Najdi forum

zdravstveno zavarovanje

Lp.
Kot prvo upam da se nisem zmotil pri izbiri foruma.
Mene zanima sledeče. Jaz in soproga imava hišo z slabimi 200m2 bivalne površine. Vprašanje pa je to.
Njeni starši so iz BIH. Ali obstaja možnost da bi midva z ženo njene starše tukaj v Sloveniji zdravstveno zavarovala? Kaj bi morala prvo urediti? Namreč zdravstvo v SLO in v BIH je razlika kot noč in dan. Ali sploh to lahko urediva. Ker dol tudi če imaš zavarovanje moraš vsako stvar plačati. Ze obisk pri DR. plačaš nekaj €. Da kakšne tablete ali inekcije sploh ne omenjam.
Hvala za odgovor ozoroma nasvet.
LP

Pozdravljeni,

na vsako vprašanje z veseljem odgovorimo.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje, v skladu z Zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ), krije razliko med vrednostjo zdravstvenih storitev in deležem te vrednosti, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je neločljivo vezano na obvezno zdravstveno zavarovanje in ne daje novih pravic. V kolikor niste vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje, tudi iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne morete koristiti kritja.

Vsekakor priporočamo sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, saj zavarovanje krije stroške doplačil k zdravstvenim storitvam, ki jih obvezno zavarovanje ne krije v celoti. Ali lahko osebo vključite v obvezno zdravstveno zavarovanje in pod kakšnimi pogoji, določa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Svetujemo vam, da se obrnete na najbližjo poslovno enoto ZZZS. Ko bosta starša uredila obvezno zdravstveno zavarovanje, se lahko za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oglasita na najbližji poslovalnici Adriatica Slovenice.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close