Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Zdravstveni delavci brez zaposlitve

Zdravstveni delavci brez zaposlitve

Pozdravljeni!

Na vas se obračam po nasvet, ker ne vem kaj naj več naredim. Lansko leto sem končala Srednjo zdravstveno šolo za tehnika zdravstvene nege. Tudi pripravništvo in strokovni izpit sem naredila v roku. Ta poklic me zanima in ga tudi zelo dobro opravljam, kar sem ugotovila v času opravljanja pripravništva. Zdaj trenutno iščem službo, čeprav je samo za določen čas. Ok torej pogodbe za nedoločen čas tudi ne pričakujem, ampak samo, da bi lahko opravljala moj poklic in se preživljala. Zadnje čase se na razgovorih za službo nekaj dogaja. Večinoma gre za nadomeščanje zaradi bolniške, vendar kar je meni čudno, je to, da ne veš kdaj boš izgubil službo oz. mi je bilo povedano, da ne vejo točno kdaj bo se zaposlena na bolniški vrnila. O tem ne bi pisala, če ne bi že doživela več takšnih primerov. Zanima, ali je še kdo doživel, kaj takšnega?

Ali ni bilo rečeno, da bodo zaposlovali medicinske sestre?

Tudi glede objav za delovna mesta se iščejo samo pripravniki. To me spravlja v obup,ker imam občutek, da po končanem pripravništvu, te nihče noče vzeti. Od kje naj dobim še delovne izkušnje, ki jih vsi tako zahtevajo. Vsi moramo nekje začeti delati, saj ne morem biti večno pri starših. Naj povem, da gledam tudi razpise za Nemčijo, ker če ne bo v pol leta kakšne službe, bo treba v tujino. Za vsak slučaj se pridno učim nemščino.

Lep pozdrav

New Report

Close