zdravstveni tehnik
Pozdravljeni, morda ni za ta forum vendar se vseeno oglašam, ker sem že povsem brez idej kako priti do pripravništva za zdravstvenega tehnika. Že leta pošiljam prošnje pa vendar povsem brez uspeha, vmes sem seveda opravljala druga dela toda sedaj je praktično nemogoče dobiti službo v gospodarstvu zato intenzivno iščem delo v zdravstvu. Tudi poskusi in ponudbe, da bi mi pripravništvo sofinanciralo Ministrstvo za zdravstvo naletijo pri zdravstvenih zavodih na gluha ušesa – to pomeni, da določena zdravstvena organizacija z menoj nima nikakršnih stroškov vendar se jim enostavno ne da ukvarjati z mentorstvom. Pogovarjala sem se praktično skoraj z vsemi kadrovnicami s področja zdravstva na območju Ljubljane in vidim, da pošiljanje prošenj ne pelje nikamor. Ponavadi me odpravijo z izgovorom, da je preteklo preveč časa od šolanja in, da nimam pravih priporočil. Nikoli nisem bila kaznovana ali kaj takega, tudi drugače sem povsem normalna ženska z družino in si želim le opravljati svoje delo. Torej ima kdo kakšen predlog, ker meni ni nič več jasno.
Pripravnike se jemlje septembra ( sofinansira ministrstvo ) s tem, da se ” obvežejo še 6m delati v isti org. – beri do 31.08. za kritje dopustov redno zaposlenih sester. in 01.9 je nova pošiljka……………
Verjemi pa, da imajo raje malo izkušenejše ( starejše ) kot pa čisto svežo dete. Svet zdravstva je pač krut.
Ne išči pripravništva v zdravstvenih domovih.
Predlagam ti psihiatrične ustanove. To je lahko velik poklicni izziv. Poleg tega se odpirajo stanovanjske skupnosti, katere nadzor mora vršiti strokovna oseba………zeloooooooo zahtevno, vendar dinamično delo.
Ja, pa ne v Ljubljani – provinca ne škodi pri pridobivanju znanja in izkušenj. Priporočam ti Idrijo. ( no, to pač poznam )
Veliko uspeha in pridruži se nam fanatikom.
Pozdravljena.Tudi sama sem zdr.tehnik.Sem iz Mb.Pripravništvo sem delala volontersko,zastojn.Podpisat sem mogla pogodbo,da bom opravila samo pripravništvo,in da me potem oni ne vzamejo v službo.Zdaj sem 5 let na Zavodu,službe ni.Stara sem 28.Nimam izkušenj,nimam službe.Probala sem vse,prošnje,osebno sem prosila,zdr.dom,bolnice,privat,vojska,…SKratka nevem če bom spšloh kdaj imela službo.Kako naj si človek dobi izkušnje,če te nikjer ne vzamejo v službo,da bi si jih pridobil?
Poznam pa ljudi,ki jih služba čaka,ker imajo veze.Poleg tega pa je veliko dipl.sester,ki nimajo službe.Sem pa iz MB.Veliko sreče.
Natyka potem so ti dobro znane reakcije ljudi, ki iz medijev poznajo pompozne izjave kako je pri nas premalo zdravstvenega osebja. Glede volonterskega pripravništva je ravno v tem težava, da me nočejo vzeti čeprav oni ne bi imeli z menoj stroškov, tudi na Zavodu so mi rekli, da bi mi oni krili stroške zaposlitve za 3 mesece, drugo bi pa zastojn delala. Vse to zato, ker nimam prave zveze, žalostno. Naj povem, da bi me marsikje vzeli v službo, če bi imela opravljeno pripravništvo tako pa mi vsi rečejo, da brez strokovnega izpita ne bo šlo. Veliko sreče tudi tebi Natyka!
Loti, delo v stanovanjskih skupnostih bi meni osebno zelo ustrezalo tudi zato, ker imam poleg zda. srednje izobrazbe tudi humanistično, kjer pa zaposlitev takorekoč sploh ni. Če bi dobila pripravništvo in možnost za opravljanje strokovnega izpita, bi že nekak našla delo a tako sem že v startu neprimerna kandidatka. Sem pa dobila tudi informacijo, da te lahko na določenih delovnih mestih, ki so sistematizirana za zdravstvenega tehnika zaposlijo tudi kot adminitrativno zdravstveno osebje, jasno, če gre za tovrstno delo in ni potreben strokovni izpit. A kaj, ko v kadrovskih službah zdravstvenih ustanov nočejo o tem niti slišati. Predlagala sem jim tudi, da bi delala kot bolničarka ampak tudi to se jim je zdelo glede na izobrazbo neprimerno, ker pač nimam izobrazbe bolničarja mislim…. Resnično ne vem več na koga naj se obrnem.
Kandidatov je zelo veliko. Sama imam tudi še dodatno izobrazbo in velikokrat mi v kadrovskih pisarnah pravijo, da naj si raje poiščem delo v drugi branži a kaj, ko je v tisti branži situacija še slabša. Sama sem po naravi optimistka in verjamem, da se bo v kakšni kadrovski službi zdravstvenega zavoda našla oseba, ki mi bo dala možnost za delo in moji družini tako omogočila solidno preživetje. Upanje umre zadnje.
Punce pišite – in za božjo voljo v življenjepisu ne pišite da ” že par let sosedovega Jožeka negujete “.
Ravno zdaj je pravi čas – srečkoti se vpišejo, mesečni ostanejo na borzi –
P.S. Stare tajnice ne marajo računalniških kopij – raje ……….veliko raje in na vrh dajo prošnjo na roko napisano.
In bodite vesele da je taka Pehta še pri moči – Barbike pozabijo – in jim je odpuščeno.
živjo!!!
Nekaj me zanima…vse k ste delal pripravništvo…a je bil mentor ob vas ko ste delali?
JAz sem lani končala srednjo šolo 1.2.2012 pa sem začela delati pripravništvo v domu za ostarele…mentorice sploh še videla nisem…3 dni sem imela uvajanja in po teh 3 dneh delam sama…sama na oddelku doma, ki ima okoli 25 ljudi. npr. kopanja, nege me je učila druga pripravnica, ki tam dela šele 2 meseca in potem, ko je zmano delala druga sestra, sem bila kregana kdo me je učil tako kopati, negovati…Občutek imam, da sem tam samo zato da imajo nekoga da stanovalce v domu ¨” uštima”. sama hranim po peg-u, ngs-u…tega še na praksi v srednji šoli nisem delala…ko pa sem vprašala sestro, če lahko pokaže kako se to dela je rekla 200 vode, 200 hrane pa notr u brizgo vlij pa bo…nega se mi je zagnusila, čeprav sem to že zgodaj v osnovni šoli izbrala za svoj poklic ki sem ga skozi srednjo šolo z veseljem opravljala, sploh nevem več, ali sem za ta poklic… razmišlam o odpovedi, ker tako nemores delati…če bom dobila bom šla pripravništvo delat nekam kjer imajo standarde…
Zdravo,
zanima me nekaj glede novega zakona, ki je bil sprejet februarja letos. Tam namreč piše, da: Pripravništvo traja šest mesecev, od tega:
– 2 meseca pri delodajalcu,
– 1,5 meseca na področju kirurške dejavnosti, od tega vsaj 1/3 časa na oddelku kirurške prve pomoči,
– 1,5 meseca na področju internistične dejavnosti, od tega vsaj 1/3 na oddelku internistične prve pomoči,
– 1 mesec na področju, ki ga v povezavi z bodočim delovnim področjem izbereta delodajalec in kandidat.
Sama opravljam pripravništvo v domu upokojencev, rekli pa so mi, da me bodo poslali samo za 3 tedne na kroženje v bolnišnico. Mislite, da je to dovolj glede na ta zakon in da se mi bo pripravništvo pravtako priznalo, tudi če ne bom imela opravljenega vsega tega, tako kot je navedeno.
Lep pozdrav