Že nekaj let me tišči v prsih
Pozdravljeni.
Že nekaj let me tišči v prsih. Stara sem 42 let. V zadnjih letih sem bila 2xuz srca, 10x ekg, oba holterja, obremenitveni test, magnet glave, uz trebuha, uz dojk in še kaj bi se našlo… vse bp.
Mene pa non stop boli v prsih. Bolečina je prisotna ne glede na delo. Vsako leto je pa močnejša in postaja nevzdržno. Spikanje v prsih, na trenutke me kar zabode.
Šla sem 3x tudi že na urgenco… 1x so opravili preizkavo krvi in ekg, 1x sem dobila helex, 1x pa so rekli, da je zgaga. Težav z zgago nimam… vsaj ne čutim nobene kisline v ustih.
Jem kontracepcijske tablete zaradi endometrioze.
Zadnje leto jem tudi Mikardis, ker imam povisan pritisk, 150/100.
Ne vem kako ti dve tableti gredo skupaj… po moje ne, a zdravnik pravi da ni nič narobe.
Kaj naj naredim… kam še naj grem.
Krve preizkave tudi vedno bp, ščitnica bp, test za borelijo bp…
Mene pa boli v prsih za znoret.
Bila sem tudi na Fizioterapiji za vrat, hrbet že 2x… nobene razlike.
Bolečina v prsih je ponavadi bolj na levi strani, tam ko je srce in nad dojko. Je pa občasno tudi na levi strani.
Boli me tudi leva roka in obe nogi.
Za vsak nasvet se zahvaljujem.
Lp
Spoštovama
Jemanje kontracepcijskih tablet in mikardisa ni kontraidicirano t.j. oba zdravila lahko jemljete. Kar se tiče bolečin v prsih, vse kaže, da ne gre za bolečine srčnega izvora. Bolj verjetno gre za mišično skeletne bolečine vključno z bolečinami zaradi vtesnjenih živcev hrbtenice. Ali ste kdaj opravili MR hrbtenice? Če niste, potem priporačam, da to naredite.
LP