Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zelen kakec in dojenje

Zelen kakec in dojenje

Pozdravljeni!

Naša 7 tednov stara punčka je do pred dvema dnevoma imela normalen, rumen kakec. V zadnjih dveh dnevih pa je kakec postal povsem zelen. Zanima me, če je ta sprememba lahko posledica dehidracije? V stanovanju je vroče, okoli 30 stopinj, žal temperature ne moremo znižati kljub celonočnemu zračenju. Punčka je oblečena minimalno v bodi brez rokavov, čez dan jo tudi slečem, da se nekoliko shladi. S punčko se polno dojiva, zadnje dneve pogosteje kot prej. Ali naj ji kljub polnemu dojenju občasno dodajam nesladkan čaj ali vodo? Drugače je punčka zdrava, normalno napreduje, je živahna.
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovana Lea1,
vsak zelen kakec še ne pomeni bolezenskega dogajanja.
Lahko, da ste jedli kaj takega, kar je povzročilo zeleno blato. Dehidracija se ne odrazi v zelenem blatu. Dehidriran bi bil otrok, ki bi bruhal, imel drisko npr. in ne bi pil.
Glede na temperaturo okolja ji lahko poskusite dodajati nesladkan čaj, vprašanje pa je, če ga bo pila. Kot sem že napisala, dojeni otroci zelo neradi pijejo dodatne tekočine.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close