Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Že doma!

Že doma!

Živjo punce!!!

Spet se vam oglašam. In sicer z že opravljeno histero. 14. sem dobila M, potem so me pa v četrtek (20) sprejel, včeraj sem bila pa že doma. Ja, rezultati: obroček je sam ven padu med M, nimam nobenih pregrad. V glavnem, zdrava kot ribca. Čisto lažen preplah moje ginekologinje. Tako da moram sedaj en mesec počakat, da se sluznica obnovi, potem pa yuhey skakat!!! Upam, da bo ratalo.

Mimogrede, koliko date na psiho? Men je ena rekla (prej sva se z enim dugim tipom trudla 2,5 let, pa ni blo nič) da je to odvisno ali ti v sebi čutiš, da je tip taprav ali ne (ta je bil res za na odpad). Pa stresne situacije pa tko… da to fuull vpliva.

Lp!

Tako pravijo ?!!!

Je pa nekaj malega že na tem. Sama sem bila prvi mesec po odločitvi za naraščaj čisto obsedena z dojenčki, cotkami, revijami za malčke …. skratka OBSEDENOST v pravem pomenu besede.

Potem pa sem videla, da to nikamor ne pelje in se prepustila toku življenja, češ kar/ko bo pa bo. In tretji mesec sva oba obnemela ob pogledu na CB.
Sedaj sem vesela, ker vem, da lahko zanosim. Le upam, da bom naslednjič uspela tudi donositi.

Lp, alenka

Capyka!

To, glede “tipov” se mi zdi čisto “out”. Mislim, da niti slučajno ni res. Samo poglej, koliko je nosečnic, ki se zabavajo ves večer in z tako rekoč neznanim tipom zanosijo. To nima veze!

Edino tako si lahko obremenjen, če imaš svojega “tipa” full rad in bi si rad z njim ustvaril potomce pa ugotoviš, da ne rata. To pa je tista psiha, o kateri govoriš! Ta psihoza te potem nažira od znotraj in verjetno dodatno pomaga k neuspehu!

Capyka, daj, no, nameni svojemu dragemu kakšen bolj luštkan naziv, kot pa TIPČEK!

Sorči, če sem ti zelo direktno povedala, kaj mislim, ampak to je moje mnenje!
Upam, da ti bo kmalu uspelo “priskakati” tisti 2 magični črtici nas CB-ju.

Čauči!

Jaz bi rekla, da stresne situacije in (pre)velika želja res lahko vplivajo zaviralno za zanositev.
Tisto o “pravem” partnerju pa ne verjamem. Koliko jih zanosi pa naključju.
In jaz zase že 12 let vem, da je moj “pravi”.

Sicer pa tudi mene čaka histero septembra.
Sem ti kar “fovš”, Capyka, ker je že vse za tabo.

Srečno!

Tašika

Tašika, ne želi si preživljati poletnih dni v KC-ju (če si iz LJ). Katastrofa. Klime nimajo, sonce nabija skozi velika okna…. Smrdi po bolnici…. Ti kar zdrži do septembra.

Ha, ha, saj si še mlada!

Tako!

Taja

P.s.: Zdajle me boš pa ziher napi…, ker sem ti napisala, da si še mlada! Sem te zanalašč malo razjezila.

Hello punce!

Jaz se prvič oglašam na tem forumu. Sem šele pred nekaj tedni ugotovila, da sem v podobnem “zosu” kot večina punc tukaj. Nekaj me zanima, če mi bo katera znala odgovorit. Moj fant ima premalo semenčec, pa je dohtar predlagal IVF – ICSI. Mene ni nič pregledoval, ker do naravne zanositve tako ali tako skoraj ne more priti. Pod predpostavko da je z mano vse v redu, me zanima, ali kljub temu izvajajo hiperstimulacijo jajčnikov (s pergonalom) ali na začetku sledijo mojemu naravnemu ciklu in spunktirajo jajčece?
Pač še ne obvladam scene 🙂
Hvala za odgovor in lepo se imejte!!!!
N.

Ja, Taja, kaj pa misliš!? A sem že za na odpad pri 31-tih?
No, imaš prav glede vročine na GK. Ko so mi konec aprila ’98 delali laparo sem skoraj guznila, ker je bilo vroče. Kaj bi bilo šele te dni!? Bi vsi šivi popokali!
Bom že počakala do sept., rade volje.
Tajči, kdaj bomo pa kaj “skakali”? Ta teden čakam M. Kaj pa ti?

Tako!
Tašika

Tašika, pa ne, da sva obe 71 letnik? Haloooooooooo? Midve sva pa res še mlade! A veš, koliko cajta še imava, da zanosiva? 11 let, stara moja! Valda bo ratalo!

Ta ciklus nismo skakali, ker sem imela en manjši poseg zaradi PAPA2. Sicer ni to nobena huda zadeva, ampak se vseeno 3-4 tedne odsvetujejo sp. odnosi. Saj veš, treba je najprej vse poštimati, da si ne bom kdaj kaj očitala. Tudi zdravje je važno. Sicer pa…. bliža se dopust in bo skokov še čez glavo, ti rečem!

Pa ti? PMS? Nosečniški znaki? Želim ti sevede ta druge!

Tako! Dijo!

Kaj pa vem, kako se počutim. Po moje mi vročina kaplja na vse organe. Nič PMS (ponavadi vedno), nič nosečniških znakov…. samo čakam.
Ampak po moje ne bo nič, ker smo ta mesec bolj malo skakali zaradi vročine.
Ti bom dala 11 let!
Julija gremo v nov boj, a ne? Pa še rojstni dan imam julija. To bo hec.

Tako!
Tašika

No, potem sem pa le malo starejša od tebe! Jaz sem že maja pridelala 1-ko za 3-ko.
Ja, julija bo pa “kt pr norcih”, sploh, če bodo temp. padle.

Tako!!!!!!

P.s.: Prejle sem bila v sosednjem bifeju na kavi in vodi. V senci sem mislila, da me bo kap. Sem že spet na pol naga pred ventilatorjem.

Ne, ne Taja, narobe si razumela. Tip (ne tipček) sem imenovala bivšega. sej bi kaj gršega napisala (moška sv.., k.. bud..), ampak se ne spodobi, ker je tip totaln kre..

Mojmu mucyju pa že ne pravm tip. Mogoče v hecu kdaj tastar (mimogrede on 27 jaz 25), tko da ni blema!!

LpC.

OK, štekam!
Ni blema!

Kiss, kiss!

Pozdravljena!

Jaz sem v istem šmornu kot ti in lahko ti povem, da bodo pri meni kljub temu, da je z mano vse v redu, postopek izvedli s stimulacijo in vsem kar sodi zraven.

Lp, Barbara

Hello Barbara!

Sem prav vesela tvojega odziva. Ali ti bodo postopek izvajali na GK? Pa še to me zanima koliko časa traja vsa ta procedura (od prijave do postopka)? Na GK greva predvidoma šele avgusta, kjer bova izvedela vse nadaljne postopke. Še to, ko sem izvedela za ves ta cirkus (po opravljenem spermiogramu), si 14 dni nisem opomogla, ampak ni kej, se bo treba soočit tudi s tem :).

Čakam tvoj odgovor :))

LP N.

Verjetno je ves postopek pri meni malo krajši, ker imam svojega izbranega ginekologa na GK, čeprav se meni ne zdi ravno tako. Partner hodi k dr. Drobniču in preiskave pri njem so se vlekle najdalj – leto in pol. Saj veš, spermiogram moraš dati dvakrat, med obema mora biti tri mesece premora, pa čakaš, da prideš na vrsto. Nato sva imela srečo, da nama ni bilo treba čakati tri mesece na rezultate izvidov, ker sem se jaz že prej naročila pri svojmu ginekologu. In takrat sem doživela velik šok. Ginekolog mi je povedal, da ne kaže dobro, da pri partnerju niso našli nobenega spermija. Ne vem, kako sem prišla tisti dan domov. Potem pa je bilo čakanje na operacijo – biopsijo testisa. Ravno takrat so začeli na Šlajmerjevi prenavljat oddelek in sva zgubila pol leta. Marca letos je bil operiran in na srečo, je bilo vse v redu – našli so spermije, tako da je možno izpeljati postopek IVF – ICSI. Nato sem bila že aprila pri svojmu ginekologu in mi je dal napotnico za IVF-ICSI in me je tam njegova med. sestra kar direkt vpisala v knjigo za umetno oploditev. in mi dodelila zaporedno številko. Mislim, da je edino tukaj razlika, če imaš ginekologa na GK ali drugje. Vendar do danes še nisem dobila obvestila o začetku IVF, zato sem postavila svojmu ginekologu vprašanje, če se lahko mal pozanima, kdaj bom na vrsti, ker še nisem dobila poziva za postopek. Pa se je res pozanimal in je zvedel, da bom na vrsti septembra ali oktobra.

Sem se kar razpisala. Če imaš še kakšno vprašanje, kar vprašaj.

Lp, Barbara

Res ful hvala za ta odgovor. Midva sva šla najprej k Rešu. Tam res vse ekspresno laufa, ampak gre pa tudi hkrati za precej visoke zneske, tako da sva rekla, da greva najprej na GK probat. Pri mojem fantu mislim, da ne bo treba delati biopsije, ker ene par spermijev plava v izlivu,vendar bistveno premalo za naravno zanositev. Glede na tvoj opis se bova kot izgleda kar načakala.
Verjetno te bom še kaj zamorila s kakšnim vprašanjem :))
Lepo se imej in se še slišiva.
Čao

Potme bosta pa verjetno hitreje na vrsti. Pri nama se je vleklo prav zaradi biopsije. Ko se boš prijavila za IVF-ICSI boš sigurno v dveh do treh mesecih na vrsti. Kot sem uspela izvedeti, dalj časa traja pri parih, kjer je problem pri ženski, ker prej probajo vse druge načine in zdravljenja, preden se odločijo za IVF. Je ceneje in pri nekaterih tudi uspešno. Veliko sreče in čimprej enga zdravga otročička.

Barbara

Jaz močno upam da se ne bo vse preveč zavleklo in da bomo kmalu zibali. Sporoči kako se bo tebi kaj naprej odvijalo vse tole?

Šele 14 dni nazaj sem odkrila tale forum, tko da ga še berem (že kar malo obsedeno!!) za nazaj. V rubriki forumovke se predstavljamo, sem zasledila, da si isto stara kot jaz. Dobro, da smo še mlade, da nam še ne bije biološka ura. Jasno, v akcijo je pa treba čimprej.
Čao
Nadja

Se strinjam s tabo. Odkar sem končala srednjo šolo mi leta bežijo tako hitro, da se še dobro ne zavedam. Zato je treba čimprej začeti delati na tem, sicer se lahko zgodi, da te kaj hitro prehiti čas. Se bereve.

Lep pozdrav!

Barbara

New Report

Close