Najdi forum

Čička.

Vidiš, tudi pri bioenergiji si se zagnala, pol pa nič več dalje. Mogoče je to en vzorec, ki se ponavlja in ponavlja.
Če to povežem s hujšanjem je verjetno neki strah pred nečim novim, ali kaj podobnega. Preveč nam dela razum, premalo poslušamo dušo.
A to si hodila k Robertu Križišniku?
Lahko pustiš svoj email, če hočeš..

Tudi na njegova predavanja sem šla, vendar se nisem odločila za delavnico. Kot vidiš sem poizkusila milijon stvari, pa še nisem našla prave. Ne ta bioenergetik je Robert …., sem pozabila kako se piše. Tel pa vem:01/542-35-04. Na začetku greš k njemu lahko samo na pregled – 5.000 SIT, verjetno še vedno. Prideš tja in on ti pove kakšne bolezni si prebolel in katerih se moraš še paziti, kateri gleženj si imela zvit… Pogleda te in vidi. Potem pa se lahko odločiš, če ga želiš obiskovati še naprej. Cena za pol ure je bila 4.000 SIT, malo manj za študente. Moj meil je [email protected]. Pozdrav Čička.

Živjo punce,

kako ste kaj danes ? Jaz enkratno, ker je danes naše prvo srečanje v novi sezoni.

Veselim se že deklet s katerimi se bomo skupaj trudile.

Za danes pa vam ponuam formulo, kako izračunati koliko kalorij na dan
lahko pojeste, da se vam bo kaj poznamo. S predpostavko seveda, da jih boste
zraven še dodatno pokurile.

BAZALNI METABOLIZEM (to je št.kalorij za vzdrževanje telesa)

BM = (9,99 x telesna teža ) +
(6,25 x višina v cm) –
(4,92 x leta) +
( 166 x spol (m=1,ž=0)) –
161

Kalorični vnos potreben za hujšanje =
dnevne energijske potrebe – 500 kcal

LP,Kaja

Evo mene….36 let, 117 kg, 173cm, poročena, dva majhna otroka, nobene podpore doma pri hujšanju……..iščem družbo za obiskovanje fitnesa. Še nikoli nisem bila tam in zbiram pogum že pol leta. Najele bi trenerja, da nam pokaže kako in kaj pol pa veselo na delo. Sem iz Lj. in najbližje mi je v Podutiku, Sunny. Če pa katera ve za kakšen boljši fitness center pa naj kar pove. Moj mail je: [email protected]

Živjo Bajsa,

za začetek ti predlagam, da si spremeniš ime.Kaj bolj pozitivnega.Recimo Zagrizena.

Drugače pa ti priporočam fitness center Panter v Šentvidu, kjer poteka kombinirana
vadba za žene. 20 minut kolesa, 20 minut vaj za mišice, 20 minut trenažerjev.
Poleg tega lahko uporabljaš še ostale zadeve .
Tja hodim 2x tedensko, cena je 6500.

Če pa imaš čas, se lahko oglasiš na našem srečanju danes zvečer ob 20.30.
Piši mi na mail.

Lp,Kaja

Dobro jutro dekleta,

včeraj smo imele naše prvo srečanje. Prostor je bil tako nabit s pozitivno energijo, da je kar pokal po šivih. Bilo nas je pet, različne usode, različne starosti,različni vzroki za nabiranje odvečnih oblin. Toda z voljo bomo vse rešile. Vse smo se strinjale, da bomo zadevo vzele zares. Da se bo vsaka lotila tiste vrste kurjenja kalorij, ki ji najbolj ustreza in da ne bo nič na silo. Nekaterim ustreza tek, drugim fitness, tretjim hoja, skratka vsaka po svoje.

Ker je pred nami vikend, bo najbrž spet malo težav z motivacijo. Tule ponujam odlomke iz knjige Self talk for Weight Loss in vam ponujam v razmislek poglavje z naslovom

OSVOJITI SEDEM NAJVEČJIH BITK PRI HUJŠANJU

1. PRENAJEDANJE PRI OBROKIH
2. HRANJENJE MED OBROKI
3. BITI POŠTENA DO SEBE
4. ODLAŠEVANJE
5. VZTRAJANJE
6. OBČUTEK PRIKRAJŠANOSTI
7. DOSEGA CILJA

Na tej listi boste našle najbrž eno ali dve stvari, ki vam povzročajo največ problemov.

AD 1.
Najbolj pomaga, da si napišete cilj in ga vsakodnevno preberete.Postavite si kratkoročen in dolgoročen cilj npr. do novega leta 10 kg do poletja 20.
Ne pospravljajte krožnikov za ostalimi člani družine.Bolje, da gre v smeti , kot v vaš ‘špeh’.

AD 2.
Vzrok je nekje drugje, ne pa lakota.Ponavadi je to dolgčas, včasih nezadovoljstvo.
Če že pride do tega, vzemite v roke sadje.

AD 3.
Ne goljufat pri hrani, vsaka kalorija se pozna.

AD 4.
Ne si postavljat datuma začetka hujšanja nekam vnaprej.Začeti je treba danes in takoj.Ne reči npr. 1.oktobra pa zares začnem.Jutri ali pa še danes.

AD 5.
Manj kot 5% ljudi , ki se lotijo diet, vztraja več kot 1 leto. Načina prehranjevanja, ki smo se ga lotile, se je treba držati vedno, ne pa samo določeno obdobje. Potem vam bo prešlo v kri in sploh ne bo treba več razmišljati.

AD 6.
Občutek prikrajšanosti za kakšno hrano je 10% fizičen in 90% psihološki. Ko se pritožujemo glede tega, ne rečemo, da smo prikrajšani ampak da se počutimo prikrajšane. To ne prihaja od lakote ampak iz glave.To se nam dogaja, ker moramo črtati hrano, ki smo jo imele najraje.

AD 7.
Vemo, da zmoremo in uspelo nam bo.Šele začele smo in pred sabo imamo še celo življenje. Zapomnite si: ZDAJ JE NAŠ ČAS .NAREDIMO NAJBOLJŠE IZ SEBE.

Preživite vikend čimlepše , Kaja

PRI MENI TO ZNESE 660 KCAL. ?????

teža 85 kg starost 36 let

Narobe si računala. Koliko cm imaš ?

Kaja z veseljem bi se ti pridružila. Ti mi samo povej kateri dan in uro si tam. Verjamem, da če ne bom sama, bom veliko bolj zainteresirana za vadbo. Upam, da bom lahko uskladila urnik s službo in familijo. Za srečanje pa sem žal bila prepozna; morda pa naslednji teden. Javi mi kdaj in kje na naslov: [email protected]

visoka 175 cm

upsi, sem pri sestri in sem uporabila njen vzdevek, Sorči – bebica

Tvoj BMI je 1604.

( 9,99 x 85 = 849,15 ) +
(6,25 x 175 = 37,150) –
( 4,92 x leta 177.12) +
( 166 x 0 ) – 161 = 714,18

kje sem naredila napako! Sem kr malo jezna, ker ne znam računat.

6,25 * 175 je 1093,75, ne pa 37,150. Mal te matematika daje.

Kaja,
najbolj mi je zanimiva točka o prikrajšanosti. Saj veš, da jaz to analiziram… Ugotovila sem, da s tem, da si PRIKLIČEM občutek prikrajšanosti, si sama zmanjšam motivacijo. S tem si zbivam voljo in vztrajnost.

Prehranjujem se po Monitgnacu. Kdor pozna ta način, ve, da tu ni možno biti lačen, prikrajšan, ker dejansko lahko jemo marsikaj… Pa vendar sem pred dvema letoma, ko sem “pridobivala normalno težo”, sem se ves čas počutila prikrajšano. V glavi je to, seveda.
No, tokrat sem si rekla pa tako… tega občutka ne rabim več, ker me ovira. In tudi ne more biti res, da sem prikrajšana, ker NISEM!!!

Vse lepo in prav, ampak kako naj jem samo sadje popoldan in grem parkrat na teden na fitness, ko pa imam hcero, ki pride vsak dan lacna iz vrtca, pa nikogar razen mene, ki bi jo nahranil in popazil, da bi lahko kam sla sama?
Je kdaj katera od vas poskusala preveriti, ce ima kak fitnes varstvo? raje ne trosite impulzov, vam povem, da smo zgleda mame samohranilke bolj redke, ali pa si jih vecina nikamor ne upa. En fitnes sem na koncu nasla, samo se moras za en mesec naprej prijavit, da sploh prides zraven.
Pa bo ze nekako. Vesela sem, da vas toliko hodi klepetat semle in nam vsem privoscim, da bi nam uspelo.
Srecno punce, Cebelica

Draga Cebelica,

tudi jaz sem samohranilka in svojo hčero 2x na teden vzamem s seboj, ker imajo varstvo. Z varuško je izredno zadovoljna in z veseljem gre tja. Gre za fitness center Panter v Šentvidu. Prijaviti se moraš res cca. 14 dni pred začetkom, ker je vadba za žene zelo obiskana.Jaz hodim ob pon in sre ob 18.00, če želiš, se mi lahko pridružiš.Piši mi na mail.Vesela bom tvoje družbe.

Kar se tiče hranjenja popoldne, imaš malo napačne informacije. Popoldne se tudi pod razno ne je samo sadje, saj naj bi imela 5 obrokov, zadnjega okoli 20.ure.
Malo pobrskaj po mojih prispevkih tu na forumu in si poišči jedilnike za 1200 kcal. Boš videla, da je hranjenje čisto normalno. Nobene lakote.

LP,Kaja

Kaja, hvala za odgovor. Ja, saj vem, da gre za Panterja :)) tja sem hodila že pred desetimi leti, s 25 kilogrami manj, pa je zdaj kar malo hecno it spet tja. Pa še malo nepraktično se je vozit na čisto drug konec Ljubljane, ampak če hočem narediti kaj zase, bo pač treba, samo kolesarit na sobnem kolesu se mi ne da več. Kateri vaditelj pa vodi ta termin, ko ti hodiš?
PS: je pa prav hecno, tudi moji hčeri je ime Kaja

Kaja, veš da pri najboljši volji nisem našla tvojih jedilnikov. Si namreč zelo dejavna. Bi jih lahko poslala na moj meil, ali pa mi povej kje naj jih iščem? [email protected]. Hvala

Ali mi lahko napišeš nekaj tvojih jedilnikov? Imam knjigo, vendar bi rabila bolj natančen opis. Zjutraj lahko poješ…., malica…. Rabila bi prav jedilnik. Pa imena izdelkov, ki jih uporabljaš. Polnozrnate testenine……… Če imaš čas, bi bila zelo hvaležna. Lahko na meil [email protected]. Hvala.

New Report

Close