJE PREHODIMO Z MAJHNIMI KORAKI!

Poizkusi z mlekom…
ali limono…

Ampak kar po pravici povedano, nič ne premaga tistega okusa. Meni je z limono še bolj nagravžen kot brez – nekaterim pa tako ugaja.

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Ok, bom probala!

Thanx

Joj, torej ti ostane še 19 vrečic:-( Mogoče bi probala aromatizirane zelene čaje, da se ti ne bo vse skupaj priskutilo!!! prečekiraj na temle linku:

Jaz ga tudi ne obožujem ravno;)
Pripravim ga pa tako, da v 1,5 l vode dam eno filter vrečko zelenega čaja in eno po želji-katerega pač imam rada (večinoma meta).
Da še bolj omiliš okus, lahko filter vrečko zelenega čaja prej vzameš ven, drugo pa še malo pustiš, da odda več arome.

Sicer se ga pa navadiš….dokler mi ni skoraj edino ta ostal v omari, ga nisem pila. Sedaj pa sploh ne vem več katerega sem skuhala.
Je pa res, da je potrebno za lepoto malo potrpeti:D

Lepe sanje vsem:)

Lp, Maja

Verjetno delaš premočnega. Vrečico prelij s pol litra vrele vode, pa počakaj (kar zraven…) toliko, da se obarva v lepo svetlo rjavo barvo. Potem vzemi vrečko ven. Jaz ga vedno pijem oslajenega z natrenom, včasih pa z dodatkom mleka.
Limona v pravem čaju, pokvari okus čaja in ga zagreni.

LP!

Tudi jaz ne maram zelenih čajev iz vrečke. Tega, ki ga jaz kupujem je znosen in sem se že čist navadla na njegov okus.
Jaz osebno kupujem zeleni čaj v Cha-ju na Starem trgu 3 v Ljubljani. Imajo zelo veliko izbiro čajev v runfuzi, meni je najbolj všeč zeleni čaj z rdečo pomarančo.
Drugače sem bolj ljubiteljica črnih čajev.

Jaz sem rešila ta prblem tako, da kupim Drogin zeleni čaj z okusom limone.
Lonček, v katerem ga v službi kuham, drži 3/4 l in notri dam eno vrečko. Pustim do 4 min in pijem malo ohlajenega.

Na okus se sčasoma navadiš.

Nikoli ne smeš zelenega čaja preliti z vrelo vodo!!!
Nikoli. Voda se mora po vretju ohladit na cca 60 st. C in nato preliješ čaj z vodo.
Sama imam zelo rada zelene čaje…a ne iz vrečk. V čajnicah imaš na razpolago mnogo vrst. Ravnokar pijem Pa mu tan. Nežen okus..ne rabiš nobenih dodatkov…prelit z vodo pa naj bo cca 3 min, nato ga odcedi.
Resnično je krasen.

Ja, verjetno si ga prelila z vrelo vodo in pustila predolgo namočeno (se mi zdi , da v navodilih piše 5 min., kar je predolgo) . Tako kot so ti povedale :prelij ga z zelo vročo vodo in le tri minute in potem ni grenak .
Meni dvigne tudi pritisk in potem ne potrebujem kave.

L.P. Meta

Hvala vsem za nasvete!

Bom upoštevala in pila po vaših navodilih!

men je dober samo zeleni čaj z meto. ostali so mi zanič. 🙂

Očitno sem jaz edina, ki mi ta okus ugaja.

Ne, nisi. Tudi jaz ga obožujem. Vendar pa si vedno naredim bolj “redkega” in precedim, oziroma vzamem ven vrečko po treh minutah. Pijem mlačnega, včasih dodam par kapelj mleka.

lp

Julija

Sandr@, če se ne motim, si nekje omenjala, da si Gorenjka – na Bledu v čajnici, nad kazinojem imajo izvrstne aromatizirane zelene čaje, naredi si ga po navodilu prodajalke in zraven dodaj še par kapljic manj mastnega mleka. Očarana boš…. Lp,P.

O, hvala!!!

Bom šla na Bled ponjga!

lp

Hej, pa čas si vzem, da se boš lohk dobr odločila.

Jest sem se ga navadila najprej z mlekom. Potem, pa mi je kar naenkrat pasal tudi brez. Sedaj ga pijem brez problema, ga imam celo raje kot kavo.

New Report

Close