Že 2 leti nisem seksala…partner ima hude težave….
bravo, bravo Marinec. Se vidi, da si moder človek. Bralka 12 je mlada, neizkušena z popolnoma neprimernimi komentarji, ker v življenju kot kaže, še ni veliko dala skozi. Tvoj pretazadnji post, mi je neizmerno všeč. Se vidi, da si veliko bral, si razgledan skratka dober poslušatelj in hkrati zelo dober svetovalec z dobrimi argumenti.
Pozdravljeni,
šele kasneje sem videla, da je prišlo pri meni do velike pomote: moje vrstice niso bile namenjene Marincu, temveč uporabniku z drugim imenom. Ne vem, kako se je mi zgodilo, da sem zamenjala imena in nekatere stavke. Se opravičujem.
Izven tega, pa je zame še vedno veliko pomembneje tisto, kar sem želela sporočiti Maych.
A se samo meni zdi, da gre tu za čustveno izsiljevanje? Češ, dokler ne boš ti porihtala svojih pomanjkljivosti, on ne bo mogel seksat s tabo. WTF Naštela si same banalne stvari, da si kdaj prepovršna, sprašuješ “neumnosti”, moj bog, tip te dejansko jebe v glavo, te ponižuje, ti pa mu tiho kimaš in priznavaš njegovo kritiko. Ker sebe ne dojemaš kot eno osebo, ki je vredna ljubezni in spoštljivega odnosa. Sama ne verjameš in potem, ko od njega dobiš “potrdila”, da si taka kot si, nevredna, da se moški vzburi ob tebi, ti je logično, zakaj ni erekcije ne volje za seks. Ker si ti slaba!!
In dokler boš verjela v to, tako dolgo ne boš mogla oditi iz tega odnosa. Zato pa mu tudi prepuščaš odločitve glede nadaljevanja vajinega odnosa.
Poglej, tudi jaz sem imela dolgoletno vezo z nekom in tudi meni ni bilo do seksa cele pol leta. Zakaj ne? Ker sva se oddaljila, oseba me ni več privlačila, spraševala sem se, kaj imava sploh skupnega, ljubši mi je bil računalnik kot pogovarjanje s partnerjem. Sva šla k terapevtu, k ženskemu terapevtu in rešila zadeve. Problem je bil seveda v meni, ne v partnerju, sama sem bila nezadovoljna s svojim življenjem, kar stala sem na mestu in ko se počutiš tako gnilo, ne moreš nič lepega dajat iz sebe. Ko sem se premaknila dalje, naredila nek korak v svoji karieri, se je povrnil tudi prejšnji odnos oz. zopet zanimanje za partnerja in zopet normalen seks. Ni pa šlo čez noč. Dokler tvoj fant ne prepozna potrebe, da rabi pomoč za svoje stanje, bo to status quo. In praktično nerešljiv problem.
Lahko shujšaš, se lepo oblečeš, napedenaš, zadišiš, lahko si najboljša ženska pod soncem, pa boš v njegovih očeh še vedno manjvredna. Ker te ne ceni. Ker je gnil v sebi in ni sposoben videti ničesar lepega.
3 meseci dodatka so zate pesek v tvoje oči. Potuha. Ker se bojiš stvari premaknit, ne želiš ukrepat, čakaš da bo on, ampak če v 2 letih ni, dvomim, da bo zdaj kaj drugače. Ne brez tvojih meja. Odgovor terapevtke je milo rečeno iluzoren, kar preveč naiven. Samo od čustev se ne da živet in furat odnosa.
To, da hodiš ven sama, je že fino, ne bo pa rešilo vajinega problema. Šla boš plesat pa v kino pa na babji čvek, a ko se boš vrnila v skupno stanovanje, te bo zajelo isto malodušje in potrtost kot že 2 leti. Dejstvo je, da prislit v spremembe nikogar ne moreš. Če on čaka na tvoje spremembe, da bo sposoben seksat, sta se stvari lotila z napačnega konca.
Tudi posvetovanje z mamo in sestro ne bo obrodilo večjih sadov, saj gre za vajin odnos, ne odnos mame in njegove sestre! Tvoj partner ni fantek, da bi ga mama morala “spametovat” ali okarat, ampak odraslo samostojno bitje. S svojimi odločitvami.
Težit mu na vsake toliko, da ti pa zdej bi seksala, je kot si že ugotovila, neuspešno. Jamrat, da si pri toliko letih zaslužiš partnerja, ki bo seksal, je tud neumno, ker ti si tista, ki v odnos prispeva 50%. In ne polagaj odgovornosti za vezo samo na njegova ramena. Če si želiš drugačnega moškega, boš morala odit iz tega razmerja, ne pa čakat na njegovo zeleno luč. Si uspela izluščit, na kaj cijam? Da si ravno tako kot on, zelo pasivna v tem. Nočeš (se bojiš) ubrat odločnejše korake, ker ne želiš bit odgovorna za neprijetne stvari, ki se lahko zgodijo.
Perfektno napisano. Se podpišem zraven. Pri 34 letih, hodit na žure, babji čvek itd. Odnosa nikakor ne bo rešilo. Bi še razumel, da si stara 24 let, ne pa 34. tako, da se je potrebno obnašat svojim letom primerno, misliti z glavo, se soočit z problemi, sprejeti odločitve in posledično tudi posledice.
Ne pa rinit skozi z glavo čez zid.
Kot je že nekdo napisal, da ima Maych hude težave, in da je z njo nekaj zelo zelo narobe, njeni posti vse te namige o tem le še potrjujejo.
Primi se v roke, in se imej rada, in se bodo stvari same spremenile. Če boš pa samo čakala, se sama sebi smilila, ne boš nič rešila. Vrtela se boš v začaranem krogu, in naenkrat boš stara 40.
Še je čas, vse je v tvojih rokah, zato ne čakaj, naredi korak že danes. Ali pa se sprijazni.
Samo dve možnosti sta.
Pa srečno!
Spoštovana, Avtorica omenjene teme.
Ne ozirajte se na negativne komentarje, določenih ljudi, ki so podali svoja mnenja na različne načine. Ker vam želim vse dobro, Vam toplo svetujem, da si preberete knjigo z naslovom :Secret-MOČ, avtorice Rhonda Byrne. Po prebrani knjigi se bo tudi vaše življenje spremenilo, in živeli boste polno -osupljivo življenje, kakršnega si vsak zasluži. Priporočam, da knjigo, preberete čimprej, kajti spoznali boste kako je lahko življenje, ki ga živimo čudovito.
In tudi Vam je namenjeno čudovito življenje. Naj se začne čarobnost vašega življenja.
Karolina
sicer nisem brala drugih odgovorov..ampak vprašala bi te samo: kaj še delaš z njim??????????????? mislim ne vem no..že to da je prišlo že do dveh let suše!!?človek lahko pomisli samo, da te ne ljubi (če ga ne privlačiš-kako je potem sploh on s tabo-najprej mislim da se dva privlačita, da slpoh prideta skupaj..in potem pride šele vse ostalo) ali da ima drugo!!!!!!!!!in še tretje (kar bi po moje bilo v tvojem primeru najverjetneje) da je homo!!!!!!!!(če ga žensko telo ne privlači-je lahko še samo ena možnost-da ga moško).
Oprosti, če sem bila preostra..žal resnica kdj tudi boli!!!! Upam, da boš (oz. že si) uspešno rešila (–>in se ga čimprej znebila!:))
Spoštovani ga. Sabina Stanovnik ! Zelo všeč mi je bil vaš nasvet za ubogo Majch,- ( te popolnoma razumem in vem kaj prestajaš ). Zato bi vas tudi sama zaprosila za pomoč . Pri nama je skoraj tako kot pri MAJCH, oz. še huje. (3 leta suše). Vzroke sicer poznam in so hkrati zdravstvene in psihične narave. Najprej k prvemu vzroku : ED in posledično strah pred ponovnim neuspehom, zato raje sploh ne poskuša(va) več, visok krvni tlak, stresno 3 izmensko delo in kot zadnje- partner ima srčni vzpodbujevalnik. Psihični vzrok pa je spet ED, pozitiven test za BORDERLINE oseb. motnjo, njegova bivša in hkrati prva veza z žensko ki se je popolnoma zapustila ,podala v alkohol in je že pokojna. Ta veza ga je poleg službe in vsega prej omenjenega tako zelo izčrpala, ženska pa zagnusila, da ima revež posledice še sedaj. Spolnosti si sicer želi in jo pogreša a se ji hkrati izogiba. Poleg tega so tu leta, kar sem prej pozabila omeniti, oba se že bližava abrahamu. Sicer se imava rada kar tudi z dejanji izražava eden drugemu dovolj pogosto. Imel pa je težko in kruto otroštvo, oče strog in tiranski, mati mu ni izkazovala ljubezni. Kot pravi sam se ne spominja, da bi ga mama kdajkoli objela. Zato sva imela med seboj kar nekaj hudih težav, pri izkazovanju nežnosti (poljubi, objemi, besede rad te imam). To se je sedaj popravilo, sam se je spremenil ko je ugotovil, da mu godi če mu povem kaj “sladkega”. Seveda je šlo počasi, a moj trud je poplačan, danes ne odide od doma da me ne bi poljubil v slovo, kar pa je bila na začetku zanj skorajda tabu tema. Moj moški je tudi zelo ponosen človek, in težko mu je sprejeti, da nečesa ne zmore. Zaradi tega je zelo prizadet, jaz pa seveda z njim, ker si ga želim. Včasih se mi že meša od želje po njem a stvar se nikamor ne premakne. Vem, da mu je zaradi mene težko a hkrati pravi, da zanj v partnerstvu nikdar ni bila spolnost na prvem mestu. Poskušam razumeti in ga ne obsojam. Pa vendar čakam in trpim. Ne želim ga zapustiti, saj je resnično dober človek in mi nudi vse ostalo (pomoč v gospodinjstvu ni zanj nikakršen problem, tudi skuhat zna in perilo oprati in zlikati namesto mene, skratka,vse drugo je čisto ok. Za zdravljenje nimava možnosti, ne želim pa ga zapustiti, ker ga ljubim. Njemu je zelo hudo za nastalo situacijo, pri osebnem zdravniku je zaprosil za tabletke, ki pa niso nič dosti pomagale, in se potihem obsoja a ko mu omenim da bi vsaj poskusila,- otrpne in ostane brez besed, sicer pa o vsem drugem zelo rad govori, da večkrat niti do besede ne pridem, toliko vsega mi ima povedati. Kako mu (oz. nama) lahko pomagam ? HVALA !
No, če ima roke še zdrave in jeziček, te lahko zadovolji zelo dobro – sta kaj poskusila v to smer?
Pa še na samozavesti bo pridobil, saj te bo znal v vsakem primeru zadovoljiti, tudi če ga penis pusti na cedilu. Spolnost ima mnogo načinov in mnogo obrazov, raziščita jih in uživajta pri tem.
Pa ne morem mimo občutka, da gre tu za globje probleme, za globje rane, ki jih nosita tako tvoj mož kot ti v sebi, da se moreta sprostiti in vsak malo uživati v spolnosti. Morda bi kazalo poiskati terapevta. Škoda je let, ki takole pusto odtekajo, saj sta še mlada.