Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca zdravsrtvene izkaznice

zdravsrtvene izkaznice

živjo!!
no,…hm…kako naj začnem…?ja, nekako tako, upam, da boste razumeli vprašanje!vem, da ne paše to vprašanje, ampak vseeno upam, na pomoč in vaš odgovor!
v zdravstvenu domu imam osebnega zdravnika, v bistvu zdravnico. ki dela izmenično, ankrat popoldne, enkrat dopoldne, …zvečer delajo do sedme ure (vsaj tko piše na vratih)!ampak nič pa ne piše do kdaj pobirajo zdravstvene kartice!in tako sm zadnjič čakala od 5.40 do 6.40 in sploh ni bilo nobenga, da bi pobral kartice, in pol sm potrkala in je rekla da sprejemajo kartice samo do 5.30!! ampak od 6.15 pa ni nobenga več mela notri sam jest sm zunaj čakala in me ni hotla sprejet! in pol sm rekla, zakaj nimajo napisan do kdaj sprejemajo kartice…
in kaj je rekla??
da to sploh ne sme bit napisan do kdaj sprejemajo kartice, da zdravstvo prepoveduje!!!halo?? a jest pa nej pol čakam zunaj tri ure, pa me ne bodo sprejel niti povedal, da sploh ne pobirajo več kartic??

a je to sploh res, da ne sme bit to napisan pred vrati, al se je zmislna, al pri vas je to napisano?????

hvala!!!!!!

Draga Simonca!

Takih zgodb je v zdravstvu vsak dan več, res pa je, da bi sodile v kakšen drug forum. Tudi jaz sem danes svojo mamo naročala na neko preiskavo dve uri. Seveda bi se dalo zadovo urediti hitereje, ampak skušala sem ugotoviti, kaj vse mora prenesti človek (pacient), ki nima “tete ali strica – medicinca – za sorodnika”.

Ambulanta, o kateri govorite, bi morala imeti na vidnem mestu napisan sistem funkcioniranja. Če je ta takšen, da pobirajo knjižice, bi moralo to pisati.

Pri nas (v moji ambulanti) imamo sistem naročanja. Pacient je na vrsti približno takrat, ko je naročen. Naročiti se mora prej po telefonu, nekateri se naročijo osebno. Sistem se seveda občasno “poruši”. Če nastopi obravnava življensko ogroženega človeka, torej urgenca, ali pa v preteklem tednu, ko je prišla množica ljudi z infekcijami dihal.

Upam, da sem vam vsaj delno odgovorila na vaše vprašanje.

Danica

New Report

Close